De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Natuursteen tegels: altijd verrassend en nooit hetzelfde!

Natuursteen tegels: altijd verrassend en nooit hetzelfde! Natuursteen is er in allerlei soorten en maten. Wat natuursteen zo bijzonder maakt is het altijd verrassende patroon wat het met zich mee brengt. De natuurstenen vloer van de buren is weer volledig anders dan de natuurstenen vloer die jij thuis hebt liggen. Als je een liefhebber bent van natuurlijke materialen en je wilt een prachtige vloer dan is dit een ontzettend goede optie. Natuursteen is makkelijk in onderhoud en gaat ontzettend lang mee. Gebruikssporen maken deze vloer juist extra mooi en geven een karakteristieke kleur aan jouw interieur. Natuursteen is alles meer dan waard!
Natuursteen 2

Bron: vetiverhuur

Afkomst natuursteen

Natuursteen is een milieuvriendelijk product. Het wordt gewonnen uit de aardkorst. Natuursteen komt uit veel verschillende plekken op de wereld en is eigenlijk onuitputtelijk. Door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen wordt de natuursteen gevormd. Het vloeibare gesteente of sediment versteend onder grote druk. Dit wordt gewonnen uit de aardkorst. Een zeer ingewikkeld proces zoals je kunt zien.
In het gesteente dat gewonnen wordt kunnen we soms nog aardlagen zien. Ook vind je resten van planten, takjes en insecten. Elke vindplaats heeft weer een andere kleur of een ander patroon. Hierdoor is elke steen, die uiteindelijk op jouw vloer ligt, anders.

Verschillende soorten natuursteen

Natuursteen is te verdelen in veel verschillende soorten. Dit maakt het kiezen ietwat ingewikkeld. Kijk goed wat past in jouw interieur. Hieronder zijn verschillende soorten natuursteen uitgelicht, dit is nog maar een selectie! Ga goed na wat voor soort vloer je wilt, wat voor materiaal én op welke plek in het huis deze komt te liggen.

Marmer
Marmer kun je herkennen aan de aders, kleurschakeringen en de kristalstructuur. Het is veelal te zien in wit of grijs, maar zelfs ook verkrijgbaar in rood of roze. Marmer geeft een luxe uitstraling. Veelal gebruikt in keukenbladen, meubels en in vloeren.
De voordelen van marmer:
– Een luxe uitstraling
– Is al eeuwenlang favoriet
– Uitgebreide keuze
– Goed te combineren met vloerverwarming
Marmer 1 marmerhuis

Bron: marmerhuis

Marmer 2

Bron: onbekend

Marmer 3 natuursteenstunter

Bron: natuursteenstunter

Leisteen
Leisteen is ontstaan door een omvorming van kleisteen, kleisteen is weer gevormd van klei. Door de donkere kleur van klei is leisteen vooral verkrijgbaar in donkerbruin, donkergroen, donkergrijs en zwart. Het is sterk gelaagd, het varieert van een ruw tot een glad oppervlak. Leisteen past perfect bij lichtere kleuren en in grotere ruimtes.
De voordelen van leisteen:
– Toe te passen in veel verschillende ruimtes
– Relatief goedkoop
– Goede hardheid
Leisteen KROON

Bron: KROON

Kwartsiet
Kwartsiet is ontstaan door een omvorming van zandsteen. De kleuren waarin kwartsiet voorkomt zijn crème, rood en geel. Kwartsiet is zowel goed voor binnen te gebruiken als voor buiten. Kwartsiet geeft een rustieke sfeer aan je woning.
De voordelen van kwartsiet:
– Hard gesteente
– In veel verschillende kleuren beschikbaar
– Rustige structuur
– De meeste soorten zijn vorstbestendig
Kroft Ecoservices

Bron: kroft ecoservices

Graniet
Graniet is makkelijk te herkennen aan de gespikkelde en gelijkmatige structuur. Het bestaat vooral uit kristallen die de graniet zijn kleur geven. Bruin- en roodtinten komen veel voor.
Door het glimmende aspect van de kristallen geeft graniet een luxe uitstraling. Naast vloeren veelal gebruikt voor keukenbladen.
De voordelen van graniet:
– Vorstbestendig
– Elke tegel is uniek
– In veel verschillende kleuren beschikbaar.
granietdesign

Bron: granietdesign

vdh-vd

Bron: vdh-vd

Onderhouden van natuursteen

Als de vloer gelegd is, is het zaak om deze eenmalig goed te beschermen tegen water, vuil en olie. De impregnering dringt in de toplaag van de stenen vloer. Na deze grote behandeling is het de bedoeling dat je de vloer “gewoon” bijhoudt. De vloer dient eens per week of eens per twee weken gedweild te worden, daarnaast houd je de vloer bij door één of twee keer per week stof te zuigen. Na een tijdje kan de vloer enigszins vet worden en kun je voetstappen in de grond zien staan. Zorg dan dat je de vloer schoonmaakt met vuiloplosser. Zo houdt je je vloer optimaal schoon en kun je er jarenlang van genieten!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?