Een eyecatcher voor in huis: de Rotan Hanglamp

Door Laura | | Bohemian

Verlichting is enorm belangrijk in huis. Het zorgt ervoor dat je wat kan zien, maar daarnaast kan het ook voor enorm veel sfeer zorgen. Het kiezen voor een zacht lampje doet al veel, maar ook de uitstraling van de lamp is heel belangrijk. In deze blog lees je wat voor lampen echt perfect passen in jouw interieur. Enjoy!

rotan-stoel

Welke ruimte?

Allereerst is het belangrijk om te gaan kijken waar jij nieuwe verlichting wil hebben. Is dat bijvoorbeeld in de woonkamer boven de eettafel? In de keuken? Bij de zithoek of in je slaapkamer? Om de juiste eenheid in huis te creëren is het goed om veel dezelfde materialen en kleuren terug te laten komen. Doe dit dus ook met de lampen in huis. Zorg dat het goed bij elkaar past en dat de lampen zijn afgestemd op elkaar.

Rotan hanglampen

Wil jij boven de eettafel een prachtige blikvanger hebben hangen? Kies dan voor een mooie rotan hanglamp. Dit staat enorm gaaf in elk interieur en hierdoor is het makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen in huis. Doordat de rotan lamp groot is valt het direct op en het licht schijnt mooi door de gaatjes van de lamp heen. Op die manier krijgt je interieur veel meer sfeer. Rotan is ook een natuurlijk materiaal dat rustig oogt, kijk maar naar rotan meubels! Heerlijk om zo’n lamp boven de eettafel te hebben hangen.

Staande rotan lamp

Ook is het fijn om bijvoorbeeld in de avond wanneer je lekker op de bank zit nog even wat te lezen. Hiervoor zijn juist de staande rotan lampen helemaal geschikt. Dit maakt de zithoek extra sfeervol en daarnaast is het ook nog eens erg handig. Op die manier verlicht je niet de hele ruimte met een hanglamp, maar creëer je alleen licht op dat punt waar dat nodig is. Het is daarnaast superleuk om rotan met andere natuurlijke materialen te combineren in huis. Zet een aantal rieten manden met mooie planten erin naast de staande lamp of kies voor een jute vloerkleed eronder.

boho-interieur

Jouw interieurstijl

Zoals je al las kan rotan bij veel verschillende interieurstijlen, ideaal! Hierdoor maakt het niet uit of jij een moderne inrichting of juist een landelijk huis hebt. Natuurlijk kun je wel altijd kijken naar bijvoorbeeld de kleuren die jij in huis hebt. Gebruik jij veel zwart? Dan is het wellicht gaaf om juist een lichte kleur te kiezen. Op die manier springt de lamp er helemaal uit. Of maak jij juist gebruik van veel lichte kleuren in huis? Ga dan juist voor een donkere rotan lamp. Stap ook een beetje uit je comfort zone en kies wellicht een bijzondere vorm! Zo springt de lamp er nog meer uit.

Symmetrie

Wat we tegenwoordig veel zien is dat er gebruik wordt gemaakt van symmetrie in huizen. Denk bijvoorbeeld aan twee dezelfde stoelen naast de bank, twee ronde salontafels of dus twee lampen naast elkaar! Wij houden van symmetrie, omdat het vaak rustig en fijn is om naar te kijken. Kies daarom voor twee prachtige rotan lampen naast elkaar. Wil jij ook graag symmetrie, maar dan iets speelser? Kies dan voor twee verschillende lampen naast elkaar.

Meer rotan!

Het leuke aan rotan is, is dat het al heel lang bestaat. Rotan zagen we daarom eerst als ouderwets, maar dat is nu helemaal niet meer zo. Sterker nog… het is populairder dan ooit. We zien het niet alleen in lampen terugkomen, maar ook in bankjes, bedden, bijzettafels en kasten bijvoorbeeld. Ben jij daarom ook zo gek op rotan in huis? Ga dan eens op zoek naar meerdere meubels die gemaakt zijn van rotan.

Wat staat mooier in jouw huis? Een rotan hanglamp of de staande variant?