Houten letters voor op de muur – dé toevoeging voor in huis

Er zijn talloze dingen die je kunt kopen of doen om de uitstraling van jouw woning naar het volgende niveau te tillen. Eén van de meest bijzondere manieren waarop je dit kunt realiseren is door te kiezen voor houten letters. Door een aantal leuke muurteksten breng je net even wat meer sfeer aan in de woning. Wat voor soorten naam letters zijn er te vinden? En hoe moet je deze vorm van kinderkamer decoratie precies ophangen? Om hier achter te komen moet je snel verder lezen, we laten het je vandaag allemaal zien!

Waarom kiezen voor houten letters?

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin. Waarom is het nu eigenlijk zo’n goed idee om ook houten letters in huis op te hangen? Door middel van houten letters of naam letters zorg je ervoor dat je muren niet meer zo kaal zijn. Je kunt natuurlijk ook een aantal posters ophangen, maar dit neemt weer gelijk zoveel ruimte in beslag. Door de muurteksten heb je dit probleem niet, deze kunnen zo groot zijn als je zelf wilt. Daar komt ook nog eens bij dat je met houten letters wat meer persoonlijkheid kunt laten terugkomen in een bepaalde kamer. Zo is het bijvoorbeeld super leuk om dit te gebruiken als kinderkamer decoratie waarbij je de naam van je kind in leuk geverfde of versierde letters kunt ophange, eventueel aangevuld met wat houten figuren in het thema van de kinderkamer. Hiermee zorg je ervoor dat jouw kind echt een plekje heeft voor zichzelf.

Het maakt overigens echt niet uit waar je jouw letters op plakt. Je kunt ze in de slaapkamer hangen, maar ook buiten onder een afdakje. Als je ze vastplakt met bepaalde strips moet je ervoor zorgen dat ze niet te nat worden. Dit spreekt voor zich, anders vallen ze er namelijk vanaf. Los daarvan kan je jouw muurteksten overal opplakken waar je ze maar wilt hebben.

Talloze soorten naam letters

We overdrijven niet wanneer we zeggen dat nagenoeg alles mogelijk is als het aankomt op de aanschaf van naam letters. Je kunt natuurlijk kiezen voor de houten letters, maar het is ook mogelijk om te gaan voor stalen of glazen letters. Dit is natuurlijk top voor de mensen die op zoek zijn naar een unieke en moderne uitstraling. Het voordeel van houten letters voor de muurteksten is natuurlijk het feit dat je deze veel makkelijker kunt ophangen, maar hier komen we zo nog even op terug. Belangrijk is wel dat je voor jouw muurteksten kiest voor een goede kwaliteit. Het is namelijk zo dat je wel wilt hebben dat de kleur van de naam letters mooi blijft. Doordat de zon er op valt kunnen de letters bij de goedkopere varianten nog wel eens vervagen. Niet waar je op zit te wachten natuurlijk.

Hoe kan je houten letters het beste ophangen?

Decoratieve houten letters of leuke naam letters zijn de perfecte aanvulling op een muur bij jou in huis. Nadeel is alleen dat de meeste muurteksten niet worden geleverd met speciale hulpstukjes om ze op te hangen. Al helemaal niet als je de houten letters zelf hebt. Hieronder vind je de beste manieren die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat jouw kinderkamer decoratie goed en stijlvol wordt gemonteerd. Zo weet je zeker dat de letters voor een lange tijd zullen blijven hangen:

Methode 1: Gebruik een kit-lijm voor permanente bevestiging

Ben je van plan de letters lang te laten hangen dan kan je kiezen voor een kit-lijm. Het voordeel van deze methode is dat de letters voor zeer lange tijd goed vast zitten. Het grote nadeel van deze manier van bevestigen is natuurlijk dat de letters zo goed vast zitten dat de kans groot is dat de muur beschadigd raakt bij het verwijderen er van. Mocht dit geen probleem zijn omdat je toch van plan bent de letters samen met het behang te vervangen, dan is dit een prima methode.

Methode 2: Gebruik speciale foto ophang strip

Breng foto-ophangende strips aan op de houten letters om jouw muur op een eenvoudige manier te versieren met de leukste letters. Meestal is het genoeg als je er één aan de achterkant plakt en één aan de muur, maar volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.Overweeg ook om dunne houten blokjes toe te voegen – ongeveer 1 inch x 3 inch – aan de achterkant van de houten letters om deze van de muur af te houden. Dit geeft de letters wat meer diepte mee op de muur. Bevestig deze blokjes aan de achterkant van de houten letters met houtlijm of met een muurstrip. Tip: de speciale strips werken het beste op schone, gladde wanden. Ze zijn dus niet zo geschikt voor de gipsen muren.

Methode 3: Kies voor een traditionele zaagtandhanger en schilderijhanger

Meet aan de achterkant van de naam letters het midden van het bovendeel op en bevestig vervolgens de zaagtandhanger met het bijgeleverde hang- en sluitwerk. Meet altijd even goed op waar je het op de muur neer wilt houden (houd rekening met de afstand van de zaagtandhanger), en bevestig een schilderijhanger in de muur met een kleine zaaghamer. Je moet hier wel wat handig voor zijn, maar het is een super stabiele manier om je naam letters op te hangen aan de muur. Het is nu eenmaal niet de bedoeling dat de kinderkamer decoratie naar beneden valt!

Methode 4: Wees creatief met een touwtje en een knophanger

Zoek een knop die is ontworpen om aan de muur te worden bevestigd (er zitten twee schroeven op de achterplaat). Haal daarnaast een mooi touwtje in huis (ongeveer 12 inch lang) en twee kleine schroeven of D-ringen. Bevestig twee kleine schroeven aan de achterkant van de houten naam letters. Steek ze net genoeg in de letters zodat hij het hout grijpt maar niet door de letters heen gaat. Lus het uiteinde van het touw en bind het vast om het op de kop van de schroef te schuiven. Als alternatief kan een D-ring worden gebruikt door de achterkant van de naam lettersvast te maken aan de muur.

Door te kiezen voor bijzondere en vooral leuke muurteksten zal ook jij in staat zijn om je muren op de meest unieke manier op te fleuren. Of je nu op zoek bent naar naam letters voor in de slaapkamer, naar houten letters voor de kinderkamer decoratie of een pakkende spreuk of quote om je woonkamer mee op te fleuren. Er is echt oneindig veel om uit te kiezen. Dit maakt het zo’n leuke toevoeging voor bij jou in huis. Door de informatie uit dit artikel weet jij in ieder geval precies wat er komt kijken bij de aanschaf van houten letters!

Bron: Crea-lief