Toilet inspiratie en ideeën

Maak jouw toilet look compleet

Woonruimte_toilet

Je kijkt rond op je WC en je weet het, jouw toilet moet een makeover krijgen. Op het moment ziet je toilet er inspiratieloos uit. Jammer natuurlijk, want je zit gemiddeld 2 procent van je leven op de wc. Veel he? Tijd om het toilet de inrichting te geven die het verdient.

Maar hoe kan je een wat ‘saaie’ WC sfeer geven? Als je net als ons de hele dag in het interieur van iedere kamer moet duiken, is deze vraag makkelijk te beantwoorden. Op MakeOver.nl willen we je dan ook graag meenemen langs de verschillende antwoorden die we op deze vraag kunnen geven.

toilet kraan

toilet ruimte

Je kunt een toilet bijzonder eenvoudig stijlvol inrichten. Alleen doordat je vaak met een kleine ruimte werkt, zal je harde keuzes moeten maken over wat er wel én niet in het toilet komt.

Zelfs voor een klein toilet zijn de leukste ideeën te verzinnen

toilet accessoires

Dat een klein toilet een stuk lastiger in te richten is als een groot toilet zal geen geheim zijn. Zelfs de kleinste kastjes of rekken zullen al te aanwezig zijn binnen een WC. Je wilt daarom jouw WC omringen met accessoires die geen invloed op het gevoel van ruimte hebben. Als iets jouw ‘WC-plezier’ kan tegenwerken, is het wel een té krappe ruimte. Bij het uitzoeken van toilet accessoires moeten we dus goed opletten het niet de beschikbare ruimte beperkt. Die hebben we alvast. Maar welke accessoires horen eigenlijk thuis in een WC? Ook hier kunnen we je de juiste kant opsturen. Behalve ons inspiratie artikel over het inrichten van jouw toilet, hebben we ook speciale categorieën samengesteld. Hier ontdek je producten waarmee je het interieur van jouw toilet stijlvol kunt inrichten. Van leuke hangers tot fotolijstjes en van prachtige WC-rolhouders tot wasbakken waar jouw keuken jaloers op gaat worden. Met de juiste inspiratie, zal jouw toilet net zo mooi kunnen worden als de rest van jouw woning. komt.

Voldoende inspiratie voor jouw toilet opgedaan? Hier ontdek je nog meer!

Het toilet, niet echt de leukste ruimte in huis om in te richten. Maar toch is het toilet ook het visitekaartje van jouw huis. Gasten komen hier ook en zullen het dus ook ervaren. Voor iedereen is het fijn als het toilet verzorgd en netjes is. Dit doe je natuurlijk door alles goed schoon te houden maar ook door het mooi in te richten. Op die manier voelt het toilet prettig aan en is het geen vervelende ruimte om te zijn. Wij geven een aantal ideeën aan de hand van mooie voorbeelden. Toilet interieur ideeën kunnen altijd van pas komen!

Toilet interieur ideeën: 5 stijlen

# Stoer en industrieel

Dit toilet is ingericht met stoere en ruwe materialen zoals de grijze tegels, houten achtergrond, robuuste spiegel en industriële verlichting. Het sanitair daarentegen is simpel en strak gehouden en vormt een contrast met het interieur van het toilet.

# Scandinavisch toilet interieur

Dit witte toilet is licht, ruimtelijk en ingericht op een Scandinavische manier. Het is eenvoudig, neutraal en heeft Scandinavische accessoires zoals de plant en de fotolijst aan de wand.

# Donker en minimalistisch

Een totaal andere interieur stijl is dit toilet in het grijs en zwart. Een donkere ruimte die met de juiste verlichting mystiek kan overkomen. Er zijn weinig details te bekennen en het sanitair is erg minimalistisch gehouden.

# Neutraal en natuurlijk

Weer een andere interieur stijl is het neutrale en natuurlijke. Een populaire interieur stijl op het moment! Wederom ook simpel en strak gehouden maar in neutrale kleuren en met natuurlijke materialen.

# Met een knipoog

Dit leuke toilet is ingericht met een knipoog. Een leuke pakkende print aan de wand, de standaard witte tegels op de muur en voldoende ruimte voor spullen neer te zetten.

Het toilet, een veelgebruikt maar onbesproken stukje interieur. Waarom? Meestal zien we de toilet als een ondergeschikte ruimte. Je denkt bij jezelf: hier kunnen we later nog tijd in steken, en helaas wordt dit project niet meer opgepakt. Zorg dat het toilet meegenomen wordt in de stijl van de rest van je interieur. Daarom: 6 tips voor het inrichten van jouw toilet!

WC 12

Bron: pinterest

WC 1

1. Kies je voor modern? Zorg dan voor een moderne inrichting van je toilet. Hierin kun je bijvoorbeeld denken aan strakke vormen, grijze tegels en betonverf op de muur. Maar het kan ook zijn dat je een landelijke interieur hebt. Kies dan voor natuurlijke elementen, zoals een houten vloer en een wasbak van natuursteen.

Toilet 1

2. Zorg voor een persoonlijke touch in je toilet. Verzamel leuke posters met mooie teksten, kaartjes van je dierbaren en foto’s. Verzamel die op één punt in je toilet en maak er een mooie collage van.

WC 2

3. Ook al is een toilet vaak een kleine ruimte, je kunt best wat aan de muur hangen. Kies bijvoorbeeld voor fruitkistje waar je meteen wat nuttige spulletjes in kwijt kunt ( denk aan handdoekjes, wc rollen etc.). Maar je kunt uiteraard ook een wandplank plaatsen waar je ook wat accessoires op kwijt kunt.

Toilet 2

4. Kies voor leuke tegelstickers om je tegels net iets interessanter te maken. Je kunt kiezen voor één patroon die je in een strook herhaald of je kiest voor een patroon die je zelf maakt met deze stickers.

WC 4

5. Doe eens gek, kies voor een andere wc-bril. Bij de meeste mensen zal deze wit zijn en als dat perfect in je inrichting staat is dat de perfecte keuze. Maar als je eens iets geks wilt doen, kun je kiezen voor een houten wc-bril, een wc-bril met een print of een wc-bril met gewoon een hele spetterende kleur.

Toilet 3

6. Ga aan de gang met accessoires. Kies voor leuke spiegels, bloemen, vaasjes, zeepjes en handdoeken. Maak er een ruimte van waar iedereen uren wil blijven hangen. Zorg dan ook nog voor een paar leuke boeken en tijdschriften.

WC 15

Bron: onbekend

Toilet 4

Deze 6 tips zijn dé formule voor een prachtige en persoonlijke toilet.

Ben je warm geworden van onze toilet designtips? Mooi. Want dan zal je vast nog meer willen weten over de mooiste design accessoires en producten voor in het toilet.