Waarom kiezen voor een natuurlijke tuinafscheiding?

De gemiddelde Nederlandse tuin is niet compleet zonder een schutting. Het zorgt voor privacy en geeft de erfgrens duidelijk aan. Hoewel een houten schutting een populaire keuze is, zijn er veel redenen om juist te kiezen voor een natuurlijke tuinafscheiding. Je leest er meer over in het onderstaande artikel.

Diverse mogelijkheden voor groene schutting

Voor iedere tuinstijl is er een natuurlijke tuinafscheiding te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een groene schutting creëren met een hekwerk en klimplanten. Of koop een mooie groenblijvende haag waar je het hele jaar plezier van hebt. De beste haagplanten koop je gemakkelijk online via www.haag-planten.nl.

Letterlijk meer groen in de tuin

Met een natuurlijke schutting haal je zowel letterlijk als figuurlijk meer groen in de tuin. Zelfs als je weinig planten en bloemen in je achtertuin hebt staan, krijgt het geheel een sfeervolle en groene uitstraling. Er zijn tegenwoordig veel kant-en-klare groene schuttingen verkrijgbaar die weinig onderhoud nodig hebben. Een natuurlijke tuinafscheiding is daarom zelfs een goede aankoop als je geen groene vingers hebt!

Meer privacy dan houten schutting

Wist je dat een groene schutting zoals een haag meer privacy biedt dan een standaard houten schutting? Je kunt er niet doorheen kijken en niet zomaar overheen gluren. Er zijn haagplanten en andere natuurlijke schuttingen verkrijgbaar in diverse hoogtes. Voor optimale privacy kies je voor een variant van 2 meter hoog.

Duurzame toevoeging aan de tuin

Wanneer je de groene tuinafscheiding op de juiste manier aanlegt en onderhoudt, kun je er heel wat jaren plezier van hebben. Het natuurlijke materiaal is bovendien een stuk milieuvriendelijker dan een schutting of hekwerk. Dit maakt het een duurzame toevoeging aan je achtertuin.

Draagt bij aan de biodiversiteit

Als je wil bijdragen aan de biodiversiteit van je leefomgeving, dan mag een natuurlijke tuinafscheiding absoluut niet ontbreken. Biodiversiteit staat voor het aantal verschillende levende organismen in je tuin. Denk niet alleen aan de planten, maar ook aan allerlei soorten dieren – van de kleinste insecten tot de grotere beesten.

De diversiteit is erg belangrijk voor het milieu. Met een levende schutting trek je meer vogels naar de tuin en geef je egeltjes een schuilplaats. Tip: ruim niet alle takken en bladeren op als je de haag hebt gesnoeid. Laat een beetje snoeiafval liggen in een hoekje en laat de natuur zijn werk doen. Bang dat het rommelig oogt? Leg het dan bijvoorbeeld achter je schuur zodat het uit het zicht is.