De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Stijlvolle en praktische raamdecoratie: duo rolgordijnen

Een beetje inkijk in huis is voor de gemiddelde Nederlander geen probleem, maar toch is het soms prettig wat meer privacy te hebben. Het is ook niet altijd fijn als de zon de hele dag naar binnen schijnt, maar aan de andere kant willen we wel dat het binnen licht blijft. Als je heel eenvoudig zelf wilt bepalen wanneer jouw raamdecoratie helemaal verduisterend is en wanneer het een lichtdoorlatend is, is er de ideale oplossing – duo rolgordijnen. Daarmee verander je in een handomdraai de inkijk en de lichtinval in je woning.

Woonkamer_aardetint_landelijk

Twee stofbanen

Wat zijn duo rolgordijnen dan precies? Duo rolgordijnen zijn een soort verticale gordijnen bestaande uit twee stofbanen. Van de stofbanen is er doorgaans een lichtdoorlatend, en een verduisterend. De banen stof vallen over elkaar heen, wat je zelf met een kettingsysteem aan de zijkant kunt bedienen. Met een duo rolgordijn kun je zelf kiezen hoeveel licht naar binnen valt en of mensen naar binnen kunnen kijken of niet. Voor in de slaapkamer bestaan er duo rolgordijnen met een verduisterende stof, waardoor de kamer helemaal donker is als je het gordijn dicht hebt zitten. Duo rolgordijnen zijn ook ideaal voor in de woonkamer. Door alleen de transparante stofbaan naar beneden te laten heb je privacy maar nog wel lichtinval. Zodra het donker wordt kun je de tweede stofbaan ook naar beneden laten, en is je kamer helemaal afgeschermd.

Populaire raamdecoratie

Het is niet zo gek dat duo rolgordijnen zo populair zijn. De jaloezieën geven een zekere mate van privacy, en zorgt het ervoor dat de zon overdag niet vol naar binnen schijnt. Duo rolgordijnen zijn in allerlei soorten verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een rolgordijn bij zit die past bij de stijl en de inrichting van jouw huis. Bovendien zijn de duo rolgordijnen op maat te bestellen, dus ze passen altijd. Raamdecoratie is niet alleen praktisch, het is ook een aanvulling op iedere ruimte in je woning. Mooie rolgordijnen zijn echte sfeermakers, en het geeft een gezellige en huiselijke look aan je kamers – van binnen en van buiten.

 

 

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?