glaswerk-diy
@inspiredbycoastal

Tover oud glaswerk om tot unieke vaasjes met deze DIY

Door Sarieta | | Interieur doe-het-zelf

Vergeet saaie en gewone vazen, met een beetje creativiteit en een paar handige technieken kun je jouw interieur persoonlijker maken met oud glaswerk. Volg dit DIY-stappenplan van @inspiredbycoastal en geef jouw oude glazen vazen een tweede leven als decoratieve vaasjes die perfect passen bij jouw eigen stijl. Laat je inspireren en vergeet jouw unieke creaties niet met ons te delen!

Details

Tijdsduur: 3 uur

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Kosten: € 50

Materialen

Oude glazen potten of vazen
Schuurmiddel
Primer voor glas
Acrylverf
Bicarbonaat soda
Vinyl stickers (optioneel)
Kwasten
Mod Podge

@inspiredbycoastal

Stap 1 - Verzamel de benodigdheden en reinig het glaswerk

Begin met het verzamelen van de benodigdheden en het grondig reinigen van de glazen potten of andere glazen voorwerpen die je wilt gebruiken voor dit project. Verwijder eventuele stickers, lijmresten en vuil om een ​​schone ondergrond te krijgen.

@inspiredbycoastal

Stap 2 - Breng primer aan

Breng een laag primer aan op het glas om de hechting van de verf te verbeteren. Laat de primer drogen volgens de instructies op de verpakking.

Stap 3 - Meng acrylverf met bicarbonaat soda

Meng acrylverf met bicarbonaat soda om een textuurverf te creëren. Blijf mengen tot je een zanderige consistentie hebt bereikt.

@inspiredbycoastal

Stap 4 - Breng textuurverf aan op het glas

Breng de gemengde textuurverf aan op het glas nadat de primer volledig is opgedroogd. Gebruik een kwast om de textuur gelijkmatig over het oppervlak te verdelen. Laat de verf vervolgens een nacht drogen.

@inspiredbycoastal

Stap 5 - Optioneel: Vinyl transfer design

Als je net als @inspiredbycoastal een vinylontwerp wilt toevoegen aan je glazen voorwerp, zoek dan in Cricut Design Space naar je gewenste ontwerp en snij dit uit met permanent vinyl. Breng vervolgens het vinyltransferontwerp aan op het glas. Zorg ervoor dat je het goed aanwrijft om ervoor te zorgen dat het goed hecht aan het ruwe oppervlak. Als het lastig is om het vinyl aan te brengen, kun je het gebied licht opschuren voordat je het vinyl aanbrengt.

@inspiredbycoastal

Stap 6 - Mod Podge aanbrengen

Breng een laag Mod Podge aan over het vinyltransferontwerp met een penseel. Dit helpt om het ontwerp te beschermen en zorgt voor een mooie afwerking.

@inspiredbycoastal

Stap 7 - Optioneel: Glaswerk verzegelen

Als je wilt, kun je het hele glazen voorwerp verzegelen met een heldere sealer om het te beschermen tegen beschadiging en slijtage. Uiteindelijk heb je een unieke vaas die je mooi plekje in huis kunt geven!