De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De mooiste patroontegels!

Af en toe zie je weer eens een mooi project voorbij komen waarbij de mooiste patroontegels gebruikt zijn. Iets om bij weg te dromen vinden wij! Tegels met prachtige patronen worden al jarenlang gebruikt, vandaar dat de meest gewilde patroontegels juist de oudste zijn. Authentieke tegels uit oude huizen, hallen, fabrieken, paleizen of waar dan ook! Gelukkig zijn er ook mooie nieuwe tegels met patronen te vinden die dan ook iets betaalbaarder zijn. Laten we eens kijken naar deze prachtige tegels met de meest bijzondere patronen, kleuren en structuren.

Inspiratie: Patroontegels

Er zijn allerlei manieren om tegels met patronen toe te voegen aan het interieur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor tegels met een geschilderd patroon die met een aantal tegels één patroon maken of juist één patroon per tegel hebben.

Daarnaast kun je ook zelf patronen maken door te spelen met allerlei gekleurde tegels en deze in een bepaald patroon te leggen.

Of, de laatste optie is om een tegel te kopen die één groot patroon in relief heeft.

Allemaal bijzondere oplossingen voor een tegelvloer of tegelwand in welke ruimte dan ook.

Patroontegels-1

Bron: greige design
Patroontegels-2
Bron: honestly WTF

Patroontegels-3

Bron: Flickr Arnim Schulz

Patroontegels-4

Bron: Ceramique Design

Patroontegels-5

Bron: kitchen walls

Patroontegels-6

Bron: Original style

Patroontegels-7

Bron: notapaperhouse

Patroontegels-8

Bron: the artisan's bench

Patroontegels-9

Bron: little blue deer

Tegels met patronen kun je overal toepassen; in de keuken, in de badkamer, in het toilet maar ook in gangen en hallen. Zorg voor een sterke kwaliteit tegel wanneer je ze gaat gebruiken als tegelvloer. Daarnaast adviseren wij ook om altijd wat extra tegels te bestellen wanneer ze niet meer gemaakt worden, authentiek zijn of moeilijk te vinden.

Je kunt er maar beter een aantal extra hebben wanneer er misschien een tegel kapot gaat tijdens het leggen of wanneer de tegelvloer of tegelwand er al in zit.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?