Style je kamer en geef het karakter met behulp van een roomdivider

Wat is een room divider?

Een room divider is een accessoire waarmee je een ruimte makkelijker kunt opdelen. Je zou het zelfs kunnen zien als een extra muurtje die je zelf kunt verplaatsen wanneer het je uitkomt. Bijvoorbeeld als je weer de ruimte open zou willen maken!

Tegenwoordig kun je van alles als room divider gebruiken. Denk maar aan een mooie plantenwand of open haard. Het is zelfs mogelijk een kast, glazen wand of houten wand als room divider te gebruiken. Of je maakt er gewoon zelf een van gordijnen, pallets of planten.

Een room divider is zoveel meer dan alleen een ‘wandje’ plaatsen. Je kunt haar een eigen plekje geven waar ze zich altijd fijn kan omkleden.

Waarvoor kun je een room divider gebruiken?

Een roomdivider is al jaren populair bij interieurontwerpers en dat is niet zonder reden. Met een room divider maak je namelijk in één klap grote ruimtes gezelliger, wat helemaal handig is als de ruimte klein is.

Heb je een klein appartement of een studentenkamer? Dan is het heel belangrijk dat je slim met je ruimte omgaat. Je wilt je kamer zo ruim mogelijk laten aanvoelen.

Met een room divider geef je kleine ruimtes een illusie van meer ruimte en gelijk meer privacy. Je brengt stijl en karakter aan je woning zonder dat je hier je complete interieur voor hoeft om te gooien. Ook als je graag je kamer wilt scheiden zonder een permanente muur is dat mogelijk met een room divider.

Samengevat, kun je een room divider gebruiken om:

 • Een scheidingswand te maken
 • Je kamer ruimtelijk te laten aanvoelen zonder dat hier een complete muur voor nodig is
 • Je interieur sfeervoller te maken

Welke type room dividers zijn er? 

Je hebt heel veel verschillende type room dividers. Het gaat van een vouwbare naar ophangbare naar permanente en verschuifbare room dividers. In deze blog gaan wij jullie een paar prachtige roomdividers laten zien, in de hoop dat wij jullie kunnen inspireren!

voorbeelden van room dividers:

 • open haard
 • kast
 • glazen wand
 • houten wand
 • gordijnen
 • pallets
 • planten
 • touwen
 • verschuifbare wanden

(bohemian style, kast als room divider)

Bron: Pinterest

– Kast als room divider

Durf je het niet aan om een permanente muur in je kamer te zetten? Gebruik dan een IKEA kast en maak er wat gezelligs van!

Hier zie je dat de achterkant van de kast volledig is opgepimpt en gelijk een andere sfeer in de kamer brengt. Op de achterkant, waar je normaal een witte muur zou hebben, is er een behangetje aangebracht en hebben ze lijstjes met foto’s opgehangen.

Zo creëer je de illusie dat er een echte muur zit. Maak het nog gezelliger door wat planten toe te voegen en andere leuke accessoires om het helemaal af te maken!

– Een tv als room divider

Wil je een room divider in je huiskamer? Goed plan! Dit helpt je namelijk met het creëren van een eigen hoekje in de huiskamer. Super gezellig natuurlijk.

Als je dit echt met je televisie wilt doen, is het belangrijk dat je hier een goed tv-meubel voor hebt. En dat kan bijna alleen maar als je jouw tv-meubel op maat laat maken.

Ga je het echt groots aanpakken en wil je net zoals hieronder jouw televisie in de ‘room divider’ wilt verwerken? Dan is het plaatsen van een extra muurtje nodig. Zo zie je maar: als je iets echt wilt, is alles mogelijk!

Deze room divider is speciaal ontworpen door een architect, Karl Dreer en Bembé Dellinger Architects.

– DIY: zelf een room divider maken

Geef jij liever niet te veel geld uit aan een room divider? Of ben je gewoon heel erg handig met dingen zelf maken en in elkaar zetten? Dan hebben wij een paar dividers op een rijtje gezet die jij zelf thuis kunt maken!

Zelf een room divider van jute maken

Met deze room divider van jute krijg je een beach vibe in je kamer en het leuke hiervan is dat je de room divider helemaal zelf kunt maken!

Hoe makkelijk het zelf maken van een room divider echt is?

Koop 4 planken, boor er gaten in op 2 planken (op jouw gewenste afstand tussen de touwen), haal je touw door de gaten heen en doe er sterke lijm op.

Gebruik de andere 2 planken om het af te werken zodat je het touw niet aan de onder- of bovenkant ziet. Laat dit drogen en zet het daarna vast aan je plafond en grond. Het fijne van deze room divider is dat je het voor iedere kamer kunt maken. Ongeacht de hoogte van je plafond of de grootte van je kamer!

