Zelf een bordenrek maken DIY

Door Sarieta | | Interieur doe-het-zelf
diy-bordenrek
@myhappydays.se

Zin om je eigen bordenrek te maken? Ga aan de slag met dit leuke DIY-project van @myhappydays.se! Met wat oud hout en een flinke dosis creativiteit kun je een uniek bordenrek creëren dat bij jouw stijl past. Of je nu houdt van een moderne uitstraling of juist van een rustieke touch, met dit project kun je alle kanten op. Dus pak je gereedschap en laten we aan de slag gaan!

Details

Tijdsduur: 3 uur

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Kosten: € 50

Materialen

Oud hout (+/- 6 plankjes)
1x Spaanplaat
Een blik verf
Schuurmachine

@myhappydays.se

Stap 1 - Verzamel materialen

Begin met het verzamelen van materialen voor deze DIY. Gebruik hiervoor oud hout dat je thuis hebt liggen om de bordenrek extra duurzaam te maken. Zorg ervoor dat je ook spaanplaat en extra details hebt om het bordenrek extra karakter te geven. Controleer of je een schuurmachine hebt om fijne profielen te creëren op de lijsten die je zult gebruiken.

Stap 2 - Ontwerp je bordenrek

Creëer net als @myhappydays.se, een uniek ontwerp dat je de vrijheid geeft om het bordenrek aan te passen aan je eigen stijl en aan de muur waarop het geplaatst wordt. Denk na over de afmetingen en indeling van de planken, evenals eventuele decoratieve details die je wilt toevoegen.

@myhappydays.se

Stap 3 - Zet de losse delen in elkaar

Nu je je ontwerp hebt, is het tijd om te beginnen met bouwen. Gebruik je schuurmachine om fijne profielen te maken op de lijsten die je voor het rek zult gebruiken. Werk nauwkeurig om een mooi afgewerkt resultaat te bereiken. Bevestig vervolgens de spaanplaat aan de achterkant van het rek om extra stabiliteit te garanderen.

@myhappydays.se

Stap 4 - Afwerking en installatie

Zodra je het bordenrek hebt gebouwd, is het tijd om het af te werken en te installeren. Geef het rek een likje verf in de gewenste kleur of laat het hout natuurlijk voor een rustieke look. Zorg ervoor dat je het bordenrek stevig aan de muur bevestigt met geschikte gereedschap, rekening houdend met het gewicht en de grootte ervan.

@myhappydays.se

Stap 5 - Geniet van je creatie

Nu je bordenrek af is, is het tijd om ervan te genieten! Plaats je favoriete borden, schalen en decoratieve items op de rek om een persoonlijk tintje aan je ruimte toe te voegen.