Zo creëer je een Scandinavisch thuiskantoor

Wil je een thuiskantoor of studiekamer inrichten én ben je gek op de Scandinavische woonstijl? Dan is dit artikel helemaal gemaakt voor jou! We gaan het vandaag namelijk hebben over de inrichting van een frisse en trendy home office. Van praktische tips tot inspirerende ideeën – je leest het allemaal hieronder.

scandinavisch kantoor

Maak gebruik van lichte kleuren

Bij een Scandinavisch interieur draait het vooral om lichte kleuren. Wit mag dan ook de hoofdrol spelen in jouw nieuwe thuiskantoor. Het geeft de ruimte een frisse uitstraling en laat het geheel groter lijken. Dat komt goed van pas als je wat kleiner woont! Kies daarnaast voor een vloer, meubelstukken en accessoires in lichte tinten.

Kies voor lichte houten accenten

Ondanks een overvloed aan wit, heeft de Scandinavische interieurstijl toch een warme uitstraling. Dit komt door de vele houten accenten. Vooral bij de meubels zie je dit natuurlijke materiaal vaak terugkomen. Denk aan een houten bureaublad, een houten kast en een houten stoel. Let op: bij deze stijl is het belangrijk om te kiezen voor een lichte houtsoort. Zo blijft het geheel fris en luchtig.

Zorg voor genoeg opbergruimte

‘Less is more’ is een prima richtlijn. Het kantoor hoeft niet helemaal minimalistisch ingericht te zijn – het gaat er vooral om dat er zo min mogelijk rommel rondslingert. Het chaotische gevoel past immers niet bij deze woonstijl. Je kunt het eenvoudig oplossen door genoeg opbergruimte te creëren. Zet extra kasten in de kamer en probeer niet te veel onnodige spullen te bewaren. Moet je regelmatig printen, maar heb je geen ruimte voor een grote voorraad met cartridges? Kijk dan eens naar een Instant Ink abonnement. Deze service zorgt ervoor dat je precies op het juiste moment inktcartridges thuisgestuurd krijgt. Je hoeft dus geen hele lade meer te besteden aan deze producten.

comfortabel thuiskantoor

Maak het gezellig met subtiele accessoires

Voeg jouw persoonlijke touch toe door middel van subtiele accessoires. Hiermee bedoelen we voordat dat de items qua kleur goed moeten aansluiten bij het geheel. Kies voor decoratie in het wit, grijs, zwart, beige of met kleine kleuraccenten. Op de afbeeldingen in dit artikel zie je goede voorbeelden. Let daarnaast op het materiaalgebruik. Hout, bamboe en riet zijn perfecte opties. Wil je het kantoor een stoere twist geven? Kies dan ook voor elementen van zwart metaal.

Voeg kleur toe met planten

Heb je na al deze stappen en tips het gevoel dat er nog iets ontbreekt? Dan staan er waarschijnlijk nog geen planten in de kamer! Met grote groene kamerplanten voeg je niet alleen kleur toe, maar ook veel sfeer. Koop er nog een stijlvolle pot bij en jouw home office is compleet!