30 Mooie en unieke Slaapkamer stijlen inspiratie voor 2024

Door Tessa de Leeuw | | Slaapkamer
slaapkamre-bohemian-woonstijl
@plinka_life

De slaapkamer is een belangrijke ruimte van het huis. Het is de kamer waar je tot rust komt, waar het opgeruimd, rustgevend en prettig moet zijn. Zodat je de volgende dag fris wakker wordt. Maar helaas zijn sommige slaapkamers ook wel eens rommelig, onrustig, druk en helemaal niet rustgevend. Daarom kijken we vandaag naar 30 prachtige slaapkamers in diverse slaapkamerstijlen ter inspiratie voor jouw eigen slaapkamer!

Hoe kun je nou wat meer rust toevoegen aan een ruimte? De volgende 30 voorbeelden zullen je nieuwe ideeën geven, slaapkamer inspiratie en tips! We laten je zien hoe je je slaapkamer in de natuurlijke, witte, industriële, landelijke, moderne, kleurrijke en tot slot de bohemian stijl kunt inrichten.

#1 Slaapkamers in een natuurlijke stijl: neutraal

Slaapkamers in neutrale kleuren gecombineerd met natuurlijke materialen stralen een prachtige natuurlijke stijl uit die rust brengt in een slaapkamer. Neutrale kleuren komen niet zo op je af, ze houden het interieur kalm en zorgen ervoor dat je het ook gemakkelijk kunt combineren met andere materialen en stijlen.

Natuurlijke_slaapkamer_zandkleur
@styled_by_eve

#2 Slaapkamers in een natuurlijke stijl: gewaagd

Wil je iets meer pit in een slaapkamer in een natuurlijke stijl, voeg dan iets gewaagdst toe zoals een industriële lamp, contrasterende kleuren zoals zwart of een robuust materiaal. Of een toffe zebra print als je dat durft!

Slaapkamer_natuurlijk_beige_zand_modern_zebra
@juudithhome

#3 Slaapkamers in een natuurlijke stijl: eenvoud

Door alles simpel, opgeruimd en eenvoudig te houden blijft een slaapkamer heerlijk rustgevend zonder al teveel afleiding.

slaapkamer-naturel-kleuradvies
@bij.manon.thuis

Slaapkamers in een witte stijl

slaapkamer-bedroom-wittinten
@thuis.bij.lisette

#4 Slaapkamers in een witte stijl: stijlvol

Compleet witte interieurs worden met de dag populairder. Net zoals een witte slaapkamer. Waarom? Wit is officieel geen kleur, maar het is wel een tint die veel mensen aanspreekt omdat het zo neutraal is. Het is goed te combineren met allerlei materialen en stijlen, je raakt er niet snel op uitgekeken en het laat ruimten groter lijken.

bedroom-slaapkamer-interieuradvies
@slapenbij_maisoncrepe
*MakeOver Musthave:

Wil jij een hotelsfeer neerzetten in jouw witte slaapkamer? Dan is een goed dekbedovertrek je basis. En is wit iets te veilig, dan kun je altijd gaan voor wit met een leuk patroontje erin.

#5 Slaapkamers in een witte stijl: interieur stijlen

Wit is een kleur die in allerlei interieur stijlen gebruikt kan worden. En met neutrale basis kun je iedere stijl neerzetten die je wilt. Met een simpele aanpassing van decoratie en beddengoed heb je ineens weer een hele ander look!

Slaapkamer_wit_dekbedovertrek_tree
@leven_op_nr7

#6 Slaapkamers in een witte stijl: minimalistisch

Ook een minimalistische slaapkamer wordt vaak geheel in het wit ingericht. Hier en daar zien we enkele contrasterende kleuren en materialen.

#7 Slaapkamers in een witte stijl: romantisch

Door diverse wit tinten te gebruiken, kan een slaapkamer ook heel romantisch worden. Door te decoreren met verschillende materialen ontstaat er een interessant geheel.

* MakeOver Musthave: Een kroonluchter zorgt voor een romantische sfeer aan je kamer.
Wit_slaapkamer_hout_natuurlijk
@dinyterpstra

Shop de mooiste musthaves voor in een witte slaapkamer

Industriële slaapkamerstijlen

slaapkamer-industrieel-slaapkamerstijl
@ourlifeatno5

#8 Industriële slaapkamerstijlen: donker

De industriële interieur stijl kenmerkt zich door donkere kleuren, stoere materialen, robuustheid, industriële elementen met een verhaal en contrast.

industrieel-slaapkamer-kleuradvies
@bymik_

#9 Industriële slaapkamerstijlen: DIY

Maak het jezelf gemakkelijk door een industriële stijl zelf in huis te halen. Hoe? Door oude elementen te scoren! Kistjes, lampen, tafeltjes en accessoires voor in de slaapkamer! En wat dacht je van een bed gemaakt van pallets!

