ikea-nilsolle-barkruk
@mili_interior_design

IKEA hack: NILSOLLE kruk

Door Sarieta | | Interieur doe-het-zelf

Ben je op zoek naar een creatieve manier om je interieur op te frissen met betaalbare IKEA-items? Ontdek dan de mogelijkheden van de NILSOLLE kruk en tover deze om tot een uniek stuk in je huis. Net zoals @mili_interior_design kun je met een IKEA-hack je interieur een persoonlijke touch geven.

In dit artikel delen we stap-voor-stap instructies en inspirerende ideeën, zodat je zelf aan de slag kunt gaan en je Ikea kruk kunt omvormen tot een opvallend en functioneel item in je interieur. Ik ben benieuwd naar jouw uitkomst!

Details

Tijdsduur: 1 uur

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Kosten: € 80

Materialen

Ikea NILSOLLE kruk
Jute band
Gouden spuitbus
Verf naar keuze
Nietmachine
Lijm

Ikea

Stap 1 - Zet de kruk in elkaar

Voordat we beginnen met deze Ikea hack, moet de IKEA NILSOLLE barkruk gekocht en in elkaar gezet worden. Deze barkruk is voor € 59 euro verkrijgbaar bij Ikea. Heb je deze barkruk al in huis? Pak 'm er dan bij en ga vervolgens door naar stap 2.

@mili_interior_design

Stap 2 - Spuit de metalen onderdeel goud

Het project begint met het aanbrengen van gouden spuitverf op de metalen onderdelen. Voor deze stap is het belangrijk om een goed geventileerde ruimte te kiezen en een beschermende ondergrond neer te leggen om nevel en verf op te vangen. Zorg er daarnaast voor dat de metalen onderdelen schoon en droog zijn voordat je begint.

@mili_interior_design

Stap 3 - Verf het oppervlak

Vervolg door twee gelijkmatige lagen verf aan te brengen op het houten oppervlak. Zorg ervoor dat elke laag goed droog is voordat je de volgende aanbrengt. Tip: Kies voor kleuren die passen bij je interieur en de sfeer van de ruimte.

@mili_interior_design

Stap 4 - Niet de jute banden vast

Begin met het vastnieten van de eerste 5 banden aan de onderkant van de kruk. Leid ze over de bovenkant en niet ze aan de tegenoverliggende kant van de kruk vast. Zorg ervoor dat de bevestiging stevig is.

@mili_interior_design

Stap 5 - Maak een patroon

Vervolgens niet je de overige 5 banden vast aan de onderkant van de kruk en halen ze over en onder de al bevestigde banden door. Op deze manier creëer je een dambordpatroon met de banden, wat zorgt voor een interessant en stevig geweven oppervlak.

@mili_interior_design

Stap 6 - Let op de hoekjes

Tot slot knippen we 4 vierkante banden af om de gaten in de bovenkant van de kruk te bedekken. Deze vierkante banden worden met lijm bevestigd zonder gebruik te maken van spijkers of schroeven, waardoor je een mooie afwerking krijgt.

@mili_interior_design

Stap 7 - Geef de kruk een mooi plekje!

Als het goed is, heb je met bovenstaande stappen een prachtige, opgepimpte IKEA NILSOLLE kruk in de keuken staan. Geniet ervan en wees niet bang om meer DIY's uit te proberen!