De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Heerlijk vertoeven in een woonkeuken

De keuken is steeds vaker het middelpunt van een huishouden. Het is dé plek waar je gezellig samen eet, kletst, huiswerk maakt, werkt en samen een kopje thee drinkt. Vandaar dat we het een woonkeuken noemen. De keuken is niet alleen maar een plek om te koken, te eten en daarna weer snel weg te gaan. Het mag een gezellige en sfeervolle ruimte zijn waar je graag bent. Heerlijk vertoeven in een woonkeuken doe je natuurlijk in sfeer! Bekijk deze prachtige voorbeelden van diverse woonkeukens eens voor meer inspiratie en ideeën voor jouw eigen keuken.

6x Inspiratie woonkeuken + tips

Er zijn een aantal must haves in een woonkeuken die niet mogen ontbreken zoals bijvoorbeeld een grote en ruime eettafel en goede verlichting. Aan de hand van de volgende zes voorbeelden laten wij jouw zien hoe je een keuken transformeert naar een woonkeuken.

Woonkeuken-inspiratie-1

Bron: walhalla

Om de woonkeuken nog meer sfeer te geven is het een leuk idee om een open haard in de ruimte toe te voegen. Dit kan een kleine haard, een gas haard of bijvoorbeeld een mooie kachel zijn. Een lekker warm en behaaglijk temperatuurtje in de winter voor meer gezelligheid.

Woonkeuken-inspiratie-2

Bron: bungalow5

Om lekker lang te kunnen natafelen, te werken, te knutselen of wat dan ook, heb je goede en comfortabele stoelen nodig die uitnodigen en ervoor zorgen dat je langer aan de tafel kunt zitten.

[Tweet “De beste tips voor de meest gezelligste woonkeuken in huis!”]

Woonkeuken-inspiratie-3

Bron: decoholic

Ook de decoratie in een woonkeuken mag niet ontbreken. Creëer meer sfeer met verse bloemen, warme en comfortabele kussens en een gezellig vloerkleed.

Woonkeuken-inspiratie-4

Bron: 101woonideeen

Het type keuken in een woonkeuken kan van alles zijn, zo lang je maar een verbinding tussen eettafel en keuken creëert. Op deze manier combineer je beide met elkaar, kan er gekookt worden tijdens het kletsen en heb je contact met elkaar.

Woonkeuken-inspiratie-5

Bron: vtwonen

Is er geen plek voor een grote eettafel in jouw keuken? Kijk dan eens naar een oplossing zoals een bar of hogere tafel aan de muur met barkrukken. Hiermee zorg je er ook voor dat het bezoek lekker in de keuken kan blijven terwijl jij kookt of dat jouw kinderen zin hebben om te kletsen tijdens het koken.

Woonkeuken-inspiratie-6

Bron: uw-woonmagazine

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?