Slaapkamer_zolder_stoer
@andrea_groot

#10 Industriële slaapkamerstijlen: oude deuren

Met een hoofdbord gemaakt van oude deuren haal je wel echt iets unieks in huis. Verf je deze dan ook nog in een stoere legergroene kleur dan heb je echt een statement piece die heel goed past bij de industriële slaapkamer. Aan de deuren kun je ook nog eens heel gemakkelijk je kleding of nachtlampjes ophangen, super handig!

#11 Industriële slaapkamerstijlen: groots

Ga voor opvallend en groots in een industriële slaapkamer. Door weinig maar wel groots toe te passen voorkom je dat het interieur dicht slipt met allerlei kleine items. Zoals een geometrisch figuur boven je bed of een opvallende poster.

slaapkamer-bedroom-interieurtips
@annemarie.vernay

Landelijke slaapkamerstijlen

bedroom-interieuradvies-landelijk
@mirja_lifestyle_and_more

#12 Landelijke slaapkamerstijlen: neutrale kleuren

De landelijke interieur stijl kenmerkt zich door neutrale kleuren, zachte materialen, veel licht, decoratie, accessoires, natuurlijke materialen zoals hout en veel aankleding.

slaapkamer-landelijk-woonstijl
@pakhuis.wonen

#13 Landelijke slaapkamerstijlen: wit

De kleur wit is ook een goede kleur om toe te passen in een landelijke interieur stijl.

Slaapkamer_wit_landelijk_beach
@joyce_wiggers

#14 Landelijke slaapkamerstijlen: warm

Dit interieur is niet alleen eenvoudig maar ook warm. Dit komt door de gebruikte materialen en kleuren die warmte uitstralen. Denk aan rotan, bamboe en hout.

slaapkamer-warmte-interieuradvies
@hoff.van.saar

#15 Landelijke slaapkamerstijlen: zacht

Door zachte materialen, zachte kleuren en zachte afwerkingen te gebruiken, wordt een landelijke stijl nog sfeervoller! Linnen is perfect om een serene doch warme uitstraling aan je landelijke slaapkamer te geven.

landelijk-slaapkamer-woonstijl
@bij_spiertjes_thuis

Moderne slaapkamerstijlen

modern-slaapkamer-kleuradvies
@thuisbijmij

#16 Moderne slaapkamerstijlen: zwart en wit

De moderne interieur stijl kenmerkt zich door strakke lijnen, strakke materialen en weinig kleurrijke details. Prachtige interieurs met veel contrast en gevoel voor sfeer!

Slaapkamer_modern_fris_wit
@casakatoo

#17 Moderne slaapkamerstijlen: modern chic

Door te kiezen voor donkere kleuren en materialen zoals messing en velvet creëer je binnen no time een hele chique slaapkamer.

* MakeOver Musthave: Voeg een vleugje velvet toe aan je interieur door een velvet bedsprei.
slaapkamer-modern-chic
@ sabinelamet_interior_feed
*MakeOver TIP:

Wil jij je slaapkamer een makeover geven? Kijk dan eerst eens goed naar wat je al hebt en wat je graag wilt vervangen. Kun je je dekbedovertrek bijvoorbeeld kleuren met textielverf, zodat je geen nieuwe hoeft te kopen. En past er decoratie vanuit de woonkamer ook in je slaapkamer? Wanneer je goed hebt gekeken naar wat je al hebt, weet je veel beter wat je nog goed kunt gebruiken. Zo kun jij lekker shoppen zonder schuldgevoel!

#18 Moderne slaapkamerstijlen: Scandinavisch

De moderne en Scandinavische woonstijl hebben een ding ontzettend met elkaar en dat is liefde voor design. Met een eenvoudig bed met mooie simpele vormen heeft je slaapkamer eigenlijk niks meer nodig.

Slaapkamer_bed_minimalistisch_modern
@juudithhome

#19 Moderne slaapkamerstijlen: bloemen

Wil je een statement maken in je slaapkamer? Dan zijn bloemen the way to go! Zo wordt je slaapkamer lekker vrolijk en kleurrijk.

slaapkamer-bedroom-interieuradvies
@wonen.bij.iris
*MakeOver TIP: Bloemen, groen en planten zijn ook mooie sfeermakers in slaapkamers. Ze kunnen niet alleen stijlvol zijn, maar zorgen ook voor frisse lucht. De vaas waarirn je de bloemen zet kan ook heel wat tovoegen aan je interieur.

