Beton als basis voor je eettafel, salontafel en andere meubels

Beton is een van de meest rauwe basismaterialen voor zowel een industriële als moderne woonstijl. Steeds vaker zien we in Nederland nieuwbouwwoningen waar beton niet alleen als bouwmateriaal gebruikt is, maar ook voor de afwerking.

We beginnen (eindelijk) beton als stijlobject te waarderen. Wanden waar in het verleden behang of stuc overheen ging, worden met enige regelmaat vrijgelaten om het rauwe beton te laten zien. Dit alles komt voort uit de groeiende liefde voor meubels van beton: van een eettafel tot een badkamermeubel of salontafel.

Dat met het veelzijdige beton alles mogelijk is, laat een van de meest toonaangevende makers van dit moment zien: lyon beton. Door ongekend vakmanschap heeft dit merk de afgelopen jaren zowel aan particulieren als WeWork-locaties, hotels en kantoren haar producten mogen leveren. Omdat we van mening zijn dat we een heel artikel kunnen vullen met alleen lyon beton meubels en accessoires, is dat dan ook precies wat we hebben gedaan.

lyon beton

Hoe eetkamerstoelen van beton de vooruitgang laten zien

Het is lastig voor te stellen dat het iemand is gelukt om Eamesque-eetkamerstoelen van beton te maken. Laat staan met de afwerking zoals hierboven bij lyon beton te zien is. Doordat we steeds beter begrijpen hoe we beton naar ons eigen voordeel kunnen inzetten, weten we met welke hulpmiddelen we beton precies kunnen laten doen wat we zelf willen.

De creatie van een betonnen eetkamerstoel is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Het creëren van curves zonder in te leveren op de robuustheid van het beton is niet eenvoudig. Toch laat lyon-beton zien wat er mogelijk is wanneer alles op alles wordt gezet om beton naar de eetkamerstoel van vandaag de dag te halen.

Tafel van beton: een tafel waar je een leven lang van geniet

Jaren terug zou de keuze voor een betonnen eettafel in je omgeving voor vragen hebben gezorgd. Is dat niet te zwaar? Is beton niet te gevoelig voor zuren, vetten en vocht? Staat dat wel, een eettafel van beton in je woning? Ondertussen is bij de meeste interieurliefhebbers bekend dat beton, met de juiste behandeling, een uitstekende basis is voor een tafel, of dat nu een salon- of eettafel is.

lyon beton

De meest indrukwekkende meubels met beton maken met enige regelmaat een uitstap naar andere materialen als hout en glas. Neem Strut the Pill, een koffietafel van lyon beton als voorbeeld. Daar is gekozen voor een glazen (getemperd) plaat om de ruwe lijnen van het beton te doorbreken. Door voor donker glas te gaan, speelt de glazen plaat een eigen rol zonder de hoofdrol van het beton af te nemen.

lyon beton

Een andere koffietafel waar wij onze ogen niet af kunnen houden, is Curb. Curb is een koffietafel (die je natuurlijk ook als salontafel kunt gebruiken) die zowel in een industrieel als modern design tot recht komt. Ook hier wordt een glazen plaat gebruikt om de ruwe lijnen te doorbreken. De gleuf, bijvoorbeeld voor een tafelboek, is bewust met een curve gevormd.

Gestructureerd opbergen in betonnen kasten

Beton beperkt zich alleen niet meer alleen tot tafels en stoelen. Zoals we bij veel opkomende meubelmerken zien, kiezen we steeds vaker voor slimme én smaakvolle oplossingen om spullen in op te bergen. De klassieke boekenkast, laat staan stellingkast, is gelukkig verleden tijd.

lyon beton

Lyon beton introduceerde enkele jaren geleden de Dice-serie, een collectie waar hout en beton op subtiele wijze elkaar aanvullen. Ook hier is overduidelijk alleen het beste materiaal gebruikt om voor een kwalitatief eindproduct te zorgen. Het door Charlotte Perriand geïnspireerde meubel kan helpen om zelfs de kleinste woningen een stijlvolle opbergplek te bieden.

Ook op kleine schaal kun je beton in je interieur gebruiken

lyon beton

Je kunt ook zonder een groot meubel beton naar je woning halen. Doordat beton als stijlobject steeds populairder wordt, worden er ook meer accessoires met beton als basismateriaal geproduceerd. Neem dit prachtige tijdschriftenrek van beton als voorbeeld. Een klassiek object dat in ieder interieur een praktisch doel heeft, maar dan van beton.

lyon beton

Een ander geweldig accessoire van beton zien we terug in het toilet: de wc-rol houder, tevens door lyon beton ontwikkeld. Zowel in vorm als afwerking uniek, waardoor het moeiteloos de uitstraling van een saai toilet naar bijzonder transformeert.