De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Kasten op maat: praktisch en ruimtebesparend!

Wil je ruimte besparen én veel spullen kunnen opbergen? Kies dan voor een mooie kast op maat! Met ‘op maat’ bedoel ik zowel de echt op maat gemaakte kasten, maar ook de grote kasten die ingebouwd zijn of die bijna de ruimte van de hele wand benutten. Het allerbelangrijkste: we gaan voor kasten die praktisch en ruimtebesparend zijn!

Kast op maat 11

Bron: onbekend

Je moet proberen zo praktisch mogelijk te kijken naar je interieur. Heb je ergens een hoekje die je eigenlijk niet kunt gebruiken? Probeer een op maat gemaakte kast te plaatsen waarin je nog wat extra spullen op kunt bergen! Als je een uitstekende muur hebt die eigenlijk geen functie heeft, kijk of je daar een inbouw kast van kunt maken. En mocht je nu een heel hoog plafond hebben, werk je kast lekker de hoogte in! Benut alle ruimte die je hebt.

Kast op maat 1

Bron: welke
Bron: onbekend

Een kast op maat

Een kast op maat geeft de mogelijkheid om elke ruimte volledig te benutten. Mocht je nu net en hoekje onder de trap hebben waar je niets mee kunt, kies er dan voor om een kast op maat te laten maken. Ook kun je in bijvoorbeeld je slaapkamer kiezen voor een kast op maat die letterlijk reikt tot het plafond.

Kast op maat 3

Bron: welke
Bron: martkleppe
Kast op maat 2
Bron: quoteimg

Een inbouw kast

Op onderstaande foto zie je dat het ontzettend luxe oogt, zo’n inbouw kast in de je slaapkamer. Het is helemaal in de sfeer van de slaapkamer. Door zo’n inbouw kast krijgt je interieur een ruime en luxe uitstraling.

Kast op maat 12

Bron: luwaert

Een kast in de hoogte

Een kast in de hoogte is perfect om alle ruimte die je hebt te benutten. Als je plafond hoog is dan is het vaak lastig om sfeer te creëren. Als je kiest voor een mooie, grote, robuuste kast is deze leegte totaal opgevuld. Je moet mogelijk wel zorgen voor een extra trap, zodat je ook daadwerkelijk bij je spullen kunt komen ;-).

Kast op maat 4

Bron: Oscar V
Bron: Traumfarbe
Kast op maat 5
Bron: pinterest

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?