De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Exotisch eten in een etnische eetkamer? 10 tips!

Wil jij graag je eetkamer omtoveren tot een exotisch interieur? Dan is een etnisch ingerichte eetkamer misschien wel iets voor jou. Wij geven je graag 10 tips hoe jij exotisch kan eten in een etnisch ingerichte eetkamer.

De 10 tips voor het inrichten van een etnische eetkamer

Tip 1: Basics

Het belangrijkste in een etnisch ingerichte eetkamer is dat je een goed basis creëert. Kies meubels in basis kleuren en laat de accessoires het werk doen.

etnische-eetkamer-blauw

Bron: myparadissi

Tip 2: Casual

Casual is een van de kenmerken van de etnische sfeer. Kies bijvoorbeeld casual stoelen van riet of rotan voor een exotisch en casual effect.

Tip 3: Accessoires

Ga op zoek naar lampen in een etnische sfeer, handgeschilderde of gekarfde elementen uit India of Mexico, of gebruik Aziatische tafeltjes.

etnische-eetkamer-exotisch

Bron: perpetuallychic

Tip 4: Verlichting

Verlichting is belangrijk in een etnische eetkamer. Het mooiste is als de lampen een exotisch tintje hebben met bijvoorbeeld geweven riet, porselein, terracotta of in vormen als olifanten, apen, tijgers of palmbomen.

etnische-eetkamer-lijsten

Bron: huffingtonpost

Tip 5: Gordijnen en blinds

Schaf gordijnen, rolgordijnen of blinds aan in het thema van de etnische sfeer. Bijvoorbeeld geplooid linnen, van handgemaakt papier of geweven riet.

etnische-eetkamer-tapijt

Bron: homeandinteriors

Tip 6: Accessoires

Originele accessoires zoals vondsten van een verre reis, op elkaar gestapelde vintage koffers, kelim tapijten of prachtige kunst uit Afrika doen het altijd goed. Sierkussens met patronen, kleuren en afbeeldingen creëren ook een etnische stijl.

[Tweet “Een etnische eetkamer creëer je met deze 10 tips!”]

Tip 7: Tapijten

Combineer verschillende kleuren en patronen vloerkleden met elkaar. Leg ze over elkaar heen, tegen elkaar aan of uit elkaar om meer hoekjes te creëren in de etnische eetkamer. Mooie kelim tapijten, handgemaakte tapijten uit Azië, wollen tapijten van India of sisal zijn een aanwinst voor je etnische eetkamer.

etnische-eetkamer-kunst

Bron: style-files

Tip 8: Zoek je eigen accessoires

Vondsten uit verre landen en souveniers van verre reizen doen het altijd goed in een etnische eetkamer en vertellen ook een verhaal. Hierdoor krijgt je eetkamer karakter en wordt het een interessante ruimte in je huis. Denk bijvoorbeeld eens aan sculpturen, keramische beelden, schilderijen of handgemaakte stoffen.

Tip 9: Wanddecoratie

Om je muren iets interessanter te maken kun je mooie stoffen en papieren gebruiken om op te hangen. Ook rotan, riet of etnische textielen werken goed als muurdecoratie.

etnische-eetkamer-kleurrijk

Bron: alovelylark

Tip 10: Planten

Als laatste tip adviseren we planten te gebruiken in een etnische eetkamer. Bijvoorbeeld palm bomen, cactus, orchideeën of iets wat er exotisch uit ziet.

etnische-eetkamer-patronen

Bron: anordinarywoman

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?