Slaapkamer Kleuren Ideeën en 2022 Kleur Inspiratie

De slaapkamer is een heel belangrijke ruimte in het huis. Stiekem brengen we hier heel veel uren per dag door. Vele daarvan slapend, dus het is belangrijk dat je er helemaal tot rust kunt komen. Veel mensen vragen zich daarom af welke kleuren je het beste kunt gebruiken.

Het liefst hebben we mooie kleuren in onze slaapkamer die tevens rustgevend werken. Hoe kies je deze uit? In dit artikel ontdek je de beste ideeen die jou volop inspiratie geven voor jouw slaapkamer kleuren.

Warme kleuren

Romantisch en knus in de slaapkamer. Warme kleuren creëren gezelligheid en geven ons een warm gevoel. Warme kleuren zorgen voor een sfeervolle slaapkamer waar je tot rust kan komen. Ze bevorderen het huiselijk gevoel wat bijdraagt aan de slaapkwaliteit en ook de romantiek wordt geholpen door de juiste kleur. Warme kleuren zijn rood, roodpaars, oranje, roodoranje maar ook geel hoort hierbij. Terracotta is een van onze favoriete, warme kleuren.Alle tinten die tussen deze kleuren vallen worden gezien als warme kleuren.

hout-warm-slaapkamer
@madeleineshouse72
Stijltip: Maak je warme slaapkamer af met houten shutters! Zo bevorder je een goede nachtrust en haal je sfeervolle decoratie in huis.

Koele kleuren

Een koele kleur in de slaapkamer zorgt voor stabiliteit en sereniteit. Ook dragen ze bij aan balans in ons gevoel. Een koele kleur in de slaapkamer zorgt voor ontspanning en heeft een kalmerend effect. Precies wat we nodig hebben als we naar bed gaan. Koele kleuren zijn blauw, paars, blauwgroen, groen en geelgroen. Alle kleurtinten die tussen deze kleuren zitten passen bij koele tinten en hebben dus hetzelfde effect en bevorderen de slaapkwaliteit.

koele-kleuren-slaapkamer
@jipy32

Donkere kleuren

Ga voor een slaapkamer met donkere muurverf als je zeker wilt weten dat je extra lekker slaapt. Donkere kleuren geven de slaapkamer karakter en het stimuleert een goede nachtrust. Ze zijn eenvoudig te combineren en je kunt hiermee gemakkelijk een gezellige sfeer creëren. Donkere kleuren zorgen ook voor ontspanning. Een donkere kleur hoeft niet gelijk zwart te zijn, andere donkere kleuren zijn vaak sfeervoller. Denk aan donkerblauw, donkergroen, donkergrijs en donkerpaars.

grijs-beton-muur
@bymik_

Lichte kleuren

Ga voor ruimte en frisheid in de slaapkamer en kies voor een lichte kleur verf voor op de muren. De slaapkamer is de plek waar we het meeste tot rust komen. Geniet van het effect wat een lichte kleur op de muur kan doen. Lichte kleuren maken vrolijk en zorgen dat de ruimte groter lijkt. Zowel in kleine als in grote slaapkamers is een lichte kleur een goed idee.

wit-licht-slaapkamer
@thuis.bij.lisette

Wit

Een witte slaapkamer zorgt voor openheid en kalmte en dat is precies wat je nodig hebt wanneer je gaat slapen. Veel mensen associëren wit met kil en kaal, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Verf je muren wit en kies voor natuurlijke accessoires of warme kleuren. Speel met materialen om het gezelliger te maken en kies 3 kleuren die je in de slaapkamer laat terugkomen. Deze eenheid zorgt voor een rustige, ontspannen sfeer.

Om een speelser effect te krijgen in de witte slaapkamer kun je werken met verschillende wittinten. Dit noem je ton sur ton, benieuwd wat dat is? Dat lees je hier!

witte-slaapkamer-kleuren
@bij.manon.thuis

Zwart

Ga voor zwart en creëer een stijlvolle slaapkamer. Je kunt natuurlijk je muren zwart verven, maar je kunt er ook voor kiezen om het zwart in de accessoires te verwerken. Zwart is stoer en sfeervol tegelijk. Het kan overweldigend zijn maar 1 zwarte muur, met warme accessoires maakt samen een knus geheel. Een zwarte slaapkamer hoeft niet donker te zijn en je kunt zwart eenvoudig combineren met een paar kleuren. Zo behoud je een sfeervolle slaapkamer.

