opruimen-tips-schoonmaak
@bij.manon.thuis

De Ultieme Schoonmaak Checklist voor als je Bezoek Krijgt

Natuurlijk kennen we allemaal de momenten dat er plotseling gasten over de vloer komen. Je hebt nog 30 minuten en je huis ziet er rommelig uit, de afwas is niet gedaan en het ruikt niet fris. Heb je een kleine kamer, woning of studentenkamer en wil je die makkelijk & snel opgeruimd en fris hebben? In deze blog geven we je 10 tips hoe je makkelijk en snel het roer binnen je woning kan omgooien.

Schoonmaak Boodschappenlijst

Woonkamer benodigdheden:

  • Geurstokjes
  • Kaarsen
  • Schoonmaakazijn

Keuken benodigdheden:

  • Citroen
  • Lavendel vuilniszakken
  • Luchtverfrisser
  • Citronella

Wc benodigdheden:

  • Geurparels
  • Vochtige doekjes

Ook jouw huis kan fris ruiken

Je kent ze wel die onaangename luchtjes. Maar wat kun je doen om ze tegen te gaan? Let bij het stofzuigen en fris maken van je ingang en woning op, waar de nare geuren vandaan komen. Komen ze uit je prachtige duurzame prullenbak? Gooi de zak weg, spray wat luchtverfrisser in de vuilnisbak en stop een vuilniszak met een frisse lavendel geur erin. Dit zorgt voor een aangename geur op een korte duur.

schoonmaken-schoonmaak-middel
@preciousplasticmelbourne

Tip van Sarieta: Heb je geen luchtverfrisser in huis? Snijd dan een citroen door midden en leg deze in een onopvallende plek. Hiermee krijg je binnen no time een natuurlijke frisse geur in huis.

Haal de frisse geur van citronella in huis

Citronella kan je herkennen als een lekkere zure en frisse geur dat al ruim 50 jaar zeer populair is onder veel mensen. Naast dat citronella een middel is om schoon te maken, zorgt het ook voor een langdurige frisheid en stralende vloeren. Wil je snel een frisse geur in huis hebben dan moet je zeker citronella gebruiken bij het dweilen!

Zorg voor goede ventilatie tegen geuren

Jij bent natuurlijk gewend aan de standaardgeur in huis, maar anderen merken geuren sneller op. Om snel van deze geuren in huis af te komen, zoals kookgeuren, kan je de ramen openzetten voor zuurstof en ventilatie. Hierdoor krijg je wat frisse lucht binnen en maak je je huis nare geurtjes vrij.

open-raam-luchten
@wsantos

Tip van Sarieta: Ventileer altijd, ook als je geen vrienden of familie over de vloer verwacht.

Kies voor makkelijk en snel opbergen

Pak eens voor het gemak je wasmand bij de hand en loop door je woonkamer. Hiermee zet je nog meer stappen in huis en verzamel je slingerende kleding binnen handbereik. Heb je een opbergplek in je bank? Maak het jezelf dan nog gemakkelijker door los slingerende kleding, dekens en kussens in je bank op te bergen. Zo hoef je niet alles in je slaapkamer te verstoppen en kan je na het bezoek weer onder de warme dekens liggen.

slaapbank-opberg-bank
MADE

Je muffe bank krijg je zo weer schoon

Een vieze bank schoonmaken is al een strijd op zich. Maar niets minder dan een muffe bank waar je vrienden & familie straks op moeten zitten. Om zelf de geur van je bank te neutraliseren heb je enkel schoonmaakazijn en een plantenspuit nodig. Voeg 50% water en 50% schoonmaakazijn in een plantenspuit, schud deze goed en spray dit vervolgens op je bank. Zeg maar eens gedag tegen vieze geuren!

Staat jouw bank op een vloerkleed? Dan kan je ook meteen je vloerkleed schoonmaken met ons stappenplan.

Maak je ramen schoon

Vlekken op ramen hebben we allemaal een hekel aan. Zeker als je nog 1001 dingen te doen hebt. Een gouden tip om vlekken van ramen weg te krijgen is met behulp van ook weer water en schoonmaakazijn. Voeg 50% water en 50% schoonmaakazijn samen en doop er vervolgens met een doek in. Haal de doek over het glas, veeg het van boven naar beneden schoon en haal het overtollige water weg met een spons. Voila, de vlekken zijn weg!

raam-wassen-schoomaken
Khaligo

Ga voor een schone en opgeruimde keuken

Iedereen komt wel eens de keuken in om je te helpen met het serveren van eten aan de gasten. Maak je keuken vooraf spik en span door afwas in je vaatwasser op te bergen en deze aan te zetten. Ruim deze vervolgens af om je vrienden en familie schoon servies te geven bij het eten. Hierdoor creëer je een schone, hygiënische look en hoef je niet haastig alles af te wassen.

keuken-opruimen-servies
@danedeaner

Laat een schone indruk achter op de wc

De wc is de plek voor een momentje tot jezelf. Hier ruik je en merk je alles op wat er om je heen staat. Om een schone indruk achter te laten op de wc kun je gebruik maken van geurparels die je wc lekker laat ruiken en haal er een vochtige doekje over je wc heen om deze te laten glimmen. Zo heb je snel een glanzende wc die je gasten gegarandeerd laat stralen.

Ga voor een opgeruimde look

Een slaapkamer is niets minder dan een plek waar je het uitstellen van opruimen kan naleven. Maar wat als er toch iemand blijft slapen? Stofzuig de vloer, raap je kleding bij elkaar en berg dit op met handige opbergbakken of in je kledingkast als je tijd over hebt. Maak je bed op en kleed dit aan met wat sierkussens. Zo heb je snel je kamer weer op orde en is het ready als je gaat slapen.

bed-slaapkamer-opruimen
@spacejoy

Voeg sfeer toe met details

Voor het creëren van een leuke en liefdevolle sfeer om je gasten te ontvangen heb je niet veel nodig. Voeg kaarsen toe aan je interieur, zet muziek aan op de achtergrond en geniet van de verfrissende geur van jouw schone woning. Vergeet niet als finishing touch geurkaarsen neer te zetten in de woonkamer, hiermee win je zeker de harten van je vrienden en familie!

Toe aan een grote schoonmaak? Met de KonMari methode zorg je voor een fris en opgeruimd huis.