kleine slaapkamer inrichten

Een kleine slaapkamer inrichten doe je met deze 7 handige tips!

Helaas hebben we niet allemaal een grote slaapkamer maar met een kleine slaapkamer kunnen we ook heel veel leuke dingen doen. Een kleine slaapkamer is voor iedereen anders, wat is klein en wat is groot? Daarnaast is het ook belangrijk om eens na te denken over wat jij nu echt noodzakelijk vindt in het interieur van je slaapkamer. Zo kan het boxspring natuurlijk niet ontbreken maar heb je nachtkastjes wel echt nodig? Kunnen we dat niet op een andere manier oplossen? Zo zijn er ontelbaar veel ideeën hoe je een kleine slaapkamer kunt inrichten.

kleine slaapkamer inrichten

Bron: Ellmania

7 Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

Heb je een kleine slaapkamer in het huis van je ouders? Of hebben jij en je partner een kleine slaapkamer in jullie eengezinswoning? Wellicht woon je in een studio of op een studentenkamer. Het kan allemaal en voor elke soort kamer kun je onderstaande tips goed gebruiken.

Tip 1: Het bed

Het belangrijkste van de slaapkamer is een uitermate comfortabele boxspring en daar beginnen we dan ook mee. De vraag is, wat voor een boxspring bed wil je en wat voor een bed heb je nodig? Slaap je bijna altijd alleen dan kan een eenpersoonsbed of twijfelaar voldoende zijn. Hiermee bespaar je natuurlijk veel ruimte in je kleine slaapkamer. Daarentegen is een tweepersoonsbed comfortabeler maar ook stukken groter.

bed kleine slaapkamer inrichten

Bron: Commedubonheur

Tip 2: De kledingkast

Na het bed is de kledingkast het belangrijkste meubel in je slaapkamer. Als je geen ruimte hebt in een andere kamer voor kleding dan komt het al gauw aan op je slaapkamer. Je kunt er voor kiezen om een standaard kast te kopen bij een meubelzaak of een kledingkast op maat te laten maken.

Tip 3: Verlichting en Licht

In een kleine slaapkamer is het belangrijk om veel daglicht naar binnen te laten komen. Dit vergroot de ruimte en geeft een frisse indruk. Kunstmatige en sfeerverlichting zijn ook een belangrijk onderdeel van een kleine slaapkamer. Deze zorgen er namelijk voor dat je tijdens de avonduren een gezellige sfeer creëert zonder dat de ruimte klein hoeft te lijken.
Koop geen grote armaturen en lampenkappen maar hou het simpel.

kleine slaapkamer inrichten

Bron: Rumahoke

Tip 4: Less is More

Deze leuze hoort helemaal bij het interieur van een kleine slaapkamer. Des te minder spullen en meubels je gebruikt in een kleine slaapkamer, des te groter de ruimte lijkt. Ruim dus alle kleine rommel op in manden en dozen. Probeer dit dan weer in je kledingkast op te bergen zodat alles opgeruimd en netjes blijft. Het is belangrijk dat een slaapkamer rustig en netjes oogt voor een goede nachtrust.

Tip 5: Accessoires

Kies zorgvuldig de accessoires voor je kleine slaapkamer. Koop geen lompe en grote lijsten, kussens of verlichting maar ga voor een subtiele en rustige stijl. Als je graag je bed wil decoreren met sierkussentjes doe dat dan in een bijpassende kleur van je dekbedovertrek.

slaapkamer inrichten klein

Bron: Happyhome

Tip 6: Kleurgebruik

Lichte kleuren zoals wit, beige en pasteltinten werken erg goed in een kleine slaapkamer. Bij het gebruik van donkere kleuren lijkt de slaapkamer kleiner. Hou het plafond van je slaapkamer altijd in een lichte kleur zodat de ruimte hoger lijkt.

kleuren kleine slaapkamer

Bron: Misstoptenimage

Tip 7: Meubels

Overige meubels in je slaapkamer kunnen bijvoorbeeld een boekenkast, nachtkastjes en wasmanden zijn. Bedenk of je echt een boekenkast in je slaapkamer wilt of dat je misschien aan een plankje voldoende hebt. Daarnaast kunnen nachtkastjes ook vervangen worden voor een mooi en subtiel plankje aan de wand voor een nachtlampje en je leesboek.

slaapkamer klein inrichten

Bron: Ikeafamilylivemagazine

Wat doe jij om je kleine slaapkamer zo optimaal mogelijk in te richten? Laat het ons weten in een reactie.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *