keuken-tegels-tegelvloer
@faatsplace

De mooiste patroontegels!

Af en toe zie je weer eens een mooi project voorbij komen waarbij de mooiste patroontegels gebruikt zijn. Iets om bij weg te dromen vinden wij! Tegels met prachtige patronen worden al jarenlang gebruikt, vandaar dat de meest gewilde patroontegels juist de oudste zijn. Authentieke tegels uit oude huizen, hallen, fabrieken, paleizen of waar dan ook! Gelukkig zijn er ook mooie nieuwe tegels met patronen te vinden die dan ook iets betaalbaarder zijn. Laten we eens kijken naar deze prachtige tegels met de meest bijzondere patronen, kleuren en structuren.

Inspiratie: Patroontegels

Er zijn allerlei manieren om tegels met patronen toe te voegen aan het interieur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor tegels met een geschilderd patroon die met een aantal tegels één patroon maken of juist één patroon per tegel hebben.

Daarnaast kun je ook zelf patronen maken door te spelen met allerlei gekleurde tegels en deze in een bepaald patroon te leggen.

Of, de laatste optie is om een tegel te kopen die één groot patroon in relief heeft.

Allemaal bijzondere oplossingen voor een tegelvloer of tegelwand in welke ruimte dan ook.

tegels-tegelvloer-tegelwand
@marloeshilckmann
tegelvloer-tegels-vloeradvies
@arnosenoner
tegels-patronen-interieuradvies
@girlwithredhat
tegels-patroontegels-tegelwand
@lrsn.studio
tegels-keuken-tegelwand
@bijmargrietinhuis

Tegels met patronen kun je overal toepassen; in de keuken, in de badkamer, in het toilet maar ook in gangen en hallen. Zorg voor een sterke kwaliteit tegel wanneer je ze gaat gebruiken als tegelvloer. Daarnaast adviseren wij ook om altijd wat extra tegels te bestellen wanneer ze niet meer gemaakt worden, authentiek zijn of moeilijk te vinden.

Je kunt er maar beter een aantal extra hebben wanneer er misschien een tegel kapot gaat tijdens het leggen of wanneer de tegelvloer of tegelwand er al in zit.

Grafische Patroontegels inspiratie

Patroontegels: de een vindt ze prachtig en de ander vindt ze lelijk. Wat vind jij van tegels met patronen? Deze tegels hebben allemaal een grafische patroon óf vormen samen een grafisch patroon. Unieke, moderne patroontegels voor in het interieur. Kijk gauw mee voor meer inspiratie.

Tegels worden op de vloer gelegd of tegen de wanden gebruikt. In sommige gevallen wordt het zelfs op beide oppervlakken gebruikt waardoor je een speciaal effect krijgt. De volgende voorbeelden laten zien hoe tegels met patronen gebruikt kunnen worden en wat voor een effect het geeft.

tegelwand-bruintinten-tegels
@maxartbovich_photography
hal-gang-tegels
@maxartbovich_photography
tegelvloer-tegels-tiles
@orlovamaria
tegels-tiles-keuken
@maxartbovich_photography

Grote of kleine patroontegels?

Er zijn allerlei patronen te vinden voor tegels. Van schuine tot rechte patronen, van patronen per tegel of voor de gehele vloer. Door deze verschillende mogelijkheden kan het moeilijk worden om de juiste patroontegels te kiezen.

Welke tegels zijn bijvoorbeeld geschikt voor een kleine ruimte of voor een grote ruimte? Niet alleen het soort patroon maar ook het formaat van de tegel zelf is van belang. Wat is het effect van tegels?

Kleine tegels

In badkamers en keukens kan een kleine tegel goed van pas komen. Als een badkamer of keuken niet te druk ingericht is dan kan een kleine tegel hier heel goed van pas komen.

Grote tegels

Een grote tegel is ideaal voor in een ruimte waar je het ruimtegevoel meer wilt ervaren. Grote tegels werken optisch vergrotend. Zo zorgen rechthoekige tegels die horizontaal geplaatst worden voor een verbreding van de ruimte. Ook zie je veel minder voegen met grote tegels.