De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De leukste ideeën voor het inrichten van uw bijkeuken

Een bijkeuken is altijd fijn om te hebben. Een bijkeuken wordt gebruikt voor de vieze klusjes, het koken dat meer ruimte vergt of een tijdje moet staan voordat je het kunt eten, de bijkeuken wordt ook gebruikt voor de was en strijken en als opslag van alles wat niet in onze keukens past. Een bijkeuken moet dus aan veel eisen voldoen en daarnaast willen we ook dat het er goed uit ziet. En dat kan met de leukste items van Xenos, je vind er mooie wasmanden, handige opbergbakken en nog veel meer wat van pas kan komen in je bijkeuken. Voor een complete keuken inrichten verwijzen we je graag door naar dit artikel.

De 10 leukste ideeën voor het inrichten van je bijkeuken

Wij hebben een lijstje gemaakt van de leukste ideeën voor het inrichten van je bijkeuken. Doe bij ons inspiratie op voor jouw (nieuwe) bijkeuken.

*MakeOver Musthave: Wij zijn dol op Xenos! Van prullenbakken tot weckpotten; je kunt het er allemaal vinden voor een betaalbare prijs!

>> Shop hier je musthaves voor in jouw bijkeuken! << 

Bijkeuken_inrichten

Bron: Wonenop1

*MakeOver Musthave: Opbergkratjes van plastic zijn helemaal hot op het moment. Ze zijn ontzettend handig om dingen in op te bergen en te stapelen. Maar zoals je ziet staan ze ook heel erg leuk met een plantje erin. Je kan de kratjes vinden in verschillende leuke pastelkleurtjes.

>> Klik hier om de opbergkratjes te scoren! <<

Heb je naast de keuken ruimte over dan kun je deze bij de keuken betrekken door er een sidetable of een werkbank neer te zetten. Door er kratjes en manden in te plaatsen zorg je voor voldoende ruimte voor je voorraad. Vaak is de bijkeuken een plek waar je de verwarming niet aan hebt staan. Dat maakt het de uitgelezen plek om je groente en fruit te bewaren.

Bijkeuken inrichten

Een moderne bijkeuken in een warme sfeer. Houten details, tegels en planten. Simpel maar sfeervol. Zelfs in een kleine ruimte kun je met beperkte middelen nog een sfeervolle en ruimtelijke bijkeuken inrichten.

Bijkeuken inspiratie

*Uitgelicht: Grote wasjes, kleine wasjes: Het begint allemaal bij een goede wasmachine en zeker met een groot gezin is de wasmachine je beste vriend!

> Shop hier je wasmachine met gratis verzending! <<

 

Inspiratie_bijkeuken

Bron: Andrea_groot

Het is helemaal ideaal als je bijkeuken een deur naar buiten heeft. Heb je bijvoorbeeld veel afval, was dat je wil ophangen buiten of een hond dan is het erg handig als je direct naar buiten kan vanuit je bijkeuken. Verder vinden wij deze bijkeuken erg mooi en modern. Er is veel opbergruimte en zelfs een extra wastafel.

Wij worden erg vrolijk van deze mooie bijkeuken. Met de planken aan de muur zorg je voor voldoende opbergruimte en dat is erg handig als je daar je was doet. Ook kun je de bijkeuken goed gebruiken om de was te drogen en te strijken.

Ideeen_bijkeuken_inrichten

Bron: Fonq

*MakeOver Musthave: Is een inbouwkast of tweede keuken te duur voor jou dan is een stellage of open keukenblok een goedkopere en betere optie. Deze stellingkast van vt wonen is heel handig door de planken en het rek waar je dingen aan kunt hangen, lekker multifunctioneel!

>> Shop hier de stellingkast. << 

Vaak zie je dat de voordeur weinig wordt gebruikt, dan is de bijkeuken een goede plek om de kapstok op te hangen. Ook kun je er een bankje plaatsen waar je je schoenen aan kunt trekken. Je hebt er iets meer ruimte dan in de gang, waardoor je je spullen die je iedere dag mee neemt daar makkelijk kunt opbergen.

En_suite_deuren_keuken

Bron: Dutchguy84

Een bijkeuken wordt vaak gebruikt om de was te doen, of om spullen op te bergen. Je kunt er ook voor kiezen om het bij de keuken te betrekken, zodat je een echte leefkeuken creëert. Vaak is het een kwestie van een muur uitbreken en dan ben je er al. Zeker als je graag kookt of met de hele familie eet is een grote keuken echt een must.

wasmachine in bijkeuken

Je wasruimte in de bijkeuken plaatsen is heel een goede optie, omdat daar vaak de deur naar de tuin is. Als het lekker zonnig weer is kun je rechtstreeks vanuit de bijkeuken naar buiten om de was op te hangen. Heb je een aantal manden klaar staan dan haal je het ook net zo gauw weer naar binnen. Want met het Nederlandse weer weet je maar nooit hoe lang het droog blijft!

Steigerbuizen_ophangrek

Bron: Jellinadetmar

Je kunt je bijkeuken heel goed als verlengstuk van de keuken gebruiken voor apparaten die je niet dagelijks gebruikt. Wat dacht je van een blender of een keukenmachine, deze apparaten gebruik je hoogstens twee keer in de week. Natuurlijk ligt het er maar net aan hoe uitgebreid je kookt. Deze apparaten nemen vaak veel ruimte in beslag en als je ze op het aanrecht laat staan hou je geen werkruimte meer over.

Een heerlijke luchtige en lichte ruimte die verbonden is met de keuken door middel van inbouwkasten. Ideaal voor de was, berging, koken en tuinieren. Heb jij niet echt een geschikte ruimte als bijkeuken maar heb je wel nog ruimte voor een grote inbouwkast? Dan is deze optie een perfecte oplossing voor jou huis. Bouw je droger en wasmachine in en probeer er zoveel mogelijk kastruimte bij te maken.

*De MakeOver shoptips uit dit blog:

  • Musthaves voor in jouw bijkeuken koop je bij Xenos.
  • Opruimen doe je in stijl met de opbergkratjes van Hema.
  • Shop hier je wasmachine met gratis verzending.
  • Deze stellingkast van vt wonen komt van pas in elke bijkeuken.

Top 10 leukste producten voor in de bijkeuken!

Van een strijkplank met leuke print tot handige wandhaken

Sorry, geen producten gevonden.

Heb jij een bijkeuken in je woning? Wij zijn benieuwd waar jij deze voor gebruikt, laat het ons weten in de comments!

 

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?