zwarte-muur-slaapkamer
@bij_spiertjes_thuis

Grijs

Grijs is een kleur die je niet veel terugziet in de slaapkamer. Zeker niet op de muur. Toch is grijs een goede keuze. Verf je muren grijs en geniet van de kracht van de kleur. Grijs is gemakkelijk te combineren en straalt geborgenheid uit. Combineer grijs met warme tinten en geniet van de serene sfeer van de kleur, met een uitdagend randje. Grijs is totaal niet saai, maar je moet het wel met andere kleuren combineren.

slaapkamer-grijs-tinten
@thuisbijmij

Bruin

Verf je muur bruin en geniet van een warme maar ook luxe slaapkamer. Bruin is een verrassende kleur voor op de muur in de slaapkamer, maar past er erg goed. Bruin is een chique maar natuurlijke kleur wat zorgt voor een huiselijk gevoel. Er zijn veel verschillende tinten bruin die je slaapkamer spannend kunnen maken. Door de variatie in de kleur kun je verschillende bruintinten met elkaar combineren en zo toch een opvallende maar rustgevende slaapkamer creëren.

bruin-slaapamer-inspiratie
@whisperingbold

Beige

Beige is een veilige kleur om op de muur aan te brengen. Verf een of meerdere muren beige en geniet van het effect dat beige met zich meebrengt. Beige in de slaapkamer is altijd een goede keuze. Het is warm en voelt als zomer. Beige is niet zo koel als wit en gemakkelijk op te leuken door voor de juiste accessoires te kiezen. Een beige muur matcht goed met natuurlijke decoratie.

beige-muur-slaapkamer
@huisjevannatascha
Begin direct met het opknappen van je slaapkamer 🤩

Geel

Geel staat voor vrolijk en een gele slaapkamermuur springt eruit. Haal positiviteit in huis en kies voor gele muurverf. Zoals op de afbeelding te zien is kun je kiezen om een deel van de muur te verven. Dit geeft een speels effect en je raakt er minder snel op uitgekeken. Met geel haal je altijd de zomer in huis. Vind je okergeel te overheersend kies dan voor een lichtere tint en geniet van dezelfde voordelen.

geel-kinder-kamer
fonQ

Oranje

Kies jij voor een goede nachtrust door je muur oranje te verven? Oranje heeft namelijk meer voordelen dan je denkt. Je hoeft niet te gaan voor feloranje maar ook een terracotta oranje of een bruinoranje tint zorgt voor een huiselijk gevoel. Andere voordelen zijn dat oranje gelukkig maakt, stimuleert en voor energie zorgt. Dus wanneer jij kiest voor een goede nachtrust en energiek wakker worden, dan is oranje de kleur voor jouw slaapkamer. Wordt actief wakker met je oranje slaapkamermuur.

oranje-slaapkamer-inspiratie
@nathan.van.egmond

Rood

Beleef passionele nachten en wordt uitgerust wakker met een rode muur. Felrood raden we niet aan, maar donkerrood of pasteltinten kunnen erg goed gebruikt worden voor de slaapkamer. Verf een gedeelte van de muur rood en combineer met rustige kleuren, zodat de slaapkamer een kalme uitstraling behoudt. Rood in de slaapkamer zorgt voor warmte en passie. Je zult dus meer van je partner genieten met rood in de slaapkamer.

rood-slaapkamer-kleur
@dailydoseofgoldie

Roze

Een roze muur in de slaapkamer is voor alle leeftijden. Niet alleen een meisjeskamer mag roze zijn. Verf je slaapkamer roze en gebruik natuurlijke materialen, zo creëer je een prettig plekje. Er zijn veel verschillende tinten roze die je kunt gebruiken. De juiste combinatie zorgt voor balans. Het is passievol en ontspannend in dezelfde ruimte. Ondanks dat roze geassocieerd wordt met vrouwelijkheid is het ook geschikt voor een stoere slaapkamer.

roze-slaapkamer-tips
@plinka_life

Pastelroze

Denk aan de zonsondergang en de pastelroze kleur die de zonsondergang met zich meebrengt. Dit effect kan je ook in de slaapkamer creëren. Pastelroze heeft een fris effect en is een stuk milder dan felroze. Kies ervoor om één muur roze te verven en andere muren hou je wit. Hierdoor wordt de pastelroze muur geaccentueerd. Pastelroze brengt de frisheid van een nieuwe dag met zich mee en is eenvoudig te combineren met andere kleuren.

