badkamer-interieradvies-bathroom
@thuisbijjantje

5x Opbergen in de badkamer

Door Tessa de Leeuw | | Badkamer

In de badkamer komen we altijd plek tekort! We hebben zoveel spullen die we graag kwijt willen in de badkamer, dat het vaak niet past. Daarom moeten we slim omgaan met de ruimte die we hebben en toch ook op een leuke en sfeervolle manier spullen opbergen in de badkamer. Daarom kijken we vandaag naar inspirerende voorbeelden van hoe je spullen kunt opbergen in de badkamer. Denk bijvoorbeeld eens aan al die handdoeken, toiletspullen, wc papier rollen en dan wil je ook nog graag wat leuks kunnen neerzetten.

De volgende inspirerende ideeën zullen je inspiratie geven voor hoe jij je badkamer meer opbergmogelijkheden kunt geven én hoe je de badkamer op een mooie manier inricht zonder dat je alle rommel ziet.

Opbergen in de badkamer

badkamer-bathroom-interieurtips
@sabinelamet_interior_feed

#1 Planken in de badkamer

Met planken ga je altijd de hoogte in waardoor je de ruimte optimaal benut. Heb je dus geen ruimte meer voor een kast, dan zou je wel kunnen kijken of je ergens een aantal planken kwijt kunt. Bijvoorbeeld boven het toilet, boven het bad of naast de wastafels. Je kan kant en klare planken kopen, een rek of een aantal losse planken bij de bouwmarkt. Daarnaast zijn wandkastjes ook een mooie toevoeging voor de badkamer.

Planken zijn ideaal om allerlei benodigdheden op te bergen zoals handdoeken, manden met toiletspullen, decoratie of leuke planten die de sfeer in de badkamer versterken.

Shop hier je items voor een opgeruimde badkamer zoals een 3-vakken prullenbak!

Opbergen_badkamermeubel_kast
@home24.nl
Bekijk de mooiste zeepdispenser voorbeelden!

#2 Vakken in de badkamer

Vakken waarin manden, handdoeken of toilet spullen in opgeborgen kunnen worden zijn ideaal in een badkamer. Vaak worden vakken ingebouwd in de muur of zelf gemaakt van planken. Vakken die in de muur zijn ingebouwd zijn vaak stevig en permanent. Dit kan niet zomaar verplaatst worden. Het voordeel van dit soort vakken is dat je tussen de vakken lelijke leidingen, kabels etc. kunt wegwerken waardoor de badkamer veel rustiger oogt. Ook stralen ingebouwde vakken in de badkamer een rust uit vanwege de strakheid en mooie eenheid.

*MakeOver TIP: Natuurlijk is het belangrijk dat je badkamer over de nodige opbergmogelijkheden beschikt. Maar belangrijker is eigenlijk nog wel de douche of het bad zelf! Besteed aandacht aan het uitkiezen van een heerlijke regendouche, of een bad waar je languit in kunt liggen. Je zult er geen spijt van krijgen! Benieuwd wat er allemaal te vinden is op het gebied van badkamers?

#3 Manden in de badkamer

Manden zijn de ultieme manier om veel losse spullen in op te bergen. Denk bijvoorbeeld eens aan al die verschillende shampoo’s die je nog hebt, washandjes, wc rollen, handdoeken, of andere toiletspullen. Manden zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten dus je kan voor alle soorten spullen diverse manden aanschaffen. Het is erg leuk om diverse manden met elkaar te combineren maar een aantal van dezelfde stijl zijn ook sfeervol.

Wasmanden zijn natuurlijk ook opbergers die niet mogen ontbreken in een badkamer. Ga niet direct voor een functionele wasmand maar kijk ook eens rond of je niet iets vindt wat ook nog eens mooi is. Hiermee wordt de badkamer veel knusser en aangenamer om te verblijven.

Shop hier de leukste opbergmanden en badkameraccessoires!

badkamer-wit-mand
@thuis.bij.lisette
badkamer-opbergen-kleurrijk
@hoff.van.saar
*MakeOver TIP: Dat je badkamer verbouwen of inrichten een duur grapje is kunnen wij niet ontkennen. Daarom is het slim om de accessoires lekker low budget te houden.

#4 DIY ideeën voor in de badkamer

Het zelf maken van handige opbergmogelijkheden voor in de badkamer is ook een leuke oplossing. Zeker wanneer je handig bent of wanneer je een simpel idee vindt dat gemakkelijk na te maken is. De volgende DIY ideeën voor in de badkamer zorgen ervoor dat je toiletspullen netjes en efficiënt kunt opbergen, losse ruimte in de badkamer optimaal benut, en mooie elementen voor in de badkamer zelf kunt maken.

Wees dus creatief en maak je eigen opbergers voor in de badkamer!

diy-badkamer-kast
@landlevenjudith
diy-badkamer-opberger
@bymik_

#5 Kasten en rekken voor in de badkamer

Er zijn natuurlijk ook veel kant en klare kasten of rekken voor in de badkamer verkrijgbaar. Leuke houten rekken met een aantal planken, vitrine kastjes, oude kastjes die je in de badkamer kunt zetten, mooie ladders met planken voor tegen de muur en noem het maar op. Als je nog ergens een hoekje vrij hebt en je wilt echt graag meer opbergruimte in de badkamer, dan komt zo’n badkamer kast of rek echt van pas. Wanneer je kiest voor een wandkast of diep wastafelmeubel creëer je de nodige opbergruimte zonder dat je er veel ruimte door verliest.

Leestip: Ontdek ook onze favoriete goedkope badkamer ideeen

badkamer-kastje-hout
@madeleineshouse72
badkamer-kasten-hout
@thuisbijjantje

Heb jij een mooie badkamer die je graag wilt laten zien op Instagram? Tag @makeover en wie weet delen we je inspiratie foto!