5 tips om warmte te creëren in een interieur met een hoog plafond

Ben jij de eigenaar van een huis met een hoog plafond? Gefeliciteerd! Het hebben van een hoog plafond in je huis biedt zoveel mogelijkheden. Ten eerste brengt het ontzettend veel ruimte in je huis, het geeft je een gevoel van oneindigheid en vrijheid binnen je interieur. Daarnaast kun je veel doen met al die hoge lege muren in je interieur. Je kunt gaan voor de grote schilderijen en de grote prints op je behang, lucky you! En als laatste kun je de hoogte in werken met je interieur. Misschien kun je zelfs een extra verdieping creëren in je woning met een mooie trap als eye-catcher. Het is even zoeken naar hoe je warmte kunt creëren in je interieur. Maar wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet die je op weg gaan helpen.

Hoog plafond 11

Bron: estilosdeco

Hoog plafond 1

Bron: puurdesign

Bron: architectism

Bron: designenwonen

1. Kies voor lange lampen, die uit het plafond naar beneden reiken. Zo beperk je de hoogte van het plafond en maak je je ruimte toch knus. Je plafond oogt niet drie meter hoog maar je zorgt ervoor dat je lampen drie meter lang zijn. Zo kun je bijvoorbeeld drie prachtige lampen boven je eettafel hangen.

Hoog plafond 2

Bron: decorpad

Hoog plafond 3

Bron: peacemillwork

Bron: onbekend

2. Bevestig houten balken, zo creëer je een landelijke sfeer en doorbreek je de ruimte van de vloer tot aan het plafond. Dit staat geweldig in een boerderij, maar ook bij een nieuwbouw woning kan dit een mooi doorleefd gevoel geven.

Hoog plafond 10

Bron: mbeneker

Hoog plafond 4

Bron: pinterest

Bron: pinterest

3. Gebruik behang, hout of steenstrips op je plafond, dit zorgt ervoor dat het plafond als het ware naar beneden komt. In een ruimte met een laag plafond zou het een benauwend gevoel kunnen geven. In een ruimte met een hoog plafond geef je juist de indruk meer sfeer te creëren. Het plafond voelt meer tastbaar.

Hoog plafond 20

Bron: welke

Hoog plafond 5

Bron: onbekend

Bron: roomed

4. Werk de hoogte in met een extra kamer. Je kunt het bijna zien als een soort boomhut, maar dan in je huis. Zo benut je de ruimte bovenin geheel en heb je zelfs nog een extra woonruimte!

Hoog plafond 21

Bron: homedesignlover

Hoog plafond 7

Bron: wonenindebackyard

Bron: pinterest

5. De lege muren aan de zijkant kun je perfect gebruiken voor een behang met een grote print of kies voor grote kunstvoorwerpen. Dit zorgt ervoor dat de muur kleiner oogt en dus creëer je een gezellige en knusse sfeer.

Hoog plafond 26

Bron: vtwonen