Dakterras inspiratie en ideeën

Maak jouw dakterras look compleet

Woonruimte_dakterras

Het kunnen beschikken over een dakterras mag al gerekend worden tot een enorme luxe. Maar een dakterras dat ook nog eens stijlvol is ingericht? Dat is pas echt iets om jarenlang van te kunnen genieten. Een dakterras inrichten is alleen niet eenvoudig te noemen. Tenminste, niet als de juiste inspiratie ontbreekt.

Bij deze comfortabele (lounge)sets horen handige tafeltjes die niet alleen voor drankjes geschikt zijn, maar ook kunnen worden gepakt als er snacks zijn of juist een spontaan dakdiner. En is het tijd om te werken? Dan wil je wel een hogere zitplek hebben, of een schuiver boven de loungeset, om jouw laptop op te kunnen rusten.

dakterras tuinset

dakterras stoel bankje

Zelfs als je maar over een klein dakterras de beschikking hebt, kan design als functie worden ingezet om tot een prachtig en functioneel dakterras te komen. Zolang inspiratie aanwezig is, ligt een plek waar je zelfs in de winter zou willen verblijven binnen handbereik.

Werken, leven en genieten op een stijlvol ingericht dakterras

dakterras loungeset

Tegenwoordig willen we iedere ruimte zo inrichten dat het voor de meest uiteenlopende activiteiten geschikt is. Van thuiswerken op je dakterras tot borrelen met een Sauvignon Blanc: een dakterras moet voor van alles geschikt zijn. Tijdens het inrichten moet daarom gelet worden op de multifunctionaliteit van het terras. Comfort is, en blijft, het meest belangrijke element waar een goed dakterras aan moet voldoen. Het interieur moet daarom bijzonder comfortabel zijn zonder dit qua looks te overdrijven. Dat het belangrijk is dat je daarom met de keuze voor dakterras meubilair goed naar kwaliteit kijkt, spreekt voor zich.

Ontdek de leukste dakterras meubels en accessoires!

Deze lastig in te richten ruimte zou nog lastiger in te richten zijn als inspiratie ver te zoeken zou zijn. Bij MakeOver ontdek je een schat aan design ideeën voor binnen en buiten. Behalve onze dagelijkse artikelen over design en interieur, zoals hier over de tien beste dakterras tips, Kan je ook binnen tientallen categorieën design inspiratie en producten voor het dakterras ontdekken, waaronder;