pastel-roze-muur
@stijlt

Oudroze

Oud roze is perfect voor een stoere slaapkamer waar je ook heerlijk tot rust wilt komen. Het is een warme kleur maar in vergelijking met de standaard kleur roze straalt het meer karakter uit en voelt het minder vrouwelijk. Combineer een oudroze muur met donkere meubels om zo het stoere effect te behouden. Oudroze komt in de buurt van een natuurtint en hierdoor passen natuurlijke materialen en kleuren goed bij de kleur.

oud-roze-muur
@huisje.aanhet.water

Paars

Wil je een rustige slaapkamer of ga je voor een levendige slaapkamer? Beide kun je waarmaken met een paarse muur. Er zijn veel verschillende tinten paars. Kies voor een lavendeltint als je een rustige uitstraling wilt of een felle kleur paars als je wat meer leven in de slaapkamer wilt creëren. Beide kleuren doen het goed voor de nachtrust. Als een volledige paarse muur iets te veel van het goede is, combineer deze dan met aardetinten.

paars-muurverf-slaapkamer
@onze.casa

Blauw

Blauw is een koele kleur maar toch kan je hier een gezellige slaapkamer mee creëren. Blauw zorgt voor sereniteit en is gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Het is misschien wel de beste kleur voor de slaapkamer en absoluut niet saai. Er zijn zoveel verschillende soorten blauw dat er altijd wel één is die een goed gevoel bij je opwekt. Dus heb je slaapproblemen, verf dan snel je slaapkamer blauw.

blauw-slaapkamer-muur
@bijmargrietinhuis

Pastelblauw

Een knusse sfeer creëer je met pastelblauw. Pastelblauw is een stuk zachter dan blauw. Met een pastelblauwe muur breng je frisheid in huis. Combineer pastelblauw met natuurtinten en aardetinten en wek het strandgevoel in je op. Deze kleuren geven een heel relaxt gevoel en zijn eenvoudig te combineren. Verf een of meerdere muren pastelblauw, gebruik hout en veel natuurlijke decoraties. Je zult zien hoe relaxt je van deze pastelblauwe slaapkamer wordt.

slaapkamer-stijl-blauw
@spacejoy

Donkerblauw

Donkerblauw helpt met ontspannen en geeft op een fijne manier kleur aan je huis. Heb je een kleine slaapkamer? Dan kan je een muur of een deel van de muur blauwverven. Gebruik lichte accessoires in de slaapkamer om te zorgen dat de ruimte niet te klein lijkt. Donkerblauw bevordert de slaapkwaliteit en is een chique kleur, wat goed past in iedere slaapkamer. Verwen jezelf met een luxe, maar ontspannen slaapkamer met donkerblauwe muren.

donker-blauw-slaapkamer
@spacejoy

Groen

Groen is een erg geschikte kleur voor in de slaapkamer. Het zorgt voor balans, is sfeervol en vermindert stress. Een groene omgeving is goed voor de mentale gezondheid en een groene muur helpt hierbij. Combineer groen met natuurlijke materialen zodat het wat knusser wordt. Een olijfgroene muur met een houten kast of houten bed zorgt voor de perfecte uitstraling. Verf je muur groen en geniet van de kracht van groen.

groene-slaapkamer-inspiratie
@andreaedavis

Pastelgroen

Een frisse slaapkamer met een tropisch gevoel. Dat bereik je door te gaan voor pastelgroene verf op je muren. Pastelgroen is een vleugje groen op de muur. Het is een lichte kleur die niet te opvallend is, maar wel kleur toevoegt. Op pastelgroen raak je niet snel uitgekeken. Bij pastelgroen passen veel andere kleuren. Hierdoor kun je je huidige meubels waarschijnlijk combineren en hoef je alleen de muur te verven.

licht-pastel-groen
@spacejoy

Donkergroen

Een donkergroene muur staat voor elegantie, het bepaalt direct de sfeer in de kamer en straalt een bepaalde rust uit. Doordat donkergroen veel karakter heeft kan je het combineren met minder opvallende items. De muurkleur zorgt al voor voldoende sfeer in de slaapkamer. Je kan er eventueel voor kiezen om de kleur groen in één item in de slaapkamer door te trekken. Dit zorgt voor eenheid. Donkergroen is een stuk krachtiger dan gewoon groen.

