De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Je tuinmeubelen naar binnen halen

Wanneer de dagen korter worden en de regenbuien steeds langer, is het najaar dan toch echt aangebroken. We verplaatsen ons massaal van buiten naar binnen om daar de warmte en gezelligheid op te zoeken. De tuin kan langzaamaan worden voorbereidt op de koudere dagen. Maai het gazon, snoei eventuele bomen en plant alvast bloembollen, zodat je daar in het voorjaar van kan genieten. De tuin kan er op die manier weer even tegenaan, maar hoe zit het met de tuinmeubels? Wij raden je aan om ze droog te zetten zodat ze ook in het nieuwe jaar in goede staat blijven. In deze blog lees je alles over het beschermen van je mooie tuinmeubels en geven wij je tips wat je kunt doen wanneer je weinig opbergruimte hebt!

De tuinmeubelen naar binnen

In het meest ideale geval heb je een schuur of overkapping waar je de meubels kunt opslaan en waar deze gedurende de herfst en winter droog blijven. Denk er dan wel aan dat je de poten beschermd tegen optrekkend vocht door ze bijvoorbeeld iets hoger te plaatsen. Dat droog opbergen is natuurlijk aan te raden zodat je ze volgend jaar weer in topconditie tevoorschijn kunt halen. Het gebruik van afdekhoezen van plastic is overigens geen aanrader, de meubels kunnen daardoor niet ademen en dat kan met vocht erbij resulteren in schimmelplekken. Wanneer je geen plek hebt om de tuinmeubels op te bergen kun je ze het beste gewoon laten staan.

Lekker droog

Je tuinkussens kun je opbergen in speciale kussentassen. Deze zijn hiervoor gemaakt en daarom groot genoeg om je zit- en sierkussens in op te bergen, maar ook bijvoorbeeld voor het kussen van je loungestoel. Wanneer je ze netjes opbergt kun je er veel langer plezier van hebben! Hetzelfde geldt voor de parasol, berg deze op in een parasolbeschermhoes daarmee voorkom je weer- en schimmelplekken.

Een andere bestemming vinden

Het is ergens ook wel zonde dat je mooie tuinmeubels de helft van het jaar niet gebruikt kunnen worden. Kijk daarom eens of je er in huis plek voor hebt, en dan bedoelen wij niet opgeborgen op zolder. Zo kun je een bijzettafel in huis ook rustig naast de bank zetten, wordt dat te druk? Wat dacht je ervan als plantentafel ergens in een verloren hoekje. Een krukje kan prima in de badkamer dienen als extra opbergruimte en dat toffe bankje kan je misschien nog wel kwijt in de gang. Handig bij het aantrekken van je winterboots!

Mix and match

Maak je eettafel uitnodigend door er een mix van verschillende stoelen aan te zetten, dat zorgt voor een speels geheel. Verplaats dit leuke setje in het najaar naar een overkapping met terrasverwarming of haal het setje naar binnen!

Het is je vast niet ontgaan dat het oktober woonmaand is. Daarom krijg je nu bij Kees Smit 25% korting op alle oktober woonmaand producten!

Eerder door jou bekeken producten

Pols Potten Belt Bullit Vaas
50,5 50,50 Pols Potten Belt Bullit Vaas Pols Potten Bekijk Shop
HEMA Hoeslaken – Flanel – 140 X 200 Cm – Wit (blanc)
17,5 17,50 HEMA Hoeslaken – Flanel – 140 X 200 Cm – Wit (blanc) HEMA Bekijk Shop
EGLO hanglamp Townshend – zwart/eiken – Leen Bakker
89,99 129,- EGLO hanglamp Townshend – zwart/eiken – Leen Bakker Eglo Bekijk Shop
Palletbank Lucca modulair – greywash – 120×93,5×76,5 cm – Leen Bakker
79,99 99,99 Palletbank Lucca modulair – greywash – 120×93,5×76,5 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop
HEMA Kussenhoes – 50 X 50 – Blauwgroen Velours (blauw)
12,5 12,50 HEMA Kussenhoes – 50 X 50 – Blauwgroen Velours (blauw) HEMA Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?