lichte-woonkamer-interieur
@stijlt

Warme woonkamer inspiratie voor ieder seizoen

Door Sarieta | | Woonkamer

Droom je van een warme woonkamer? Werk dan met warme kleuren op de muur, bijpassende meubels en kleurrijke accessoires zoals kussens, lampen en vloerkleden om de warmte te doorbreken. Denk aan een roestbruin kleedje bij een beige bank. Wat een plaatje! De onderstaande ideeën laten je een aantal mooie voorbeelden zien van warme woonkamers.

Woonkamer met lichte en warme tinten

Van Spacejoy weet ik dat ze een verfijnde smaak heeft. Zo ook in dit voorbeeld waarbij haar woonkamer warmte en comfort uitstraalt. Dit komt doordat er gebruik is gemaakt van lichte wittinten, warme bruintinten, een cosy bankstel en meubels. Het resultaat is een prachtige warme woonkamer in haar eigen stijl!

beige-warme-woonkamer
@spacejoy
Combineer warme materialen en -bruintinten, met witte meubels en -accessoires voor een frisse uitstraling.

Mooie beige tinten

Zo’n beige woonkamer als deze gaat prachtig samen met donkere kleuren. Vooral de slimme keuze van beige mét zwarte accenten voegen net een vleugje extra elegantie aan de warme woonkamer.

Tip: Werk met verschillende tinten beige muurverf en kleed het aan met zwarte accessoires!

bruin-beige-woonkamer
@bymik_
Tip! Ontdek de kleurtrends van 2023 voor een stijlvol, warm interieur!

Warme grijstint

Op een slimme manier straalt deze woonkamer onwijs veel warmte uit. In dit voorbeeld van Huisjevannatascha is bewust gekozen om een lichtgrijze bank te combineren met een beige accentmuur en kussens. Grijs is namelijk een koele kleur die kan worden opgewarmd met een warme accentkleur zoals beige.

Vind je die sierlijsten op de muur ook zo tof? Ontdek hier nog meer inspiratie!

warme-woonkamer-stijl
@huisjevannatascha

Leuk! Een grote vaas met een kaars, origineel en gezellig. Inspiratie voor grote vazen ontdek je hier!

Meer warmte door kleur

Meer kleur naar je woonkamer halen? Je woonkamer mag best kleurrijk zijn. Daarbij moet je er wel op gaan letten dat het geheel niet te warmte wordt. Je bent dus eigenlijk op zoek naar de perfecte middenweg. De woonkamer van Angelique met een roestbruine bank en beige bankje is er een mooi voorbeeld van.

woonkamer-inspiratie-voorbeelden
@lieks_home
Mooi roze.. is prachtig! Ga voor een roze tint op de muur, voor een lieve uitstraling. Oud roze heeft een stoer randje, voor wat extra pit!

Grijze woonkamer met een warm randje

Grijs warm maken kan knap lastig zijn. Vooral als je veel grijze elementen in huis hebt. Door een grijze basis te combineren met beige, gele en groene details wordt het geheel opgewarmd. Een volledig grijze woonkamer is namelijk te koel, de woonkamer van Lisette Laverde niet.

warm-grijs-woonkamer
Lissete Laverde via Unsplash
Zoals je op deze foot kunt zien, heeft de binnendeur een groot effect op de sfeer van de woonkamer. Ontdek daarom in dit artikel uit welke binnendeuren je kunt kiezen!

Creëer warmte met mooie wandpanelen

Met verf op de muur zit je altijd goed. Maar als je toch even iets anders wilt en jouw woonkamer wilt voorzien van een verrassende twist, dan zijn wandpanelen de ideale uitkomst. In dit voorbeeld van Madeleineshouse72 zie je de combinatie van een grijze bank met beige accessoires en prachtige houten wandpanelen. Warmer en verrassender dan dit kan je niet krijgen!

woonkamer-inspiratie-kleur
@madeleineshouse72
Vergeet ook niet om een lekker warm vloerkleed neer te leggen. Kies voor een warme kleur en vul je woonkamer met sfeer! Zeker in combinatie met een visgraat vloer van PVC of laminaat.

Sfeervol oranje

In dit voorbeeld zie je een woonkamer die omringt is met warmte. Dit komt door het gebruik van de kleur oranje. Oranje is namelijk een warme kleur die daarnaast goed te combineren is met off-white en crème. Door het slimme gebruik van een lichte basis en oranje accessoires en meubels zoals het Perzische tapijt en de stoel is het geheel niet te overheersend.

oranje-woonkamer-kleur
@sansdoute_interieur
Bekijk ons overzicht van de mooiste hoekbanken!

Romantisch roze details

Een overkill aan roze is wellicht voor velen teveel van het goede. Wel weet ik dat de woonkamer van Stijlt allesbehalve een prinsessen woonkamer is. Zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien zijn licht beige en roze met elkaar gecombineerd. Dit is een prachtige voorbeeld van lekker warm en tegelijk liefelijk interieur.

licht-warm-interieur
@stijlt
Ontdek onze zandkleur muurverf inspiratie!

Zachte accessoires

Meestal is het lastig om accessoires te vinden die warmte uitstralen. Gelukkig was dit een appeltje eitje voor Zeeuwshuysje. Zoals je kunt zien zit het meeste werk in de accessoires. Van een verrassend kleed tot kleurrijke kussentjes op de bank. Vergeet daarnaast het leuke behang in de achtergrond niet. Behalve als je puur alleen naar de accessoires kijkt :-)

Makeover Tip: Door velvet meubels en accessoires toe te voegen, creëer je in een handomdraai een warme woonkamer!

woonkamer-interieur-inspiratie
@zeeuwshuysje

Voeg warmte aan een zwart stoer interieur

Een stoer interieur met zwarte elementen kan snel kil overkomen. Ondanks dat er niets zo fijn is als een strakke woonkamer is een beetje warmte altijd welkom. Dit kun je doen met kleuren, maar ook met natuurlijke materialen. Door net als in het voorbeeld gebruik te maken hout, breng je gemakkelijk extra warmte in huis.

bank-muurverf-woonkamer
@bij_spiertjes_thuis
Heb je een kleine woonkamer of wil je gewoon delen gescheiden houden? Wij hebben een top 10 kamerschermen voor je opgesteld!