De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

5 tips voor een brocante eetkamer!

De brocante woonstijl is een gezellige en vooral romantische stijl die niet meer weg te denken is in de huidige woonstijlen. De brocante woonstijl houdt in dat elke onderdeel van het interieur een vorig leven heeft gehad maar nog steeds erg fraai is. Brocante is niet te vergelijken met antiek of vintage, het zijn meestal opgeknapte meubeltjes. Wij geven je graag een vijftal tips voor het inrichten van de eetkamer in een brocante stijl.

Tip 1: Kleuren in een brocante eetkamer

De basis van een brocante eetkamer is vaak wit gecombineerd met een van de bovenstaande kleuren. Kleuren in de brocante interieur stijl zijn vaak wit, room tinten, grijs tinten en warme tinten zoals zacht geel, zacht roze en andere pasteltinten.

Brocante-eetkamer-tips-kleur

Bron: bhg

Tip 2: Meubels in een brocante eetkamer

Brocante meubelen kun je vaak vinden op rommelmarkten, kringloopwinkels en markten in Frankrijk. Ga op zoek naar een unieke tafel, mooie stoelen of een leuke kastje voor in de eetkamer. Als basis element in een brocante eetkamer werken nieuwe en moderne meubelen heel erg goed met elkaar. Deze worden dan gecombineerd met de vondsten van de rommelmarkt.

Brocante-eetkamer-tips-sfeer

Bron: sfgirlbybay

Tip 3: Materialen in een brocante eetkamer

Veel voorkomende materialen in brocante eetkamers zijn houten planken vloeren en zachte tapijten voor een sfeer van warmte en gezelligheid. Er zijn ook veel laminaat soorten die op houten planken vloeren lijken.

Brocante-eetkamer-tips-materialen1

Bron: martkleppe

Tip 4: Accessoires in een brocante eetkamer

Een mooie oude houten tafel van een rommelmarkt, een vintage kastje dat opgeschuurd is, een oude kroonluchter aan het plafond en verse bloemen zijn allemaal populaire accessoires in een brocante eetkamer. Glimmende accessoires zoals prachtige zilveren lijsten, kandelaars of kleine kristallen maken de brocante eetkamer nog romantischer en geven het een luxueuze uitstraling.

Brocante-eetkamer-tips-accessoires

Bron: vintageinteriorblogs

Tip 5: Verlichting in een brocante eetkamer

Verlichting is belangrijk in een brocante eetkamer omdat het de sfeer versterkt en een sfeervol effect geeft. Een mooie lamp of kroonluchter maakt de brocante stijl helemaal af. Ga op zoek naar een vintage lamp, kroonluchter of kandelaren met kaarsen voor in de eetkamer en creëer een prachtige brocante sfeer.

Brocante-eetkamer-tips-kroonluchter

Bron: unknown

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?