Een nieuw peuterbed voor jouw grote kleine

Je bent zwanger en voelt een onbedwingbare behoefte om het huis klaar te maken voor de komst van de kleine. Andere ruimtes in huis mogen er ook aan geloven. Maak gebruik van jouw rusteloze gevoel en pak óók de kamer van je bijna-peuter aan. Weet je even niet waar je moet beginnen? Begin dan met het belangrijkste van de peuterkamer: het peuterbed. Met deze tips kies jij het ideale peuterbed voor jouw grote kleine.

Een peuterbed met hekje

Er komt een tijd dat je peuter uit zijn ledikantje is gegroeid. Dat is te merken wanneer je op de babyfoon kan zien dat het klimmen wel heel gemakkelijk gaat. Om valpartijen te voorkomen, is het verstandig een peuterbedje met hekje aan te schaffen. Dit is een bedje met hetzelfde geborgen gevoel als een ledikantje, maar zorgt net even voor iets meer bewegingsvrijheid.

©Petite Amélie

Kies een peuterbed met opbergmogelijkheden

Wanneer je kampt met nesteldrang is een bed met een lade ideaal. Rondslingerend speelgoed kan zo een mooi opgeruimd plekje krijgen. Wat het oog niet ziet, is er namelijk niet. Bij het peuterbed van Petite Amélie is een lade optioneel bij te bestellen.

Themabed versus neutraal bed

Slapen met Hello Kitty, Paw Patrol of My Little Pony? Veel peuters zouden er alles voor over hebben. Zie je het al voor je? Besef wel dat je kindje op dit moment misschien nog prinsessen fan van het eerste uur zijn, maar dat de liefde voor koetsen, glitters en roze snel kan overwaaien. Peuters zijn nou eenmaal echte fladderaars.

Door een neutraal bed te kiezen, heb je de mogelijkheid om de rest van de kamer aan te passen naar thema. Daarnaast zijn deze bedden vaak wel beter in lijn met de rest van de indeling van een woning. Denk bijvoorbeeld aan een kinderbed met een Scandinavische stijl of look.

Meegroeibed

Nu je weet hoe snel kinderen kunnen groeien – immers is jouw peuter al bijna zijn bedje ontgroeid – is het verstandig om voor de baby een meegroeibedje aan te schaffen. Dankzij het verstelbare frame groeien meegroeibedjes eindeloos met je kind mee. Daardoor is dit innovatieve product te gebruiken tot het vijfde of zesde levensjaar.