Bron: Pinterest

Zelf een room divider van touw maken

Dit is wel een hele bijzondere room divider die je niet al te snel bij iemand anders thuis zult zien. En je kunt ‘m nog zelf maken ook! Met een beetje inzicht, creativiteit en behoorlijk wat energie gaat dit jou lukken.

Ga je net zoals in het onderstaande voorbeeld een divider voor je trap maken? Of durf jij het aan dit ontwerp op een andere plek in je huis te gebruiken?

Bron: Pinterest

Gordijnen room divider maken

Om de gezelligheid er in te houden is een room divider van gordijnen een uitstekend idee. Gordijnen geven warmte en sfeer aan een kamer. Als je dan ook nog eens je gordijnen als room divider kunt gebruiken, sla je twee vliegen in één klap. Daarnaast hoef je gelukkig niet je hele portemonnee te legen om met gordijnen een room divider te maken. Iets wat met het eerdere voorbeeld van een kast op maat wel het geval is.

Bron: Pinterest

– Gordijnen room divider

Nu we het toch al over gordijnen als room dividers hebben, is er een prachtig exemplaar dat we graag willen laten zien. Een room divider die is gemaakt door een bedrijf dat zich volledig in het maken van room dividers van gordijnen gespecialiseerd heeft (Cascade Coil)

De gordijnen uit het onderstaande voorbeeld zijn gemaakt van aluminium. De gordijnen zijn dus zwaarder dan een gemiddeld gordijn waardoor de golven van het gordijn heel mooi valt en het van veraf een zijde effect heeft.

Eerder in onze room divider inspiratie hadden we het over goedkope gordijnen. Helaas kunnen wij dat over deze gordijnen niet zeggen.. Gezien het prijskaartje moet je het voor deze gordijnen er echt voor over hebben.Ze zijn aan de prijzige kant maar je moet er ook wat voor over hebben!

Cascade Coil

– Verschuifbare wand als room divider

Denk jij dat een normale room divider te veel in de weg zou staan? Dan is er hier met de verschuifbare wand een perfect alternatief voor! , Met de schuifdeuren van een verschuifbare wand kan je een kamer volledig afsluiten. Ook kan je de deur volledig open zetten waardoor je er weer een grote ruimte van maakt.

Deze schuifdeuren maken je huis ook weer een stukje speelser, ondanks het een erg modern en industrieel ontwerp is.

Bron: @woninginrichting.aanhuis

Door welke room dividers zijn wij geïnspireerd geraakt?

Ook wij hebben de afgelopen tijd het internet afgespeurd naar inspiratie voor ons artikel over room dividers. We zijn de meest uiteenlopende room dividers tegenkomen. Van een televisie als room divider tot een model van rotan. Hieronder is een overzicht te vinden van de leukste room dividers van dit moment!

Gevlochten houten room divider

Deze gevlochten room divider is minimalistisch en is makkelijk in gebruik. De combinatie van zwart en hout zorgt ervoor dat je de room divider op vrijwel iedere plek van het huis kunt gebruiken.. Het mooiste aspect moet toch wel het gevlochten touw zijn. Het schermt de kamer niet volledig af maar geeft je wel de privacy en rust.

Bron: @alp_design

Groene stoffen room divider

Een groene stoffen room divider staat prachtig in je interieur. Het onderstaande voorbeeld is een strak ontwerp met mooie lijnen, wat perfect in een modern interieur past. De makers van dit product combineren een decoratief antiek interieur met eenentwintigste-eeuwse design.

Visser en Meijwaard

Glazen room divider

De industriële en moderne room divider is erg populair. Tegenwoordig zie je room dividers in deze stijl overal terug komen. Doordat room dividers meestal niet doorzichtig zijn, zijn ze soms een blok in het zicht. Het is daarom erg handig dat deze room dividers laten zien hoe het anders kan. Je creëert privacy zonder dat je een complete ruimte meteen afsluit.

Kunst op je roomdivider

Dit is compleet wat anders dan alles wat wij jou tot nu toe hebben laten zien.. Deze room divider is mijn favoriet. De kleuren die bij elkaar passen en heel mooi in de muur en de bank terug komen: dit is de room divider die ik zelf in mijn kamer zou zetten. Hou je van tekenen of schilderen? Dan is dit type room divider perfect voor jou. Er zijn namelijk duizenden dividers waar prachtige illustraties de hoofdrol spelen. Tenzij je zin hebt in een ‘doe-het-zelfje’, kan je dit soort dingen tegenwoordig op veel plekken kopen.