De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

7 tips voor het modern inrichten van de badkamer

De moderne woonstijl is al jaren populair vanwege zijn tijdloosheid en strakke vormen. Veel mensen houden van orde, rust en minimalisme en dat is wat een moderne woonstijl kan geven. Een moderne badkamer is daar ook een voorbeeld van. Wie wil er nou geen rust en orde in zijn badkamer? Je badkamer modern inrichten doe je met de volgende tips en voorbeelden.

Badkamer modern inrichten: 7 tips

badkamer modern minimalistisch

Bron: Sanitairwinkel

Een moderne badkamer komt voort uit de simpelste ideeën zoals dit verzonken bad in de vloer. De badkamer lijkt juist ruimer doordat het zicht niet wordt onderbroken door een bad in de ruimte.

strakke design badkamer

Bron: Micasatucasa

Gebruik dezelfde kleur op je wanden en vloer zoals in bovenstaand voorbeeld. De kleur van de tegels is hetzelfde als de kleur op de wand waardoor de ruimte juist iets groter maar minder hoog lijkt. Tegels geven altijd een strak en minimalistische sfeer door de belijning en rechtheid van de tegel.

moderne badkamer beige

Bron: Onbekend

Probeer de belijning van de tegel en de voegen af te stemmen op het meubilair. Op deze manier creëer je rust en orde in je badkamer.

moderne badkuip

Bron: Onbekend

Een badkamer met strakke lijnen en materialen krijgt meer karakter door er 1 organisch element in te plaatsen zoals dit vrijstaande bad. Het bad is de eye-catcher van de ruimte en zorgt voor een wauw effect.

moderne badkamer inrichten

Een combinatie van materialen, zoals hout en marmer, levert een mooi en modern contrast op.

moderne badkamer groenwand

Bron: Onbekend

Een veel voorkomend idee is het aanbrengen van planten en groenwanden in badkamers. Zeker als je een regen of grote stort douche in je badkamer wil, wordt het regenwoud effect nog meer vergroot door planten.

moderne badkamer voorbeelden

Bron: Archdaily

Wat is er luxer dan een douche voor twee personen? Vind je het fijn om samen te kunnen douchen dan is het een uitkomst om twee douche koppen te installeren. Op deze manier heb je beide alle ruimte en douche je toch lekker samen.

Zou jij een moderne badkamer willen? Laat het weten in een reactie.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?