donker-groen-muur
@beazy

Zilver

Ga voor zilver als je houdt van luxe en je slaapkamer in de spotlight wilt zeggen. Zilveren muurverf heeft een bepaalde schittering waardoor je slaapkamer straalt. De sterren en de maan schitteren ook, dus waarom niet kiezen voor zilver in de slaapkamer. Combineer zilver met donkere kleuren zoals blauw om een warme sfeer te creëren. Zilver is een speciale kleur om te gebruiken in de slaapkamer maar is daardoor geen minder goede keuze.

zilver-muurverf-slaapkamer
Bol.com

Goud

Iedereen kan wel een ´touch of gold´ gebruiken in de slaapkamer. Goud wordt geassocieerd met rijkdom en luxe gevoel. Je kan het zelf zo uitgebreid maken als je wilt. Ga je bescheiden te werk kies dan 1 muur en verf deze goud en hou de rest neutraler. Wil je over de top gaan, verf je muur dan goud en laat goud terugkomen in accessoires. Combineer dit met donkerblauw voor een chique uitstraling.

goud-muurverf-slaapkamer
@home.aandesingel

Super handig én mooi: een opbergbankje of voetenbankje aan het voeteneind van je bed. De ideale plek om wat dingen in of onder op te bergen, evenals om er op te gaan zitten om je schoenen aan te trekken. Of natuurlijk kun je het ook mooi stylen met fijne accessoires, als je dat leuk vindt.

voetenbank-slaapkamer-bed
@annemarie.vernay

Slaapkamer Kleur Tips van Cynthia

Wist je dat kleuren een psychologische werking hebben? Elke kleur wekt een andere gevoel bij ons op. Generalisaties werken hierin niet altijd. Soms is kleurbeleving heel persoonlijk. Waar bijvoorbeeld de kleur rood staat voor passie, wekt deze bij sommige mensen ook agressie op.

Daarom kiezen veel mensen automatisch rustige kleuren als basis voor de slaapkamer. Denk aan wit, beige, grijstinten en pasteltinten. Populaire accentkleuren zijn op dit moment grijs, wit en groen. Maar natuurlijk kun je ook gebruikmaken van blauwtinten, bruintinten en roze tinten. Een slaapkamer hoeft niet per se heel licht te zijn. Juist ook met donkere kleuren kun je heel veel rust creëren.

Slaapkamer kleur tip 1: Sobere kleurtinten

Erg mooi in de slaapkamer zijn sobere kleuren. Op deze manier creëer je heel eenvoudig een ontspannen en rustige sfeer. Bovendien zijn sobere en simpele kleuren goed te combineren met andere kleuren. Ook zijn ze tijdloos. Je hoeft bij gebruik van deze kleuren dus niet bang te zijn dat je elk jaar je interieur volledig zat bent en dus weer om moet gooien. Zijn sobere kleuren iets voor jou, denk dan aan aardetinten, pasteltinten zoals roze, groen, geel en blauw maar ook wit, nude en grijstinten.

sober-aardetinten-slaapkamer
@ingwoont

Bron: @ingwoont

Uitermate comfortabel in elke slaapkamer is het stoffen boxspring bed. Omdat deze bedden veelal samen te stellen zijn in verschillende kleuren en materialen, kun je precies de look & feel krijgen zoals jij wilt. Of je kunt er zelf nog een speelse en sfeervolle draai aan geven door te spelen met lakens, dekbedhoezen en plaids.

Slaapkamer kleur tip 2: Natuurlijke tinten

Ook heel mooi in de slaapkamer zijn natuurlijke kleuren. Deze stralen puurheid en eerlijkheid uit, net als de natuur zelf. Wil je natuurlijke kleuren in je slaapkamer combineren, dan kun je bijvoorbeeld warme aardetinten toevoegen. Denk ook aan het gebruik van houten meubels, zodat zich die natuurlijke sfeer doorzet in de materialen. Of kies voor een stijlvolle en opvallende rotan of bamboe lamp. Wil je graag wat meer kleur toevoegen aan jouw natuurlijke stijl slaapkamer, bekijk dan eens de volgende verf kleuren: klei, terracotta en een zandkleur of grasgroen, luchtblauw en andere natuurlijke frisse kleuren.

slaapkamer-natuurlijk-kleurrijk
@hoff.van.saar

Wil je slaapkamer in natuurlijke tinten net een spannend randje geven, overweeg dan te kiezen voor kussenhoezen met een grafische opdruk, of grafische dekbedovertrekken. Die voegen nét dat extra’s toe zonder af te doen aan het rustgevende geheel.

