De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Keuken inspiratie: 9x anders

Keukens kun je in ontelbaar veel verschillende stijlen krijgen. Voor elke interieur stijl die er bestaat, is er wel een bijpassende keuken te vinden. Van donker tot licht, van ruig tot fijn, van industrieel tot landelijk en van kleurrijk tot neutraal. Voor elke smaak is wel iets te vinden. Deze negen keukens zijn allemaal totaal anders. Anders in kleur, vorm, materiaal en stijl. Doe keuken inspiratie op met deze prachtige voorbeelden.

9x keuken inspiratie in verschillende stijlen

De ruimte waarin de keuken staat is natuurlijk sfeerbepalend voor een keuken. Het varieert van kleine en lage ruimtes tot grote en hoge ruimtes waarin keukens geplaatst worden. Je kunt ervoor kiezen om de interieur stijl die in de rest van het huis overheerst, door te trekken naar de keuken maar je kunt ook voor een andere stijl keuken kiezen. Om eenheid te creëren in huis wordt geadviseerd dezelfde stijl maar ook dezelfde materialen te gebruiken in de vele ruimtes in huis.

keuken-inspiratie-1

Bron: vanwanrooij-warenhuys

Van een modern, strakke en witte keuken kun je ook kiezen voor een modern, strakke en warme keuken met materialen zoals hout met een mooie tekening van hout.

keuken-inspiratie-2

Bron: welke
keuken-inspiratie-3
Bron: welke

Landelijke keukens worden over het algemeen gemaakt met meer details dan een moderne keuken. De vloeren, wanden en plafonds spelen ook een grote rol bij de uitstraling van de keuken. Een landelijke keuken past erg goed bij een warm houten vloer of een tegelvloer. Wil je graag een moderne keuken met en tikkeltje diversiteit? Kies dan bijvoorbeeld voor een prachtige patroon tegelvloer.

keuken-inspiratie-4

Bron: eijerkamp
keuken-inspiratie-5
Bron: rusticsinks

Ook het daglicht en kleuren zijn van invloed op de stijl van de keuken. Een donkere ruimte kan nog donkerder lijken met een rustieke en donkere keuken. Een lichte ruimte wordt nog lichter met een neutrale keuken.

Het is belangrijk om te bedenken wat voor een sfeer je in de keuken wilt creëren. Mag het geheel donker blijven of wil je juist meer licht? Dit soort vragen zijn belangrijk om jezelf te stellen voordat je een nieuwe keuken aanschaft.

keuken-inspiratie-6

Bron: mydomaine
keuken-inspiratie-7
Bron: noiretblancunstyle
keuken-inspiratie-8
Bron: refinery29
[Tweet “Welke keukenstijl past bij jouw? Bekijk deze 9 voorbeelden!”]

keuken-inspiratie-9

Bron: mydomaine

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?

Bekijk meer