De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een kleine kinderkamer inrichten doe je met deze 6 tips

Vaak is de indeling in de Nederlandse woonhuizen zo dat de ouders in de grootste kamer slapen en kinderen in de overige kamers een plekje krijgen. Meestal zijn dit niet zulke grote ruimtes en moeten we creatief omgaan met de afmetingen die we hebben. Sta jij voor de uitdaging om een kleine kinderkamer in te richten? Gebruik dan onze zes tips om een kleine kinderkamer in te richten.

6x kleine kinderkamer inrichten!

Ben je benieuwd welke spullen je kunt shoppen voor jouw kinderkamer? Neem dan eens een kijkje bij Babypark, je vindt daar echt van alles! Van tipi tenten tot de leukste kinderbureautjes.

  • Plus
    Close Dutch decor sierkussen Riseco – paars – 45×45 cm – Leen Bakker

    Dit sierkussen in de maat 45x45 cm is vervaardigd van polyester en katoen. Dit kussen heeft aan de voorzijde een prachtige opdruk van fleurige bloemen. De achterzijde is effen.

Bron: Yvonne_kwakkel
 Yvonnelifestyle

* Uitgelicht: Een hele eenvoudige en budgetvriendelijke manier om je kinderkamer een leuke look te geven is door de muur te behangen! Karwei heeft een uitgebreid aanbod kinderbehang voor een leuke prijs.

>> Shop hier het leukste kinderbehang <<

Kinderkamer_dieren

Bron: Keeelly91

*MakeOver TIP: Wil je een kinderkamer die er echt heel tof uitziet? Kies dan voor een thema, zoals hier is gedaan met een dierenthema. Kies dan bijvoorbeeld een dekbedovertrek, vloerkleed of muurhanger in dat thema zodat alles mooi bij elkaar past. Wanneer je kind wat ouder is is het helemaal leuk om ze zelf te laten kiezen!

Kleine kinderkamer inrichten tip 1: Voorbereiding

Een goede voorbereiding is essentieel bij het inrichten van een kleine kinderkamer. Bekijk de ruimte eens goed wanneer die leeg is. Meet alle muren op, meet de hoogte van de ruimte op, waar zit de toegangsdeur en waar zitten de ramen? Dit speelt allemaal mee bij het inrichten. Je wilt geen kast kopen die 20 cm te lang is en voor het raam staat. Zodra je alles hebt opgemeten kun je op een simpele manier een plattegrond tekenen. Heb je meubels die je graag wilt gebruiken in de kinderkamer, meet ze dan op om ze uit te tekenen en uit te knippen waardoor je ze kan schuiven op de plattegrond.

Stoere_jongenskamer_slaapkamer

Bron: Yvonne_kwakkel
 Yvonnelifestyle

*MakeOver Musthave: De bureaus van woonmerk Woood zijn ontzettend stoer en passen heel goed in een industriële kinderkamer. Wedden dat je kind zijn huiswerk daar wel aan wil maken!

>> Bekijk hier eens alle bureaus van woonmerk Woood <<

Kleine kinderkamer inrichten tip 2: Multifunctioneel

Zodra je de plattegrond compleet hebt moet je jezelf ook afvragen wat je daadwerkelijk nodig hebt in de kinderkamer. Een bed, kledingkast en bureau zijn noodzakelijke meubels maar heeft je kind echt een grote fauteuil nodig? Of dat extra kastje? Sommige meubels kun je ook met elkaar combineren zoals bijvoorbeeld een bureau dat aan een kast vastzit of al veel bergruimte heeft.

Kinderkamer_tips_interieur

Bron: Fonq

*MakeOver TIP: Je kan veel met een kleine kinderkamer zolang je groots denkt. Door te kiezen voor een hoogslaper verdubbel je de ruimte van de kinderkamer en gebruik je deze heel efficiënt.

>> Shop hoogslapers <<

Kleine kinderkamer inrichten tip 3: Hoogte

Heb je niet zoveel oppervlakte in de kinderkamer ga dan de hoogte in. Een veel gebruikte oplossing voor kleine kinderkamers is een hoogslaper. Een ideale manier om toch alle functies in de kinderkamer te kunnen terug brengen. Gezellig bovenin slapen en onder het bed studeren en opbergen.

graffische_print_meidenkamer

Bron: Yvonne_kwakkel
 Yvonnelifestyle

Kleine kinderkamer inrichten tip 4: Licht en kleur

Natuurlijk licht en frisse en lichte kleuren zijn belangrijk in een kleine kinderkamer. Lichte kleuren laten de kinderkamer ruimer lijken en reflecteren het natuurlijk licht dat naar binnenvalt. Gebruik je donkere kleuren of felle kleuren die op je af komen, dan lijkt de kinderkamer een stuk kleiner en vooral donkerder.

Kast_commode

Bron: Houseof_kar

*MakeOver TIP: Kies voor een commode in een lichte kleur zodat je lekker veel spullen kwijt kunt en het nog steeds luchtig oogt. Je vind een ruim aanbod van de mooiste commodes bij Home.24.

Kleine kinderkamer inrichten tip 5: Berging

Het opbergen van spullen is vaak een probleem in een kleine kinderkamer. Ga daarom eens na wat je precies moet opbergen en wat je graag zou willen opbergen. Kleding, schoenen en luiers zijn iets wat je echt nodig hebt op de kinderkamer maar wellicht hoeft niet al het speelgoed op de kinderkamer te liggen maar kan het bijvoorbeeld ook in een doos ergens anders.

Zodra je dit bedacht hebt is het een goed idee om op zoek te gaan naar functionele opbergmogelijkheden die alle ruimte benutten die je hebt op een efficiënte manier. Niet alleen is hoog slapen een goed idee, ook in de hoogte opbergen is een efficiënte manier in een kleine kinderkamer.

Kinderkamer_meerdere_kinderen

Bron: Fonq

* Uitgelicht: Geen ruzie meer over wie boven of wie onder mag, want de op de stapelbedden van Fonq lig je overal even lekker!

>> Klik hier om de stapelbedden van Fonq te bekijken <<

Kleine kinderkamer inrichten tip 6: Combineren

Ten slotte kan het ook altijd een optie zijn om een kamer te delen met een broertje of zusje. Als je echt weinig plek hebt in je huis, kun je op een leuke en gezellige manier een kamer voor hun tweeën maken. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel bijzondere stapelbedden verkrijgbaar die kinderen erg leuk vinden.

*De MakeOver shoptips uit dit blog:

Top 10 leukste producten voor de kinderkamer!

Van een kleurige zitzak tot de leukste decoratie voor de kleintjes

Sorry, geen producten gevonden.

Heb jij nog een tip voor het inrichten van een kleine kinderkamer? Laat het ons weten in een reactie.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?