Slaapkamer kleur tip 3: Rustgevende contrasten

Wist je dat blauw een heel rustgevende kleur is? Zo kan een lichte blauw tint in de slaapkamer je echt in een relaxte mood krijgen. Of kies voor warmere blauwtinten als je je slaapkamer iets knusser wilt laten lijken. Vooral pastelblauw en zachte blauwtinten zijn ideale kleuren voor een slaapkamer. Je kunt de kleuren bijvoorbeeld verwerken in de verf op je muren, of je kunt ervoor kiezen het blauw alleen terug te laten komen in de accessoires. Dat laatste is zeker handig wanneer je een iets kleinere ruimte hebt. Zo kun je jouw slaapkamer helemaal afstemmen op jouw behoefte en mogelijkheden.

blauw-slaapkamer-rustgevend
@bijmargrietinhuis

Een slaapkamer in rustgevend blauw kan eigenlijk niet zonder blauwe plaid om je bed mee op te dekken of verzwaringsdeken voor goede nachtrust. Dit voegt net dat beetje extra sfeer toe aan de slaapkamer en verschaft je bovendien van extra warmte tijdens de wat koudere avonden.

Slaapkamer kleur tip 4: Energiek door opwekkende kleuren

Heel modern is het gebruik van opwekkende kleuren in je slaapkamer. Zoals de naam het al zegt, geven ze je meer energie en dat merk je als je de volgende ochtend wakker wordt. Zeker als de zon naar binnen schijnt op warme opwekkende kleuren, zorgt dit voor een vrolijk gevoel. Denk bijvoorbeeld aan heldergroen, oranje, geel en rood. Dit zijn echt leuke kleuren voor in de slaapkamer die niet veel mensen in eerste instantie zullen verwachten, omdat ze als idee vrij nieuw zijn.

Zeker wanneer je een uitbundig persoon bent, passen zulke opgewekte kleuren heel goed. Wil je deze kleuren wel toepassen, maar zijn de kleuren toch iets te heftig voor je? Voeg ze dan als accentkleur toe, zoals hier is gedaan met frisse groene en gele kussentjes. Je zou de muren van je slaapkamer dan gewoon wit kunnen verven en voila… Je hebt toch frisse, opvallende elementen in huis!

slaapkamer-kleurrijk-geel
@plinka_life

Bedden met een houten frame zorgen voor een natuurlijk look in de slaapkamer. Een groot pluspunt: je kan houtkleur met alle kleuren combineren!

Slaapkamer kleur tip 5: Donkere kleuren gebruiken

Donkere kleuren maken een kamer in principe kleiner. Toch zou ik ze niet meteen afschrijven, want ze geven de ruimte ook juist een gevoel van rijkdom en mysterie. Combineer donkere kleuren bijvoorbeeld met opvallende texturen en je kunt de sfeer in je slaapkamer prachtig accentueren. Mooie donkere kleuren voor je slaapkamer zijn donkerblauw, zwart, een warme paarse tint, chocolade bruin en donkere grijstinten. Je kunt deze kleuren in je slaapkamer zelfs combineren zonder dat het rommelig gaat ogen, kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld.

slaapkamer-inspiratie-knus
@bymik_

Zwart/wit posters met zwarte frames voegen contrast toe aan je ruimte, zonder deze direct kleiner te laten ogen. En nog een voordeel: zulke opvallende elementen aan je muur maken je slaapkamer in een handomdraai helemaal af. Daar kan geen muurverf tegenop!

Slaapkamer kleur tip 6: De slaapkamer inrichten met bruintinten

Het is misschien niet het eerste waar je aan zou denken. Toch zijn bruine kleuren heel erg geschikt voor de slaapkamer. Ze geven namelijk een gevoel van warmte, gezelligheid en natuurlijkheid. Wil je deze kleur goed toepassen in jouw slaapkamer, dan is het wel belangrijk dat je vooraf 2 bruine kleuren kiest die elkaar complimenteren. Oftewel: goed bij elkaar passen. Te veel bruintinten kunnen namelijk een rommelige uitstraling geven en dat wil je in de slaapkamer nu juist níet. Combineer bijvoorbeeld warme bruintinten met lichte beige tinten om het geheel iets frisser te laten overkomen. Of ga voor een combinatie met donkere tinten om het geheel stoerder te doen ogen.

bruintinten-slaapkamer-inspiratie
@homebystuart

Een beddensprei of plaid zorgt voor een warme uitstraling en comfort. Door een contrasterende kleur plaid uit te kiezen voor over je bed krijg je meer diepgang en contrasten. Kies in een zwart/wit georiënteerde slaapkamer bijvoorbeeld voor een roestkleurige of bruine plaid voor een opvallend stijlvol tintje.

