De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een tuin goedkoop inrichten? 10 handige tips

Je wilt graag de tuin een make over geven maar eigenlijk wil je er niet al teveel geld aan uitgeven. De tuin goedkoop inrichten, hoe doe je dit? Wij hebben 10 handige tips voor het goedkoop doch mooi inrichten van een strakke moderne tuin. Met deze 10 tips zul je een heel eind komen en zal de portemonnee het niet zo zwaar te verduren krijgen.

tuin-goedkoop-inrichten-spiegel

Bron: kemerinktuintrends

Tip 1: Zaadjes

In plaats van dure planten, koop je je eigen zaden. Je kunt ze ook ruilen met buren of andere tuiniersters om meer verschillende zaadjes te verkrijgen.

Tip 2: Stekken

Een andere goedkope oplossing om meer planten te verkrijgen is stekken. Heb je al een aantal mooie planten of struiken? Stek deze dan zodat je er meerdere krijgt. Een eenheid in de planten geeft ook rust in de tuin.

[Tweet “De beste tips voor het goedkoop inrichten van uw tuin!”]

tuin-goedkoop-inrichten-stek

Bron: tuincentrumschmitz

Tip 3: Een ruilbeurs

Heb je ooit wel eens gehoord van een planten ruilbeurs? Verschillende tuin verenigingen organiseren vaak een tuin en planten ruilbeurs in verschillende steden in het land. Als je dit goed in de gaten houdt kun je daar planten ruilen tegen iets anders moois.

Tip 4: Bollen

Bloembollen zoals een blauwendruif of krokussen die je binnen hebt staan, kunnen na de bloei buiten de grond in. Op deze manier groeien ze het jaar erna weer opnieuw uit tot mooie bloemen.

tuin-goedkoop-inrichten-wortel

Bron: blogspot

Tip 5: Hergebruik

Als je de huidige tuin gaat vernieuwen gooi dan niks weg voordat je zeker weet dat je er echt niks meer mee kunt. Stoeptegels, grind, hout en andere materialen zijn perfect om her te gebruiken. Denk bijvoorbeeld eens aan het maken van plantenbakken of verhogingen met planken of stenen.

Tip 6: Gratis

Vaak wordt er materiaal gratis aangeboden op internet, als je het zelf maar komt afhalen. Oude tegels, zand, grind en nog veel meer staat voor niks online. Sla deze aanbiedingen niet zomaar af. Wie weet kun jij er wel iets mee.

tuin-goedkoop-inrichten-zaad

Bron: pandavoer

Tip 7: Regenwater

Vang regenwater op in een regenton waarmee je de gehele tuin weer water kunt geven op warme en droge dagen.

Tip 8: Slakken

Er gaat veel geld op aan gif tegen slakken maar dit kun je voorkomen als je slak bestendige planten aanschaft. Plaats deze tussen andere planten waardoor de slikken minder snel in je tuin zullen verblijven.

tuin-goedkoop-inrichten-pot

Bron: inspirerend-wonen

Tip 9: Decoratie

Veel mensen vinden het leuk om de tuin te decoreren met allerlei accessoires uit de winkel maar waarom zou je de tuin niet decoreren met natuurlijke producten die je gratis vindt in het bos of in je eigen tuin? Maak een mooie creatie van dennenappels of boomstammen.

Tip 10: Tuingereedschap

Wees zuinig op je tuingereedschap. Maak het altijd direct schoon en berg alles netjes en veilig op zodat het zo lang mogelijk meegaat. Hier bespaar je veel geld op omdat tuingereedschap best prijzig kan zijn.

Eerder door jou bekeken producten

Bedframe Bernau, Rauch Pack´s
659,99 Bedframe Bernau, Rauch Pack´s Bekijk Shop
Bank Wout met relaxfunctie Blauw, Stof, 3-zits, Urban industrieel
1899,- 2289,- Bank Wout met relaxfunctie Blauw, Stof, 3-zits, Urban industrieel Goossens Bekijk Shop
HEMA Vaas Metaal 22,5 Cm (noir)
10,- HEMA Vaas Metaal 22,5 Cm (noir) HEMA Bekijk Shop
Buffetkast Barcelona, 4 deuren 9 open vakken
1499,- Buffetkast Barcelona, 4 deuren 9 open vakken Goossens Bekijk Shop
Villeroy & Boch Boston Waterglazen 0,4 L – 4 st.
62,95 Villeroy & Boch Boston Waterglazen 0,4 L – 4 st. Villeroy & Boch Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?