De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Stalen deuren inspiratie

Ben jij een liefhebber van een industrieel interieur? Of hou jij van strakke elementen in huis die opvallen? Dan zijn stalen deuren wellicht iets voor jou! Met deze elementen in huis haal je klasse maar ook zeer zeker een eyecatcher in huis. Stalen deuren komen oorspronkelijk uit de industriële interieurs en lofts maar worden tegenwoordig ook in nieuwbouw huizen en bestaande huizen geplaatst. Het geeft een interieur iets stoers, iets opvallends maar ook een ruimtelijke factor.

Zo zou je stalen deuren kunnen toepassen in de gang of entree van het huis, als keukendeuren, als woonkamerdeuren maar ook als slaapkamer deuren bijvoorbeeld. Het mooie aan deze deuren met glas is dat ze je een doorkijk geven van de ene naar de andere ruimte.

Stalen deuren in huis

Natuurlijk is elk huis anders en dus moeten stalen deuren op maat gemaakt worden. Aan de hand van de ruimte en de afmetingen wordt een ontwerp gemaakt en de maatvoeringen bepaald voor de deuren. Laat je goed informeren over afmetingen van stalen kozijnen en profielen alvorens je een stalen deur laat plaatsen. De kosten van een stalen deur kunnen hoog oplopen maar gelukkig zijn er ook goedkopere varianten te vinden beginnend vanaf 1500 euro.

Stalen-deuren1

Bron: hoog.design

Stalen-deuren2

Bron: cr.decoration

Stalen-deuren3

Bron: domino

Stalen-deuren4

Bron: kabaz

Stalen-deuren5

Bron: woonguide

Zoals je ziet kunnen stalen deuren dus overal in huis worden toegepast. Je kan zelfs een wand wegbreken en daarvoor in de plaats een mooie glazen wand met deuren plaatsen. Hierdoor creëer je meer openheid, licht en verbinding tussen ruimtes.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?