Slaapkamer kleur tip 7: Een combinatie van grijstinten

Grijs is een sobere kleur die in ontelbaar veel tinten verkrijgbaar is. Je kunt kiezen voor een neutrale kleur grijs, een kille kleur grijs of een warme kleur grijs. Het kinkt misschien niet als de meest spannende kleur. Toch is grijs is perfect voor in de slaapkamer, omdat je deze kleur perfect kunt combineren met andere kleuren waarmee je het interieur van je slaapkamer kunt opvrolijken, zonder aan een algemeen gevoel van rust in te boeten.

slaapkamer-landelijk-grijsttinten
@thuisbijjantje

Om dezelfde reden als het bankje aan het voeteneinde kun je bij gebrek aan ruimte in je slaapkamer ook gebruik maken van wollen poefjes. Dit soort poefjes kun je gebruiken om even tijdelijk je kleding – of in dit geval een magazine – op te leggen. Ook kan het prettig zijn hier even op te zitten om bijvoorbeeld je sokken an te trekken of je veters te strikken.

Slaapkamer kleur tip 8: Diverse wittinten

Witte tinten geven je slaapkamer het gevoel van frisheid en ruimtelijkheid. Gebruik veel wit in je slaapkamer en deze zal veel groter lijken. Bovendien is wit een tijdloze kleur die je kunt combineren met elke andere kleur die jij je maar kunt bedenken. Hierdoor zou je elk jaar de sfeer van je slaapkamer kunnen aanpassen naar de nieuwste trends door enkel wat in de kleuren van je inrichting te veranderen. Let er wel op dat je, als je een slaapkamer gaat inrichten met verschillende wittinten, niet teveel verschillende aanvullende kleuren gebruikt. Beperk deze tot zo’n 2 of 3 tinten en je voorkomt dat de ruimte onbedoeld toch onrustig gaat ogen.

slaapkamer-wit-licht
@bij.manon.thuis

Door gebruik te maken van een verrijdbare trolley naast je bed kun je bijvoorbeeld items die je in de slaapkamer en badkamer nodig hebt opslaan en gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld prettig om geurkaarsen in je slaapkamer te hebben en ze af en toe mee te nemen als je in bad gaat.

Slaapkamer kleur tip 9: Zachte en warme pasteltinten

Bij een zachte, lieve look denken veel mensen automatisch aan roze. Maar wist je dat er veel meer kleurcombinaties bestaan die veel origineler zijn? Zo kun je denken aan pasteltinten. Combineer bijvoorbeeld licht geel, met licht groen en licht oranje voor een heerlijk zonnig effect in je slaapkamer. Als basiskleur is wit of lichtgrijs perfect om de kleurrijke meubels er uit te laten springen. Trouwens, een leuk feitje: lichtgeel en lichtoranje als kleuren in je slaapkamer is super Feng Shui. Dat belooft een heel rustige, serene sfeer!

slaapkamer-pastelkleuren
@lieks_home

Ook door ronde vormen aan te brengen in de slaapkamer krijgt de ruimte een meer zachte en vrouwelijke uitstraling. Aangezien een bed eigenlijk maar een lomp vierkant ding is, zijn ronde vormen extra welkom. Dit kun je bijvoorbeeld extra erin brengen door met ronde vloerkleden te werken.

Slaapkamer kleur tip 10: Stoer kleurgebruik

Ga je juist liever voor stoer dan lieflijk, dan zijn combinaties van donkere kleuren echt iets voor jou. Mix bijvoorbeeld een stoere kleur grijs met lichtblauw of bruin. Dat creëert een super gave sfeer. Let er wel op dat je niet een té donkere kleur kiest, zeker wanneer je een relatief kleine kamer hebt. Is dat wel het geval, dan kan het zelfs verstandiger zijn 2 donkere kleuren niet te combineren in de verf op je slaapkamer muren, maar ze als accentkleuren te gebruiken.

slaapkamer-industrieel-stoer
@ourlifeatno5

Dek je je bed op met hoezen en dekens in een neutrale kleur, donkerblauw of antraciet dan kan het prachtig zijn dit af te stylen met bruine kussens. Bruin lijkt nooit zo’n voor de hand liggende kleur. Toch past deze vaak prachtig in de slaapkamer.

