bijkeuken
@huisjeindrenthe

De leukste ideeën voor het inrichten van uw bijkeuken

Een bijkeuken is altijd fijn om te hebben. Een bijkeuken wordt gebruikt voor de vieze klusjes, het koken dat meer ruimte vergt of een tijdje moet staan voordat je het kunt eten, de bijkeuken wordt ook gebruikt voor de wasmachine en strijken en als opslag van alles wat niet in onze keukens past. Een bijkeuken moet dus aan veel eisen voldoen en daarnaast willen we ook dat het er goed uit ziet. En dat kan met de leukste items van Xenos, je vind er mooie wasmanden, handige opbergbakken en nog veel meer wat van pas kan komen in je bijkeuken. Voor een complete keuken inrichten verwijzen we je graag door naar dit artikel.

Makeover Tip: Kijk voordat je begint aan de bijkeuken eens naar een wasmachinekast, hiermee houd je je bijkeuken netjes en stijlvol.

De 10 leukste ideeën voor het inrichten van je bijkeuken

Wij hebben een lijstje gemaakt van de leukste ideeën voor het inrichten van je bijkeuken. Doe bij ons inspiratie op voor jouw (nieuwe) bijkeuken.

bijkeuken-washok-waskamer
@homefreak.nl

Bron: @homefreak.nl

*MakeOver Musthave: Wij zijn dol op Xenos! Van prullenbakken tot weckpotten; je kunt het er allemaal vinden voor een betaalbare prijs!

>> Shop hier je musthaves voor in jouw bijkeuken! <<
bijkeuken-wasruimte-washok
@madeleineshouse72

Bron: @madeleineshouse72

*MakeOver Musthave: Opbergkratjes van plastic zijn helemaal hot op het moment. Ze zijn ontzettend handig om dingen in op te bergen en te stapelen. Maar zoals je ziet staan ze ook heel erg leuk met een plantje erin. Je kan de kratjes vinden in verschillende leuke pastelkleurtjes.


>> Klik hier om de opbergkratjes te scoren! <<

Heb je naast de keuken ruimte over dan kun je deze bij de keuken betrekken door er een sidetable of een werkbank neer te zetten. Door er kratjes en manden in te plaatsen zorg je voor voldoende ruimte voor je voorraad. Vaak is de bijkeuken een plek waar je de verwarming niet aan hebt staan. Dat maakt het de uitgelezen plek om je groente en fruit te bewaren.

bijkeuken-wasruimte-loungehoek
@huisjeindrenthe

Bron: @huisjeindrenthe

Een moderne bijkeuken in een warme sfeer. Houten details, tegels en planten. Simpel maar sfeervol. Zelfs in een kleine ruimte kun je met beperkte middelen nog een sfeervolle en ruimtelijke bijkeuken inrichten.

*Uitgelicht: Grote wasjes, kleine wasjes: Het begint allemaal bij een goede wasmachine en zeker met een groot gezin is de wasmachine je beste vriend!> Shop hier je wasmachine met gratis verzending! <<

Inspiratie_bijkeuken

Bron: Andrea_groot

Het is helemaal ideaal als je bijkeuken een deur naar buiten heeft. Heb je bijvoorbeeld veel afval, was dat je wil ophangen buiten of een hond dan is het erg handig als je direct naar buiten kan vanuit je bijkeuken. Verder vinden wij deze bijkeuken erg mooi en modern. Er is veel opbergruimte en zelfs een extra wastafel.

bijkeuken-kasten-berging
@thuis.bij.lisette

Bron: @thuis.bij.lisette

Wij worden erg vrolijk van deze mooie bijkeuken. Met de planken aan de muur zorg je voor voldoende opbergruimte en dat is erg handig als je daar je was doet. Ook kun je de bijkeuken goed gebruiken om de was te drogen en te strijken.

Ideeen_bijkeuken_inrichten

Bron: Fonq

*MakeOver Musthave: Is een inbouwkast of tweede keuken te duur voor jou dan is een stellage of open keukenblok een goedkopere en betere optie. Deze stellingkast van vt wonen is heel handig door de planken en het rek waar je dingen aan kunt hangen, lekker multifunctioneel!>> Shop hier de stellingkast. <<

Vaak zie je dat de voordeur weinig wordt gebruikt, dan is de bijkeuken een goede plek om de kapstok op te hangen. Ook kun je er een bankje plaatsen waar je je schoenen aan kunt trekken. Je hebt er iets meer ruimte dan in de gang, waardoor je je spullen die je iedere dag mee neemt daar makkelijk kunt opbergen.

En_suite_deuren_keuken

Bron: Dutchguy84

Een bijkeuken wordt vaak gebruikt om de was te doen, of om spullen op te bergen. Je kunt er ook voor kiezen om het bij de keuken te betrekken, zodat je een echte leefkeuken creëert. Vaak is het een kwestie van een muur uitbreken en dan ben je er al. Zeker als je graag kookt of met de hele familie eet is een grote keuken echt een must.

Je wasruimte in de bijkeuken plaatsen is heel een goede optie, omdat daar vaak de deur naar de tuin is. Als het lekker zonnig weer is kun je rechtstreeks vanuit de bijkeuken naar buiten om de was op te hangen. Heb je een aantal manden klaar staan dan haal je het ook net zo gauw weer naar binnen. Want met het Nederlandse weer weet je maar nooit hoe lang het droog blijft!

garderobe-washok-wasruimte
@thuisstijl

Bron: @thuisstijl

Je kunt je bijkeuken heel goed als verlengstuk van de keuken gebruiken voor apparaten die je niet dagelijks gebruikt. Wat dacht je van een blender of een keukenmachine, deze apparaten gebruik je hoogstens twee keer in de week. Natuurlijk ligt het er maar net aan hoe uitgebreid je kookt. Deze apparaten nemen vaak veel ruimte in beslag en als je ze op het aanrecht laat staan hou je geen werkruimte meer over.

Een heerlijke luchtige en lichte ruimte die verbonden is met de keuken door middel van inbouwkasten. Ideaal voor de was, berging, koken en tuinieren. Heb jij niet echt een geschikte ruimte als bijkeuken maar heb je wel nog ruimte voor een grote inbouwkast? Dan is deze optie een perfecte oplossing voor jou huis. Bouw je droger en wasmachine in en probeer er zoveel mogelijk kastruimte bij te maken.

*De MakeOver shoptips uit dit blog:

Dit zijn de mooiste moderne bijkeukens en wasruimtes

De bijkeuken of wasruimte is vaak een ondergeschoven kindje wat betreft interieur en aankleding. Er wordt gewoonweg niet zoveel aandacht aan besteedt omdat het vooral een functionele ruimte is in plaats van een esthetische ruimte. Maar ook hier is het van belang dat je de tijd neemt voor het inrichten en bedenken van het interieur. Want zeker in zo’n functionele ruimte als deze is het belangrijk dat alles goed werkt en je zelf er ook goed kan werken.

Het begint bij een goede indeling van de ruimte. Daarnaast is voldoende bergruimte en werkruimte ook een belangrijk onderdeel. In een bijkeuken wordt immers zoveel verschillende werkzaamheden uitgevoerd dat je van tevoren goed moet bedenken wat waar komt en wat je allemaal nodig hebt.

bijkeuken-loungehoek
@whisperingbold

Bron: @whisperingbold

speelkamer-bijkeuken
@homefreak.nl

Bron: @homefreak.nl

Behalve de wasmachine en droger is de bijkeuken ook de plek om bijvoorbeeld nog een kleine keuken te plaatsen, een wasbak of evt. zelfs een fornuis. Zeker wanneer je veel en vaak kookt kan een beetje extra ruimte erg prettig zijn.

bijkeuken-loungehoek
@huisjeindrenthe

Bron: @huisjeindrenthe

Laat het geheel niet al te rommelig overkomen en zorg ervoor dat je ook alles op kunt bergen. Een schuifdeuren systeem is hier bijvoorbeeld een goede oplossing.

bijkeuken-uitbouw
@landlevenjudith

Bron: @landlevenjudith

loungehoek-bijkeuken
@pakhuis.wonen

Bron: @pakhuis.wonen

Voorbeelden van een nette en mooie wasruimte

De was doen is niet iedereens favoriete bezigheid maar als je een mooie, goed functionerende, wasruimte/bijkeuken hebt waar je veel plek hebt om de was te doen en alles netjes op te bergen, dan wordt het al een stuk leuker. Deze zeven prachtige voorbeelden laten zien hoe ideaal en optimaal een wasruimte ingericht kan worden. Gebruik de ruimte die je hebt zo optimaal mogelijk en zorg voor voldoende werkruimte!

Een droom van een bijkeuken creëer je door voldoende planken en kasten te maken, de wasmachine en droger op een plek te zetten waar je er goed bij kunt en waar je gemakkelijk en snel alles kunt overladen naar de droger.

bijkeuken-wasruimte-washok
@homefreak.nl

Bron: @homefreak.nl

washok-wasruimte-bijkeuken
@madeleineshouse72

Bron: @madeleineshouse72

Een wasbak in een bijkeuken/was gedeelte is ook absoluut geen verkeerde aanwinst. Je kunt er handwasjes in doen, kleding in laten weken voordat het de wasmachine in gaat of de condense opvang bak van de droger leeggooien.

Bron: @huisjeindrenthe

Zorg er ook voor de ruimte knus en gezellig wordt door accessoires toe te voegen zoals mooie manden, planten of een vloerkleed.

wasruimte-washok-bijkeuken
@homebystuart

Bron: @homebystuart

Het wegwerken van de wasruimte is vooral handig wanneer het zich in een andere ruimte bevindt. Bijvoorbeeld in de badkamer of bijkeuken waar je liever kookt dan wast.

wasruimte-washok
@sansdoute_interieur

Bron: @sansdoute_interieur

washok-wasruimte
@whisperingbold

Bron: @whisperingbold

Met originele accessoires maak je van de wasruimte een speciale ruimte en wil je er ook graag zijn. De was doen moet niet in een koud en ongezellig kamertje gebeuren maar juist ergens waar jij je prettig voelt!