De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

8 Tips voor het inrichten van een goedkope eetkamer

Het inrichten van een nieuwe eetkamer kan een dure aangelegenheid worden als je even niet op let. De meubels zijn duur in aanschaf, de vloer is duur, een paar emmers verf kan prijzig zijn en alles bij elkaar opgeteld is het prijskaartje wellicht iets te hoog. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunnen helpen bij het goedkoop inrichten van de eetkamer.

8 Tips voor het inrichten van een goedkope eetkamer

Tip 1: Budget opstellen

Het is met elk project in huis altijd verstandig om een budget op te stellen. Bekijk hoeveel geld je wilt besteden aan de eetkamer en hoe je dit wilt onderverdelen. Hoeveel geld reserveer je bijvoorbeeld voor een nieuwe vloer, nieuwe wanden, verf, kozijnen, meubels en verlichting?

Tip 2: Het ontwerp van een goedkope eetkamer

Om geld te kunnen besparen is het een goed idee om een ontwerpje op papier te zetten. Op deze manier weet je ten eerste precies waar alles komt te staan, wat je al hebt en wat je nog moet kopen om tot dit mooie ontwerp te komen.

goedkope-eetkamer-inrichten-tafel

Bron:

Tip 3: Zoek eerst tweedehands

Zodra je het budget en ontwerp voor de goedkope eetkamer hebt vastgesteld, kun je gaan zoeken naar producten, materialen en meubels die je wilt gaan gebruiken in je eetkamer. Wij adviseren altijd eerst eens tweedehands te zoeken. Wie weet staat die mooie eettafel wel ergens te koop voor een leuk prijsje?

[Tweet “De beste tips voor het inrichten van een goedkope eetkamer!”]

goedkope-eetkamer-inrichten-tweedehands

Bron:

Tip 4: Onderhandelen

Onderhandelen wordt vaak niet gedaan omdat men het niet durft of denkt dat het niet kan of mag. “Nee heb je, ja kun je krijgen” is een belangrijke gedachte. Altijd even vragen naar een beter prijsje zodat je binnen het budget blijft voor je goedkope eetkamer.

Tip 5: Vergelijk

Zodra je meubels, stoffen of andere producten hebt gevonden is het verstandig om ze eens met elkaar te vegelijken. Wie weet krijg je ergens anders wel korting, een extratje erbij of een kortingsbon.

goedkope-eetkamer-inrichten-koper

Bron:

Tip 6: Recycle

Het recyclen van materialen en meubels is helemaal geen slecht idee. Zijn de tegels of vloerbedekking nog in goede staat maar wil jij graag iets anders? Verkoop dan je eigen materialen en producten om meer geld binnen te halen voor de goedkope eetkamer.

Tip 7: DIY projecten

Leuke DIY projecten zijn tegenwoordig overal te vinden. Het opknappen van een stoeltje, het maken van tafels uit palets, het maken van houten lijsten voor aan de muur etc. Je kunt de mooiste DIY projecten voor in de eetkamer vinden op internet of in tijdschriften.

goedkope-eetkamer-inrichten-diy

Bron:

Tip 8: Materialen

Als laatste willen we je adviseren om ook eens rond te kijken naar goedkopere materialen. Wil je bijvoorbeeld een houten planken vloer maar is deze onbetaalbaar? Dan heb je meerdere opties; zoek naar tweedehands vloeren of kijk eens naar een aanbieding in een bouwmarkt of parketboer. Maar ook laminaat kan een heel mooi houten planken effect geven.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?