De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Terrazzo: ken je het nog?

Wie kent het nog, het materiaal terrazzo? Het is een naam die gebruikt wordt voor een vloerafwerking die bestaat uit marmer korrels of korrels van een ander materiaal. De korrels zijn vaak gekleurd cement of gekleurde klei die gedrukt worden en daarna gepolijst. Wist je dat terrazzo het Italiaanse woord voor terras is?

Het materiaal terrazzo wordt niet alleen gebruik voor vloeren maar ook op andere manieren. Het is een stoot- en krasvast materiaal en vandaar zeer populair. Het is een poreus materiaal dus vlekken moeten snel verwijderd worden. Het is een tijd lang weggeweest uit de hedendaagse en moderne interieurs maar vanaf nu zien we het steeds vaker terug komen.

Inspiratie voor terrazzo in het interieur

Terrazzo is een bijzonder materiaal waar je echt van moet houden. Door de vele verschillende kleuren en patronen kan het op den duur gaan vervelen maar het blijft wel uniek! De volgende zeven voorbeelden laten zien hoe het materiaal toegepast kan worden op allerlei verschillende manieren.

Bron: Divisare
Bron: Obumex

Bron: Dzek
Bron: Dzek
Bron: Anthropology
Bron: Papermint

Bron: Joli Place

Zoals je ziet zijn het allemaal verschillende toepassingen met allerlei kleuren, vormen, maten en afwerkingen. Het kan gebruikt worden als aanrecht, als tafelblad, als wandbekleding en noem het maar op!

Zou het terrazzo iets voor jou zijn? Of ben je er te snel op uitgekeken? Het gevaar hiervan is wanneer je kiest voor veel kleur dat het niet meer tijdloos is. Dat is het nadeel ervan maar wanneer je kiest voor neutrale en rustige kleuren kan het nog wel eens jaren mee gaan!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?