De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Fleur de kinderkamer op met wanddecoratie!

Wat kun je allemaal met de wanden van de kinderkamer doen? Er zijn zoveel leuke ideeen voor kinderkamers maar wat zijn nou de leukste tips en ideeen? Je kunt zoveel doen met decoratie, verf, behang, versiersels, verlichting en nog veel meer. Ben je nieuwsgierig geworden? Wij hebben een aantal voorbeelden voor jou op een rijtje gezet zodat je inspiratie kunt opdoen voor je eigen kinderkamer wanddecoratie.

8 x de leukste kinderkamer wanddecoratie

Kinderen maken witte muren sneller vies dan wij zouden doen. Daarom kan het verstandig zijn om de eerste 1.20 m een andere kleur te geven die iets bestendiger is tegen viezigheid zoals deze grijs tint. Door een leuke lambrisering in verf aan te brengen zorg je ervoor dat je kinderen lekker kunnen ravotten en niet de muren erg vies maken. Daarnaast is het effect van deze lambrisering extra speciaal door de vormen.

Je hoeft niet alles zelf te schilderen. Zeker niet ingewikkelde afbeeldingen zoals deze vogels. Daar kopen we gewoon een muursticker voor. Een vereiste voor een muursticker is wel dat de muren glad en strak zijn zodat de stickers er niet af komen.

wanddecoratie zigzag

Bron: Onbekend // 1000detalles1000ideas

Vind je de muren wat leeg en heb je veel spulletjes die je graag ergens kwijt wil maar die je wel elke dag nodig hebt? Een latje aan de wand zorgt ervoor dat je leuke boekjes en foto’s kunt tentoonstellen en tegelijkertijd ook kunt gebruiken.

wanddecoratie zigzag

Bron: Onbekend

Een schoolbord muur blijft een creatieve oplossing voor een saaie muur in de kinderkamer. De muur werkt interactief en decorerend. Laat kinderen lekker kliederen op de muur met hun vriendjes.

krijt wanddecoratie

Bron: Welke

Eigenlijk zijn simpele stippen en bollen al leuk genoeg om de wanden mee te decoreren. Zo lang de bollen maar veel kleurtjes hebben zal het een erg vrolijk effect geven.

Jip en Janneke blijft een kinderfavoriet. Kies leuke en bekende figuren die je kinderen helemaal adoreren en plak deze op de muur van hun kamers.

stippen wanddecoratie kinderkamer

Bron: Pleasureweddingz

Combineer verschillende wanddecoraties met elkaar zoals in onderstaand voorbeeld. Geschilderde regendruppels in diverse kleuren met leuke schilderijtjes en spiegels op de andere wand. Probeer alles in dezelfde tinten te houden zodat het wel een geheel blijft.

Dit kamertje is gemaakt voor een meisje en ziet er ontzettend gezellig uit. Door elementen uit de natuur in de kinderkamer te gebruiken neem je een stukje van buiten mee naar binnen wat goed is voor de ontwikkeling van onze kinderen. Een erg leuk voorbeeld van het gebruik van een simpele tak met extra decoratie er omheen.

wanddecoratie stippen

Bron: Pleasureweddingz // Flickr

Wat voor wanddecoratie zie jij graag op de kinderkamer? Laat het ons weten in een reactie.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?