De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

5 Tips voor een ergonomisch kantoor!

Ben je op zoek naar tips voor het ergonomisch inrichten van een kantoor? Dan zit je hier helemaal goed. Wij hebben de 5 beste en meest bruikbare tips voor het inrichten van een ergonomisch kantoor.

Tip 1: Veiligheid en toegankelijkheid in een ergonomisch kantoor

Belangrijk is om niveauverschillen en oneffenheden te vermijden op de werkvloer. Dit verhoogt het risico op vallen en struikelen. Daarnaast zijn oneffenheden en niveauverschillen ook niet geschikt voor slechtzienden, minder validen en rolstoelgebruikers.

ergonomisch-kantoor-schema

Bron: r-go

Tip 2: Verschillende houdingen

Regelmatige beweging is goed voor de ergonomie. Zorg er daarom dus voor dat een werkplek geschikt is om staand en zittend aan te werken. Hierdoor bevorder je de beweging van de werknemer. Om deze verschillende houdingen tot stand te kunnen brengen is voldoende ruimte noodzakelijk. Zorg dat mensen goed rond kunnen bewegen zodat ze niet belemmerd worden in hun lichaamsbewegingen.

ergonomisch-kantoor-stoel

Bron: cdn.lil
[Tweet “De beste tips voor een ergonomisch kantoor. Lees ze hier!”]

Tip 3: Werkzaamheden in een ergonomisch kantoor

Zodra je een werkplek of kantoor ergonomisch gaat inrichten is het belangrijk om te kijken naar de taken, activiteiten en werkzaamheden van de werknemer(s). Bijvoorbeeld welke handelingen men uitvoerd, of er machines bedient worden, zijn er bepaalde looproutes enz.

ergonomisch-kantoor-foto

Bron: meubelen-heylen

Tip 4: Menselijke maat

Er zijn standaard maten wat betreft de menselijke maat. Deze zijn algemeen bekend en kunnen gemakkelijk gebruikt worden bij het inrichten van een ergonomisch kantoor. De gemiddelde maat van grote en kleine mensen werkt goed als referentie voor het ontwerp van het kantoor.

ergonomisch-kantoor-reiken

Bron: rocor

Tip 5: Werkhoogtes in een ergonomisch kantoor

De werk hoogte van een tafel is uiterst belangrijk voor een goede ergonomische houding. De beste oplossing voor verschillende werkhoogtes zijn afstelbare stoelen en tafels zodat elke werknemer zijn eigen tafelhoogte kan aanpassen. Denk ook eens aan bepaalde reikhoogtes waar sommige mensen wel en niet bij kunnen. Probeer het zo gemakkelijk en natuurlijk ergonomisch mogelijk te maken in het kantoor voor zo min mogelijk belemmeringen.

ergonomisch-kantoor-bureau

Bron: avehaprojectinrichting

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?