Mijn woonkamer vernieuwen, waar begin ik?

Heb je al sinds jaar en dag hetzelfde woonkamer interieur? Dan is het tijd om te beginnen met het vernieuwen van je meubels! Nieuwe meubels kunnen je woonkamer een stuk gezelliger maken, maar ook je comfort vergroten. Want zeg nou eens eerlijk, zitten die stoelen nou echt nog wel lekker? En kan die eetkamertafel vol putjes en vlekken nog wel? Hoog tijd om aan een vernieuwing te denken dus! Veel mensen vinden wel dat het tijd is voor nieuw interieur, maar zien vooral op tegen het kostenplaatje. Maar wie zegt dat je gelijk alles hoeft te vervangen? Een paar meubels vervangen maakt al een wereld van verschil voor je woonkamer. Maar waar moet je beginnen?

De eethoek als eyecatcher

Een echte eyecatcher in je woonkamer is de eethoek. Een mooie eettafel met bijpassendemoderne eetkamerstoelen bepaalt de sfeer van je woonkamer. Het is dus een goed idee om te beginnen bij de eethoek als je de woonkamer een stuk gezelliger wil maken! Dutch Home Label biedt een breed assortiment aan moderne opties op om je eethoek te vernieuwen. Doe inspiratie op en begin vandaag nog met het bedenken van een nieuwe inrichting van je woonkamer. Zo verander je jouw woonbeleving compleet, zonder de hoge kosten die daar normaal gesproken bij komen kijken.

Jij bepaalt jouw interieur

Heb je al inspiratie opgedaan maar vind je het moeilijk om de knoop door te hakken? Bedenk dan dat er geen verkeerde keuzes zijn met betrekking tot jouw interieur. Over smaak valt namelijk niet te twisten en alleen jij bepaalt wat je mooi vind. Kijk daarom goed rond naar wat je mooi vindt, maar laat je niet van de wijs brengen door hoe anderen hun woonkamer vormgeven. Het is alleen maar mooi als je jouw woonkamer in je eigen unieke stijl durft in te delen. Je zal er zelf het meeste tijd door moeten brengen, dus jouw mening weegt het zwaarst!

Tips voor je woonkamer interieur

Het is niet zo gemakkelijk maar met de juiste tips kun je heel snel je interieur omtoveren tot een moody interieur.

  • STIJL. Het voornaamste is de interieur stijl van de ruimte. Een minimalistisch ingerichte ruimte zal niet zo snel moody aanvoelen zoals een eclectisch ingerichte ruimte.
  • PERSOONLIJK. Spullen die een verleden hebben, een verhaal, dat geeft knusheid aan een interieur. Denk bijvoorbeeld eens aan boeken, kunst of gewoon een versleten kussen of tapijt.

Moody-Interieur-1

Bron: pinterest

  • VERZAMELEN. Een verzameling van potten, een verzameling van foto’s, kleine plantjes of een andere verzameling in een mooie vitrine kast, onder een glazen stolp, in een boekenkast. Het geeft de ruimte sfeer en karakter.
  • KLEUREN. Gebruik kleuren waar jij je goed bij voelt en die jou het gevoel van gezelligheid geven. Voel jij je goed bij bordeaux rood? Of bij donker blauw? Dan gebruik deze kleuren. Ga op je eigen gevoel af want dat heb je nodig in het creëren van een moody interieur.

Moody-Interieur-2

Bron: decor8

  • PATRONEN. Maak gebruik van patronen in kunstwerken, vloerkleden, sierkussens, planten, potten, plafond of je vloer. Overal waar je patronen kunt gebruiken, kun je ermee aan de slag.
  • VERLICHTING. Natuurlijk licht is een must in een moody interieur. Spelen met schaduw door middel van gordijnen. Maar ook kunstmatig licht is noodzakelijk. Gebruik een dimmer om felle verlichting te kunnen dimmen voor een moody effect.

Moody-Interieur-3

Bron: eclectictrends

  • SFEER EN MINDFULNESS. Wat dacht je van je eigen gevoel? Die kleine geluksmomenten? Die kleine punten van romantiek? Zoals een kaarsje? Een prachtig schilderij? Alles waar jij gelukkig van wordt.
  • GEUR EN GELUID. Heerlijk geuren zoals frisse lucht, iets van bloemen, iets gevonden uit het bos, een kaars, een geur die je in de mood brengt mag niet ontbreken in een moody interieur.

Moody-Interieur-4

Bron: eclectictrends

Met deze tips kun je je eigen moody interieur samenstellen in je eigen huis. Laat je inspireren door de voorbeelden en kleuren die je ziet in deze interieurs maar vergeet vooral niet zelf te kiezen voor de juiste kleuren en materialen waar jij je goed bij voelt.