De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Knus wonen op 47m2

Wij kijken altijd graag binnen bij mensen die het leuk vinden om hun huis op een mooie en bijzondere manier in te richten. Zoals bijvoorbeeld dit kleine appartement in Göteborg, Zweden van maar 47 m2 groot. Hoe richt je zo’n klein appartement in, welke efficient oplossingen gebruik je en hoe zorg je ervoor dat alles erin past? De eigenaren van dit lichte en moderne appartement wisten er wel raad mee.

Knus wonen op 47 m2 in Zweden

Tip 1 voor knus wonen: Zorg ervoor dat jouw kleine ruimte goed verlicht is.

Dit bereik door vooral veel natuurlijk licht binnen te laten vallen maar ook door gebruik te maken van kunstmatige lichtbronnen. Door de twee grote raampartijen in deze woonkamer komt er veel licht naar binnen. De ramen zijn ook niet verstopt achter een laag gordijnen die de ruimte alleen maar kleiner maken. Wil je toch iets van blinderingen of gordijnen voor het raam? Denk dan eens na over bijvoorbeeld rolgordijnen, blinds of hele dunne vitrage gordijnen.

Knus-wonen-1

Knus-wonen-2

Knus-wonen-3

Tip 2 voor knus wonen: wees efficient!

Echt plek voor een eetkamertafel is er niet, dus probeer deze er dan ook niet in te proppen. Kies juist een oplossing die de ruimte groter laat lijken zoals deze bar waaraan je kunt eten, drinken maar ook werken.

Knus-wonen-4

Knus-wonen-5

Tip 3 voor knus wonen: ruim op!

Rommel mag achter gesloten deurtjes. Gebruik planken en open kasten alleen voor decoratie die bij het interieur past en die een rustgevend gevoel geven aan het interieur. Gebruik niet teveel gekke en opvallende kleuren maar hou het geheel neutraal.

Knus-wonen-6

Knus-wonen-7

Tip 4 voor knus wonen: Doorgangen en deuren

Als je de mogelijkheid hebt om deuren te vermijden en weg te halen dan zouden wij dit zeker doen. In plaats van deuren kun je een grote doorgang creëren óf een schuifdeur plaatsen. Een schuifdeur neemt geen plaats in en is ook nog eens mooi een strak element in de ruimte.

Knus-wonen-8

Bron: stadshem

Eerder door jou bekeken producten

HEMA 3-pak Kartonnen Dozen (noir/blanc)
7,- HEMA 3-pak Kartonnen Dozen (noir/blanc) HEMA Bekijk Shop
Riverdale Colorado Eettafel 240 x 90 cm
896,99 995,- Riverdale Colorado Eettafel 240 x 90 cm Riverdale Bekijk Shop
La Roch̬re Artois Wijnglazen 0,23 L Р6 st.
32,99 35,70 La Rochère Artois Wijnglazen 0,23 L – 6 st. La Rochère Bekijk Shop
Serax Cesira Fruitschaal
41,9 41,90 Serax Cesira Fruitschaal Serax Bekijk Shop
Tenzo Patch Dressoir Large
999,- Tenzo Patch Dressoir Large Tenzo Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?