De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Oude schilderijen aan de wand

Ben jij een kunstliefhebber of vind je er helemaal niks aan? De trend van het moment is om een meesterwerk aan de wand te hangen voor meer sfeer en karakter in het interieur. Maar een meesterwerk is natuurlijk vrij prijzig. Gelukkig kun je tegenwoordig een prachtig meesterwerk voor een betere prijs kopen en is het kunstwerk zelfs met de hand geschilderd.

Voorbeelden van nieuwe en oude schilderijen aan de wand

Deze interieurs bewijzen dat het ophangen van een prachtig kunstwerk de ruimte een opkikker geeft, karakter toevoegt en een stukje persoonlijkheid.

Oude-schilderijen-1

Bron: leef-interieuradvies

Een mooi oud schilderij in de vorm van een tegelpatroon voor aan de muur is een mooie manier om kunst in huis te halen. Het is betaalbaar, uniek en vernieuwend.

Oude-schilderijen-2

Bron: eenigwonen

Een wand in de hal of gang is een perfecte plek om oude kunstwerken en oude schilderijen op te hangen. Creëer een wand vol met herinneringen, eigen gemaakte kunst, foto’s en posters.

Oude-schilderijen-3

Bron: pinterest

Oud en nieuw kan heel goed met elkaar gecombineerd worden. Een mooi oud schilderij past heel goed bij een wand vol met moderne kunst zolang je maar overeenkomsten ziet. Denk bijvoorbeeld aan dezelfde lijsten, dezelfde kleuren of toch dezelfde stijl kunst.

Oude-schilderijen-4

Bron: 101woonideeen

Poster zijn ook een leuke manier om kunst terug te brengen in het interieur. Je kunt heel veel mooie kunstwerken als poster kopen. Zo’n poster kun je inlijsten maar ook ophangen met een leuke clip of hanger.

Bron: oldbrandnew

Zorg er altijd voor dat kunst in het interieur past, bij jouw stijl past en bij jouw zelf past. Kies iets wat dicht bij jezelf ligt, waar jij je door aangetrokken voelt.

Wat dacht je van een echt meesterwerk aan de muur zoals de Nachtwacht van Rembrandt? Dit schilderij is met de hand nageschilderd en verkrijgbaar in Nederland.

Oude-schilderijen-6

Bron: meesterwerkenshop

Ook Vincent van Gogh kun je tegenwoordig voor een betere prijs in huis halen. Dit schilderij heet “Amandelbloesem” en is een van de populairste werken van Van Gogh.

Oude-schilderijen-7

Bron: meesterwerkenshop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?