De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De meest originele kinderkamer ideeën op een rijtje

Elke kinderkamer is weer anders maar de meeste kinderkamers worden toch op dezelfde manier ingericht. Ieder kind heeft natuurlijk een bedje nodig, een kledingkast en misschien een bureau met stoeltje maar hoe kun je dit nu eens anders doen? Wat zijn nou echt originele kinderkamers?

Wij hebben een tiental originele kinderkamer ideeën voor jou op een rijtje gezet.

Originele kinderkamer ideeën

originele kinderkamer inrichten

Bron: Mylovelythings // Esthermokka (Flickr)

Het plafond wordt altijd vergeten in het bedenken van een kinderkamer terwijl het plafond eigenlijk de plek is waar een kindje veel naar kijkt zodra ze in bed liggen. Dit plafond is geschilderd alsof het een circus tent is met rode strepen.

Een realistisch foto behang brengt de kinderkamer in geheel andere sferen. Is je zoontje of dochtertje helemaal gek van bergen, woestijnen, de onderwaterwereld of sprookjes dan is een foto behang de ultieme oplossing om die sfeer op te roepen.

kinderkamer origineel idee

Bron: Kenziepoo

Als je iets meer tijd hebt en je bent een beetje handig dan kun je natuurlijk de gekste dingen maken voor in de kinderkamer. Bijvoorbeeld dit mega reuzenrad voor de knuffels van de kinderen. Je kinderen zullen hun eerste slaapkamer nooit meer vergeten en zullen ontzettend veel plezier beleven aan dit festijn.

origineel kinderkamer idee

Bron: Elmueble

Boomhutten, eigen huisjes, glijbanen en gezelligheid doet het altijd goed bij kinderen. Ze kunnen samen met hun vriendjes uren spelen en je zult versteld staan van de lol die ze zullen hebben op hun eigen kamer.

kinderkamer idee bed

Bron: Handmadecharlotte

Ook een kleine kamer is geschikt voor een leuk huisje of hutje waar het bed in past. Combineer het huisje met opbergruimte voor alle speelgoed en schoenen van je kinderen.

futuristische kinderkamer

Bron: Metmelkensuiker // Onbekend

Kinderen vinden het fantastisch om ergens op te kunnen klimmen, in te kruipen of zich ergens te kunnen verstoppen voor papa en mama. Deze hoogslaper is een geheel nieuw kamertje voor ze waar papa en mama zogenaamd niet kunnen komen. Een origineel idee en ideaal voor hoge ruimtes.

Heb jij een tweeling of kinderen die graag veel en vaak met elkaar spelen dan is het leuk om hun kamers met elkaar te verbinden. De kamers rechts zijn door middel van een tunnel bekleed met stof verbonden met elkaar zodat ze altijd ‘stiekem’ naar elkaar kunnen kruipen.

boot bed kinderkamer

Bron: cassandmerlune

Dit originele idee is echt een perfect idee voor kinderen die graag op de boot zijn of van bootjes houden. Wat is origineler dan slapen in je eigen boot in je slaapkamer?

groene kinderkamer ideeen

Bron: Fargebarn // Onbekend

Probeer eens te kijken naar de vele klimrekken en hutten die in de speeltuinen staan. Deze kun je heel gemakkelijk zelf nabouwen van hout voor in de kinderkamer.

Haal de natuur naar binnen. Is jouw zoontje of dochter helemaal gek van het bos, vogels en andere dieren? Dan kun je de natuur naar binnen halen door veel met groene kleuren en hout te werken maar het ultieme effect bereik je pas als je ook echt de natuur naar binnen haalt zoals dit voorbeeld rechts. Planten, takken en mos zijn de sfeermakers!

Welke kinderkamer spreekt jou het meest aan? Laat het ons weten in een reactie!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?