Zoals je hebt gezien kun je met de kleuren in je slaapkamer alle kanten op. Heb je geen zin om de muren in een kleur te verven? Dan kun je met beddengoed, meubilair met bijpassend accessoires, en/of posters aan de muur ook heel gemakkelijk kleur aanbrengen. Laat jij kleur enkel in de details terugkomen, dan kun je er zelfs voor kiezen om in de winter warme kleuren te gebruiken en in de zomer af te wisselen met meer zomerse, koele kleuren.

Veelgestelde vragen

Welke kleuren passen het beste in de slaapkamer?

Zoals je hierboven hebt gezien, kun je tegenwoordig eigenlijk alle kanten op met je slaapkamer kleuren. Of je nu kiest voor heel licht, of juist lekker donker, er is voor ieder wat wils! Het belangrijkste is dat je kiest voor kleuren die jou een fijn gevoel geven. Uiteindelijk mag dat leidend zijn in je keuze.

Een paar tips als leidraad:

 • Wil je juist een heel rustgevend gevoel in je slaapkamer halen? Kies dan voor een witte basis met sobere tinten.
 • Ben je een uitbundig persoon die erg van vrolijke kleuren houdt? Ga dan voor opwekkende kleuren als heldergroen, geel en oranje.
 • Wil je een lieflijke slaapkamer, dan past pastel heel goed bij jou.
 • Houd je van stoer, dan kun je voor (eventueel een combinatie van 2) donkere kleuren gaan.

Let bij je kleurkeuze op de grootte van de slaapkamer:

 • Heb je een ruimtelijke slaapkamer die wel een beetje knusheid kan gebruiken? Durf dan eens te gaan voor donkere kleuren, ook op de muur.
 • Heb je een kleine slaapkamer, verwerk eventuele kleuren dan vooral in de accessoires en andere details in je slaapkamer.

Welke kleuren kun je in de slaapkamer met elkaar combineren als je graag meerdere kleuren gebruikt?

Ook hier gelden weer geen regels. Belangrijk is dat het bij JOU past. Om je wat ideeën te geven deel ik hier wat van mijn favoriete kleurcombinaties, met voor elke smaak wat wils:

 • Super sfeervol en een tikkeltje mysterieus: donkerblauw of poederblauw met paars
 • Gewaagd botanisch: heldergroen of diepgroen met donkerblauw
 • Vrolijk en opgewekt: helder oranje met geel
 • Lief en zoet: meerdere pasteltinten bij elkaar
 • Mannelijk stoer: donkerblauw en donkergrijs
 • Rustiek: wit met houtkleuren
 • Spannend: donkerblauw of zwart met roest
 • Helemaal 2015: wijnrood met grasgroen
 • Helemaal 2016: poederroze met poederblauw
 • Helemaal 2017: grasgroen met donkergroen
 • Helemaal 2018: lila met een andere pasteltint
 • Helemaal 2019: koraalrood met een andere gele, roze of oranje pasteltint
 • Helemaal 2020: schemerblauw met een andere blauwtint

Houd je heel erg van harmonie, dan kun je ook nog voor Feng Shui kleuren in je slaapkamer kiezen. Deze zijn geïnspireerd op de elementen:

 • Vuur: rood en paars
 • Aarde: geel en oranje
 • Metaal: wit en zilver
 • Water: blauw en zwart
 • Hout: groen en bruin

Laat deze kleurcombinaties voornamelijk in de details terugkomen, zeker als je geen gigantische ruimte hebt. Heb je een iets grotere slaapkamer, dan kan je ook een basiskleur kiezen om bijvoorbeeld een muur in te verven en de andere kleur in de accessoires te laten terugkomen.

Wat zijn goede slaapkamer kleuren als ik niet hou van standaard witte en lichte kleuren?

Eigenlijk alle kleuren die ik bij de voorgaande vraag heb genoemd. Zit daar iets voor je bij?

Ik ben super benieuwd welke kleur jouw (droom)slaapkamer heeft… Laat het me hieronder weten in de reacties!