Scandinavische slaapkamer

slaapkamer-scandinavisch
@bij.manon.thuis

#20 Scandinavische slaapkamer: licht

De Scandinavische interieur stijl is een zeer populaire stijl die velen van ons prachtig vinden. Deze stijl is ook niet voor niets zo populair want het is een stijl die vele kanten op kan, met veel materialen en kleuren gecombineerd kan worden en zeer neutraal kan zijn. Hierdoor valt het vaak bij iedereen in de smaak!

slaapkamer-inspiratie-interieuradvies
@casakatoo
* Uitgelicht
Bij de Scandinavische woonstijl wordt alles vaak zo licht mogelijk gemaakt. Lichte muren en aankleding. Wat ook erg belangrijk is is de verlichting. Een fijne nachtlampje naast of boven je bed zorgt voor sfeer en een knus gevoel.

#21 Scandinavische slaapkamer: zacht

De zachte kleuren zijn wel typerend voor de Scandinavische interieur stijl. Neutraal, zacht en niet te opvallend.

Slaapkamer_pompomdeken_wit
@angelina_cura

#22 Scandinavische slaapkamer: contrast

Maar contrast mag ook zeker niet ontbreken in een Scandinavische slaapkamer. Hierdoor krijgt het interieur iets meer pit!

Slaapkamer_scandinavisch_fotobehang_bergen_blauw
@juudithhome

#23 Scandinavische slaapkamer: groen

Tenslotte spelen groene planten ook een grote rol in de Scandinavische slaapkamer zoals je hier kunt zien. Het geeft de ruimte een frisse en gezonde look!

Slaapkamer_groen
@veel_woongeluk

Kleurrijke slaapkamer

slaapkamer-boho-kleurrijk
@plinka_life

#24 Kleurrijke slaapkamer: tropisch

Kleurrijk kan heel veel verschillende betekenissen hebben, vandaar dat we ook eens kijken naar een aantal leuke kleurrijke slaapkamers. Welke kleuren vind jij het mooist? Deze vier voorbeelden zijn allemaal heel verschillend maar wel allemaal zeer kleurrijk!

Dit voorbeeld kunnen we wel vrolijk, zomers en zelfs een beetje tropisch noemen. Natuurlijke elementen zoals het houten bed en de planten gecombineerd met vrolijke kleuren zorgt voor een tropisch sfeertje in de slaapkamer.

slaapkamer-woonstijl-stijladvies
@whisperingbold

#25 Kleurrijke slaapkamer: stoer

Deze kleurrijke slaapkamer is juist weer helemaal anders. Een slaapkamer in een stoere stijl met veel warme en rijke kleuren.

#26 Kleurrijke slaapkamer: vrolijk

Kleurrijk hoeft niet meteen te betekenen dat het druk of schreeuwerig aanvoelt. Door kleuren te kiezen die goed bij elkaar passen kan je dat best ook in de slaapkamer gebruiken. Met subtiele touches of colour zoals bij de kussens of plankendragers zorg je voor een vrolijk geheel.

Kleurrijke_slaapkamer_palletbed
@madeleineshouse72

#27 Kleurrijke slaapkamer: donker

Donkere kleuren zijn ook kleuren en daardoor behoort deze slaapkamer ook tot de kleurrijke slaapkamers. Prachtige donkere kleuren die in allerlei tinten met elkaar gecombineerd worden. En met hier en daar een lichtere tint wat zorgt voor een mooi contrast.

slaapkamer-kleuradvies-interieur
@huizemus

Bohemian slaapkamer

slaapkamer-boho-kleurrijk
@plinka_life

#28 Bohemian slaapkamer: cosy

De bohemian interieur stijl is een sfeer die je niet zomaar even creëert. Wanneer je voor deze stijl kiest, dan moet het ook echt een interieur stijl zijn die bij jou past. Deze stijl is niet zomaar na te maken, te kopiëren of te realiseren. Deze stijl zit in hart en nieren.

Het is een cozy stijl met veel kleuren, patronen, verhalen, materialen en planten. Teveel decoratie in een bohemian interieur bestaat niet. De bedden in een bohemian slaapkamer zijn niet al te opvallend vanwege de enorme plaids, dekens en kussens die gebruikt worden.

Bohemian_slaapkamer_macrame_roze
@andrea_groot

#29 Bohemian slaapkamer: natuurlijke materialen

Bohemian kan ook vooral terugkomen in accessoires en materialen in een neutrale rustige ruimte. Witte wanden, veel licht en natuurlijke materialen zijn de ideale basis voor een bohemian slaapkamer.

Slaapkamer_inspiratie_bohemian_cirkel
@madeleineshouse72

#30 Bohemian slaapkamer: planten

Tenslotte zien we hier een bohemian slaapkamer met veel planten, absoluut een must! Het geeft de bohemian sfeer meer kracht en frisheid!

Bohemian_slaapkamer_decoratie
@lovedbysheila

Welke slaapkamer look is jouw favoriet? Laat het ons hieronder weten in de reacties!