De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

8x een boekenkast in huis

Een boekenkast is voor veel mensen niks speciaals. Het is een kast ergens in huis waar alle boeken staan. Maar het kan juist zoveel meer zijn. Een boekenkast in huis kan juist een mooi stijlelement zijn, een eyecatcher, een prachtig meubelstuk of een ingebouwde kast voor alle boeken die je hebt. Wij vonden een aantal mooie voorbeelden van vrijstaande boekenkasten die je kant en klaar kunt kopen en een aantal ingebouwde boekenkasten. Kijk je mee?

8x een boekenkast in huis

Het voordeel van een ingebouwde boekenkast die op maat gemaakt is, is dat alles helemaal aan jouw interieur stijl is aangepast en precies op maat gemaakt is voor jouw ruimte.

Boekenkast-1

Bron: Forum hr

Een maatwerk boekenkast kan een wand vol met planken zijn, een wand met vakken of juist een combinatie van open en gesloten vakken. Met gesloten kasten heb je de mogelijkheid om ook spullen op te bergen die er niet zo mooi uitzien.

Boekenkast-2

Bron: Refinery29

Ben je op zoek naar een boekenkast met een bijzondere uitstraling? Dan is een mooie stalen kast met glas zoals deze een mooie oplossing. Het is een echte eyecatcher in de ruimte.
Boekenkast-3

Bron: nordicdays
Boekenkast-4
Bron: goop
Boekenkast-5
Bron: apartment therapy

Een boekenkast kan ook een wand zijn met kleine plankjes waar je boeken op tentoonstelt. Het voordeel van deze planken is dat je de boeken van de voorkant ziet, en niet alleen maar de ruggen.
Boekenkast-6

Bron: vtwonen
Boekenkast-7
Bron: cuded art and design

Deze boekenkast kunnen we ook wel een functioneel wandmeubel noemen. Dit wandmeubel is niet alleen geschikt voor boeken maar ook voor de mooiste decoraties.

Boekenkast-8

Bron: decor8

Deze prachtige vakken kast van Muuto is ideaal om je eigen vormen en afmetingen mee te bouwen. Je schaft de aantal vakken aan die je nodig hebt en bouwt je eigen boekenkast.

Een aantal mooie boekenkasten…

[products ids=”65284,39650,39501,24038″]

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?