De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Klassieke tuinen op hun best! De 10 mooiste klassieke tuinen

Klassieke tuinen zijn geliefd onder de Nederlanders. We vinden de schoonheid, elegantie en de simpelheid zo mooi van klassieke tuinen dat we zelfs vaak op mooie zomerdagen naar beroemde klassieke tuinen gaan om daar te kijken en te genieten van alle pracht en praal.

De 10 mooiste klassieke tuinen

Zo’n klassieke tuin kun je ook thuis creëren door een paar simpele stappen toe te passen in je tuin. Wij hebben de 10 mooiste klassieke tuinen bij elkaar gezocht om te laten zien hoe je dit ook zelf kunt doen.

klassieke-tuinen-vijver

Bron: nlgreenlabel

klassieke-tuin-heg

Bron: snoei

klassieke-tuinen-kiezel

Bron: willyreynders

Wat komt er eigenlijk altijd voor in een klassieke tuin? Ten eerste zien we heel vaak een vijver in het midden van de klassieke tuin. Vaak heeft deze vijver ook een kleine of grote fontein, afhankelijk van het formaat van de vijver.

Daarnaast zien we ook altijd mooi gesnoeide struiken en heggen die in allerlei vormen voorkomen. Heggen de langs de kant van paden staan of een mooie buxus in het midden van een pad in een mooie bol vorm.

Kiezel is ook een veel voorkomend materiaal dat gebruikt wordt voor het creëren van paden. Maar ook de oude stadsklinkers worden vaker gebruikt in klassieke tuinen. De paden lopen meestal in rondingen en bogen om het rechte van de symmetrie in het midden van de tuin iets te onderbreken.

klassieke-tuinen-doorkijk

Bron: ijsselstein.groei

klassieke-tuinen-muur

Bron: deroosegaarde
[Tweet “De mooiste klassieke tuinen vind je bij MakeOver.nl”]

klassieke-tuin-boog

Bron: classic-garden-elements

Hogere elementen in klassieke tuinen zijn bijvoorbeeld bogen met klimrozen, hoge buxus struiken in een ronde vorm of een oude stadsmuur die begroeid is met klimplanten. Het mag allemaal wat wilder dan je denkt. Mooie wilde bloemen wisselen zich af met strak gevormde struiken.

klassieke-tuinen-fontein

Bron: ggpht

klassieke-tuin-symmetrisch

Bron: geelvinck

klassieke-tuin-wild

Bron: mooilochem

klassieke-tuin-bloemen

Bron: greensleeves

Een klassieke tuin hoeft helemaal niet groot te zijn. Ook in een tuin in een drukke wijk kun je nog gemakkelijk en snel een klassieke sfeer creëren. Probeer bovenstaande kenmerken terug te laten komen in je tuin om die klassieke sfeer op te roepen.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?