De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De meest creatieve badkamers met planten

 • Plus
  Close Klimop in pot – groen – 20 cm – Leen Bakker

  Deze mooie Klimop staat leuk en mooi in ieder interieur. Deze kunstplant staat in een zwarte pot en is 20 cm hoog. Deze Klimop plant is nauwelijks van echt te onderscheiden.

 • Plus
  Close Ogreen Philodendron Xanadu Plant

  Een kale hoek in huis kán je opvullen met meubels, maar kies eens voor een mooie kamerplant! Deze Philodendron Xanadu is een kunstwerkje van de natuur en heeft prachtige, donkergroene bladeren en s

Planten komen steeds meer terug in onze interieurs. Ze geven onze ruimte zuurstof en gezelligheid. Natuurlijk kun je ook planten terug laten komen in het interieur van je badkamer. Vooral tropische planten houden van een vochtige omgeving dus die doen het ook goed in onze badkamers. Je badkamer inrichten met planten doe je met de volgende inspiratie bronnen:

Je badkamer inrichten met planten

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Vind je hangende planten leuk of liever een aantal potten bij elkaar? Het mag allemaal tegenwoordig. Op deze manier waan je je eigenlijk een beetje in de tropen als je in bad ligt.

MakeOver’s badkamer favorieten

Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamers? De badkamer experts van MakeOver hebben ze gespot en zetten ze voor je op een rijtje.

 • Mat zwart sanitair! Donkere kranen, douchecabine’s en andere details in je badkamer met een mat zwarte afwerking. Deze trend komt oorspronkelijk uit de keuken is nu ook in de badkamer te vinden.

 • Een douchecabine is al lang niet meer een bak waarin je gaat staan. Tegenwoordig kun je de mooiste douchecabines uitzoeken en zó samenstellen dat hij precies in je badkamer interieur past

 • Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Wie is de mooiste van ‘t land? Behalve dat een spiegel je helpt bij het goed uitvoeren van je uiterlijke onderhoud is het ook een manier om je badkamer een extra design impuls te geven. Wij vinden de ronde spiegels met verlichting helemaal top!

badkamer-PLANTEN-SFEER

Bron: @yvonne_kwakkel

Ook het toilet mag versierd worden met planten en bloemen. Zorg dat ze voldoende licht krijgen op de badkamer of toilet zodat ze lekker kunnen groeien. Hangplanten voor je raam is een uitstekende oplossing tegen inkijk en ideaal voor de planten omdat ze op deze manier veel licht krijgen.

Versier je badkamer met groen. Haal slierten met bladeren en takken uit je tuin en versier hiermee je badkamer. Op deze manier kun je elke week iets nieuws ophangen en variëren met verschillende planten en groen. Planten kunnen ook als groenwand terug komen in je badkamer zoals in dit voorbeeld. Op deze manier zitten alle planten aangesloten op een water systeem en hoef je niet elk potje water te geven.

Badkamer-groen-planten-decoratie

Bron: @andrea_groot

Decoreer je inloop douche met planten en andere mooi groen. Heerlijk douchen in een tropische douche! Wil je je helemaal in buiten sferen wanen in je badkamer dan is het creëren van een buiten douche in je badkamer een goed idee. Leg kiezel op de grond, probeer licht van boven binnen te laten in de douche en plaats vooral veel planten erom heen zodat het bijna lijkt alsof je buiten staat.

Groen-douche-decoratie

Bron: @andrea_groot

Koop een aantal leuke potten in verschillende grootte voor verschillende type planten. Op deze manier breng je diversiteit aan in je badkamer en heb je in elk hoekje iets anders. Plaats een aantal mooie planten voor de sifon van je wasbak. Dit lelijk en vooral stoffige plekje wordt op deze manier juist weer gezellig.

Badkamer-decoratie-planten-groen

Bron: @yvonne_kwakkel

Staan planten je in de weg omdat je niet zo’n grote badkamer hebt? Schaf dan een aantal plankjes aan voor hoog aan de wand waar je een rijtje planten kunt plaatsen.

MakeOver’s Badkamer Shoptips

Bij MakeOver beoordelen we onze shoptips niet alleen op de looks. We adviseren alleen bedrijven die betrouwbaar zijn met goede garanties. Voor de badkamer hebben wij 3 shoptips op een rijtje gezet.

 • Begin bij de basis. Het is goed om te kijken naar complete badkamers om zo inspiratie en een idee te krijgen wat er allemaal mogelijk is binnen de gewenste prijsklasse.

 • Het aantal objecten binnen een badkamer is beperkt. Een ligbad is natuurlijk erg comfortabel maar neemt ook ruimte in beslag. Tegenwoordig heb je prachtige ligbaden dus het hoeft niet ten koste te gaan van de looks.

 • Op de kosten letten doen we natuurlijk allemaal, een verbouwing is vaak al duur genoeg. Bekijk daarom deze scherpe badkamer aanbiedingen eerst!

Wat voor plant zie jij het liefst terug in je badkamer? Of houd je je badkamer liever plant-vrij? Laat het ons weten in een reactie.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?