Een kleine slaapkamer inrichten doe je met deze 7 handige tips!

Helaas hebben we niet allemaal een grote slaapkamer, maar met een kleine slaapkamer kunnen we ook heel veel leuke dingen doen. Een kleine slaapkamer is voor iedereen anders, wat is klein en wat is groot? Daarnaast is het ook belangrijk om eens na te denken over wat jij nu echt noodzakelijk vindt in het interieur van je slaapkamer. Zo kan een boxspring natuurlijk niet ontbreken, maar heb je nachtkastjes wel echt nodig? Kunnen we dat niet op een andere manier oplossen? Zo zijn er ontelbaar veel ideeën hoe je een kleine slaapkamer kunt inrichten.

7 Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

Heb je een kleine slaapkamer in het huis van je ouders? Of hebben jij en je partner een kleine slaapkamer in jullie eengezinswoning? Wellicht woon je in een studio of op een studentenkamer. Het kan allemaal en voor elke soort kamer kun je onderstaande tips goed gebruiken.

Tip 1: Het bed

kleine slaapkamer met twijfelaar

Bron: froehlicheszuhause

Tip 2: De kledingkast

groene kledingkast kleine slaapkamer

Bron: hoppshouse

*MakeOver Musthave: Het aanbod van de kledingkasten bij Goossens meubelen vinden wij echt top. Schuifkasten, draaideurkasten, spiegeldeuren; je vindt het er allemaal!>> Shop hier je kledingkast. <<

Na het bed is de kledingkast het belangrijkste meubel in je slaapkamer. Als je geen ruimte hebt in een andere kamer voor kleding dan komt het al gauw aan op je slaapkamer. Je kunt er voor kiezen om een standaard kast te kopen bij een meubelzaak of een kledingkast op maat te laten maken.

Tip 3: Verlichting en Licht

lichtinval in slaapkamer

Bron: selina.lauck

*Uitgelicht: Met de lampen van Lampenlicht.nl zorg jij meteen voor de juiste sfeer in jouw slaapkamer. Of je op zoek bent naar een spotje of een nachtlampje, ze hebben het allemaal!>> Shop hier je slaapkamerverlichting. <<

In een kleine slaapkamer is het belangrijk om veel daglicht naar binnen te laten komen. Dit vergroot de ruimte en geeft een frisse indruk. Kunstmatige en sfeerverlichting zijn ook een belangrijk onderdeel van een kleine slaapkamer. Deze zorgen er namelijk voor dat je tijdens de avonduren een gezellige sfeer creëert zonder dat de ruimte klein hoeft te lijken. Koop geen grote, donkere armaturen en lampenkappen maar hou het simpel.

Tip 4: Less is More

minimaal ingerichte kleine slaapkamer met hoog plafond

Bron: selina.lauck

*MakeOver Musthave: Opruimen doe je natuurlijk in stijl, met de leukste opbergmanden van Fonq!>> Ga hier naar de opbergmanden. <<

Deze leuze hoort helemaal bij het interieur van een kleine slaapkamer. Des te minder spullen en meubels je gebruikt in een kleine slaapkamer, des te groter de ruimte lijkt. Ruim dus alle kleine rommel op in manden en dozen. Probeer dit dan weer in je kledingkast op te bergen zodat alles opgeruimd en netjes blijft. Het is belangrijk dat een slaapkamer rustig en netjes oogt voor een goede nachtrust.

Tip 5: Accessoires

accessoires voor kleine slaapkamer

Bron: nowhere_like_home

*Pas op! Bij Xenos hebben ze de leukste woondecoratie voor jouw slaapkamer, en ook nog eens super voordelig!>> Shop hier decoratie voor je slaapkamer. <<

Kies zorgvuldig de accessoires voor je kleine slaapkamer. Koop geen lompe en grote lijsten, kussens of verlichting maar ga voor een subtiele en rustige stijl. Als je graag je bed wil decoreren met sierkussentjes doe dat dan in een bijpassende kleur van je dekbedovertrek.

Tip 6: Kleurgebruik

beige pasteltinten slaapkamer

Bron: selina.lauck

* Uitgelicht: Wil jij een mooie helder tint op de muur? Neem dan eens een kijkje bij Karwei en laat je inspireren door alle soorten kleuren!>> Shop hier de perfecte kleur voor de slaapkamer. <<

Lichte kleuren zoals wit, grijs, beige en pasteltinten werken erg goed in een kleine slaapkamer. Bij het gebruik van donkere kleuren lijkt de slaapkamer kleiner. Hou het plafond van je slaapkamer altijd in een lichte kleur zodat de ruimte hoger lijkt.

Tip 7: Meubels

slimme meubels voor kleine slaapkamers

Bron: thediyplaybook

Tips voor een kleine slaapkamer

Hoe vaak horen wij niet dat de slaapkamers in de meeste huizen en appartementen zo klein zijn. Zeker wanneer je een leuk appartement ergens in de randstad of het centrum van een stad zoekt, dan zijn de slaapkamers niet heel groot. Ze zijn zelfs zo klein dat er net een tweepersoonsbed in past. Wat doe je dan? Hoe richt je een kleine slaapkamer in? Wij hebben een aantal handige tips!

# Planken

Opbergruimte hebben we allemaal nodig maar in een kleine slaapkamer is er geen plek voor grote kasten. Dus wat doe je dan? Planken ophangen! Onderschat niet wat je allemaal wel niet kan opbergen op planken. En het handige van planken is dat je ze lekker hoog kan ophangen.

Bron: shopstyle

# Donkere kleuren

Lichte kleuren laten een ruimte groter lijken maar donkere kleuren geven meer mystiek en knusheid. Dus als je dan toch al een kleine slaapkamer hebt, kan je ook donkere kleuren gebruiken voor meer knusheid. Maar goed, dit is per persoon verschillend want je moet natuurlijk ook ervan houden.

Bron: coco lapine design

# Spiegels

Zoals we weten vergroten spiegels een ruimte dus waarom zouden we ze dan niet toepassen in een slaapkamer? Zo’n kleine ruimte kan wel wat extra ruimte gebruiken én het reflecteert ook nog eens het daglicht.

# Groen

Planten en bloemen geven een interieur meer leven en frisheid. Vergeet deze dus dan ook niet toe te passen in de kleine ruimte waar je slaapt. Een beetje frisse lucht kan absoluut geen kwaad.

Bron: the optimized web

# Kleine tafeltjes

Geen plek voor een nachtkastje maar wel voor een handig bijzettafeltje aan het voeteneinde van het bed. Ideaal om een glas water op te zetten of een boek op te leggen.

Bron: domainehome

# Daglicht

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: daglicht is belangrijk! In elke ruimte van het huis. Dus laat zoveel mogelijk licht naar binnen vallen door het raam dat je hebt.

Bron: mydomaine

# De achterwand

Tenslotte vinden wij het ook erg leuk wanneer er iets speciaals met de achterwand, waar het bed tegenaan staat, wordt gedaan. Een gekke kleur, een mooi behang of een mooi kunstwerk. Iets dat opvalt!