De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De voordelen van mozaïek tegels in je woning

Bij een verbouwing of het bouwen van een nieuwe woning is één van de grote vragen natuurlijk de ondergrond. Het materiaal en de look van de ondergrond zal in grote mate het uitzicht van het geheel bepalen. Afhankelijk van de stijl waarmee je met jouw interieur naartoe wilt zal een ander type materiaal de voorkeur dragen. Maar heb je al eens gedacht aan mozaiek tegels? Deze kleine tegeltjes zijn de laatste jaren aan een echte revival bezig, zowel in de badkamer als daarbuiten.

mozaiek-in-marrokko

En wat zijn de voordelen dan?

Mozaïek tegeltjes zijn geknipt om jouw woning meer klasse en een tijdloze uitstraling te geven. Bovendien vallen ze gemakkelijk te combineren met eender welke interieurstijl. Ze zitten als gegoten bij een landelijk karakter, maar dienen ook als eyecatcher in een strak interieur of in de Scandinavische stijl. De voordelen stoppen daar echter nog lang niet.

Mozaïek tegeltjes zijn flinterdun, vaak niet dikker dan een paar millimeter, wat ervoor zorgt dat ze met gemak over een oude vloer kunnen geplaatst worden zonder braakwerken te moeten uitvoeren. Bovendien zijn weinig vloerstijlen zo geknipt om met ronde vormen om te gaan. Net door de vele kleine tegeltjes valt de insnijding in het patroon nauwelijks op. Daarenboven is een mozaïek vloer bestand tegen vocht en biedt het een antislipeffect dankzij het reliëfverschil. Deze twee laatste voordelen zijn natuurlijk de reden waarom dit type vloer de laatste tijd zo populair is in de badkamer.

Soorten mozaïek

Het spreekt voor zich dat er verschillende soorten mozaïek tegeltjes op de markt zijn. Zo zijn er kleine natuursteentjes om een hele bijzondere vibe aan jouw woning te geven. De populairste keuze is die voor glasmozaïek. Dit type mozaïek is gemakkelijk schoon te maken en verkrijgbaar in tal van kleuren en afwerkingen. Bovendien is het krasbestendig. Ten slotte hebben we nog keramische mozaïek. Dit type mozaïek is goedkoop in aankoop, maar is vrij kwetsbaar.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?