Welke printer past in de stijl van jouw thuiskantoor?

Net als de rest van jouw woning, richt je ook jouw thuiskantoor stijlvol in. Daar biedt deze Makeover verschillende goede tips voor, bijvoorbeeld over hoe je de ruimte mooi kunt decoreren. Ook in je keuze voor meubels, zoals een stoel en een bureau, heb je volledig zelf in de hand wat de stijl en uitstraling van je kantoor wordt. Maar je hebt natuurlijk ook bepaalde apparatuur nodig om je kantoor compleet te maken, en daar gaat de keuze voor inhoud doorgaans boven het uiterlijk. Waar het printers betreft is er gelukkig een breed aanbod aan apparaten die verschillen van uiterlijk, zonder per se enorm te verschillen wat betreft de mogelijkheden.

kantoor-ontwerp-printer

HP

De printers van HP zijn overwegend wit van kleur, met soms een combinatie van zwart en wit. Wil je een stijlvolle zwartgekleurde HP printer, dan is de HP Envy Photo 7830 Inkjetprinter een geschikte keuze voor jou, mits je van een beetje hoekig houdt. Stijlvolle witte printers van hetzelfde merk zijn bijvoorbeeld de HP DeskJet 2630 Inkjetprinter met een blauw accent, of de HP DeskJet 2720 Inkjetprinter met een zwart accent. Wil je een laserprinter, dan kom je toch als snel bij de wat minder subtiele modellen uit die meer in de richting van een klein kopieerapparaat gaan. Goedkope inktcartridges voor HP printer zoals de HP 301 cartridge kun je overigens eenvoudig online aanschaffen.

Brother

De printers van Brother beginnen bij een wat hogere prijs dan die van HP, en kenmerken zich door een wat meer hoekige vormgeving, waarbij de hoeken zelf wel afgerond zijn. Desalniettemin is de Brother DCP-1610W Laserprinter een veelzijdige, stijlvolle én betaalbare printer die niet op veel thuiskantoren niet zou misstaan. Het is een wit apparaat met een zwart accent aan de voorkant. Heb je ruimte voor een wat groter en geavanceerder apparaat, dan is de Brother DCP-L3510CDW LED Printer het overwegen waard. Dat is een ondanks zijn omvang subtiel vormgegeven apparaat.

Canon

Zoek je een zwarte printer, dan biedt Canon je een scala aan mogelijkheden die sterk uiteenlopen in vormgeving maar wel geheel zwart zijn. Dat is niet voor iedereen, en het is waarschijnlijk ook stofmagneet. De Canon Pixma TS5150 Inkjetprinter lijkt een beetje op een schattig zwart koffertje met ronde hoeken. Aan de voorzijde zit een subtiel display. Voor meer vuurwerk is er de Canon Pixma TS8350 Inkjetprinter, die wat groter van stuk is en géén ronde hoeken heeft. Daardoor heeft hij wat weg van een schoenendoos, maar in een inrichting met strakke lijnen zal hij zeker niet misstaan. Een esthetisch pluspunt zijn ook de witte accenten onderaan de voorzijde. Het display is wel een stuk aanweziger dan bij de TS5150.

Epson

Ook Epson grossiert in hoofdzakelijk zwartgekleurde printers. Deze hebben meestal een wat doosachtige vorm met nadrukkelijk afgeronde hoeken. Veel daarvan zien er eigenlijk best stijlvol uit, met een aantal erg lelijke uitzonderingen. De Epson Expression Photo XP-8505 is een eenvoudige en subtiel ogende printer voor zij die een kleine, zwarte printer zoeken. De Epson Expression Premium XP-7100 is een hogere variant met een geavanceerde en nette, strakke uitstraling. Pas bij de grotere, duurdere apparaten kom je bij witte printers met zwarte accenten. Geen van deze heeft een erg aantrekkelijk uiterlijk.

Lexmark en Kyocera

De merken Lexmark en Kyocera bieden hoofdzakelijk zakelijke printers. Het gaat om grotere, hoge modellen die meer weg hebben van een kopieerapparaat. In de regel zijn deze niet bijzonder stijlvol, maar vooral Lexmark is er met de MC3224adwe en de MC3326adwe in geslaagd om er het beste van te maken. Beide zeer op elkaar lijkende apparaten zijn grote, witte apparaten met zwarte accenten en een opmerkelijk subtiele, kleine uitstraling. De wat duurdere apparaten van Kyocera zien er wat ‘functioneler’ uit, maar desalniettemin heeft de Kyocera Ecosys M5526cdw/KL3 in al zijn eenvoud ook wel iets aantrekkelijks, zij het niet op een toepasselijke manier voor een stijlvol ingericht thuiskantoor.

Zelf de juiste specificaties kiezen

Uiteraard hebben we deze printers primair beoordeeld op hun uiterlijk. Voor de daadwerkelijke functies en specificaties van de apparaten raden we je aan om nader onderzoek te doen om de juiste voor jou te kiezen. Dit is in ieder geval een voorselectie van stijlvol vormgegeven printers die je kunt overwegen voor jouw thuiskantoor.