De meest creatieve badkamers met planten

Door Tessa de Leeuw | | Inspiratie

Planten komen steeds meer terug in onze interieurs. Ze geven onze ruimte zuurstof en gezelligheid. Natuurlijk kun je ook planten terug laten komen in het interieur van je badkamer. Vooral tropische planten houden van een vochtige omgeving dus die doen het ook goed in onze badkamers. Je badkamer inrichten met planten doe je met de volgende inspiratie bronnen:

Je badkamer inrichten met planten

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Vind je hangende planten leuk of liever een aantal potten bij elkaar? Het mag allemaal tegenwoordig. Op deze manier waan je je eigenlijk een beetje in de tropen als je in bad ligt.

badkamer-PLANTEN-SFEER

Bron: @yvonne_kwakkel

Ook het toilet mag versierd worden met planten en bloemen. Zorg dat ze voldoende licht krijgen op de badkamer of toilet zodat ze lekker kunnen groeien. Hangplanten voor je raam is een uitstekende oplossing tegen inkijk en ideaal voor de planten omdat ze op deze manier veel licht krijgen.

Versier je badkamer met groen. Haal slierten met bladeren en takken uit je tuin en versier hiermee je badkamer. Op deze manier kun je elke week iets nieuws ophangen en variëren met verschillende planten en groen. Planten kunnen ook als groenwand terug komen in je badkamer zoals in dit voorbeeld. Op deze manier zitten alle planten aangesloten op een water systeem en hoef je niet elk potje water te geven.

Badkamer-groen-planten-decoratie

Bron: @andrea_groot

Decoreer je inloop douche met planten en andere mooi groen. Heerlijk douchen in een tropische douche! Wil je je helemaal in buiten sferen wanen in je badkamer dan is het creëren van een buiten douche in je badkamer een goed idee. Leg kiezel op de grond, probeer licht van boven binnen te laten in de douche en plaats vooral veel planten erom heen zodat het bijna lijkt alsof je buiten staat.

Groen-douche-decoratie

Bron: @andrea_groot

Koop een aantal leuke potten in verschillende grootte voor verschillende type planten. Op deze manier breng je diversiteit aan in je badkamer en heb je in elk hoekje iets anders. Plaats een aantal mooie planten voor de sifon van je wasbak. Dit lelijk en vooral stoffige plekje wordt op deze manier juist weer gezellig.

Badkamer-decoratie-planten-groen

Bron: @yvonne_kwakkel

Staan planten je in de weg omdat je niet zo’n grote badkamer hebt? Schaf dan een aantal plankjes aan voor hoog aan de wand waar je een rijtje planten kunt plaatsen.

Wat voor plant zie jij het liefst terug in je badkamer? Of houd je je badkamer liever plant-vrij? Laat het ons weten in een reactie.