De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Inspiratie voor het inrichten van een moderne eetkamer

Het inrichten van de eetkamer in een moderne woonstijl wordt steeds populairder. Vroeger maakten we ons niet zo druk om het interieur van de eetkamer maar tegenwoordig willen we allemaal een mooie en moderne eetkamer waar aandacht aan besteed is. Een moderne eetkamer is een interieur dat met de tijd mee gaat en dus altijd modern blijft. Om dit te kunnen bereiken heb je een sterke en eenvoudige basis nodig. Deze basis wordt gevormd door rechte vormen, witte wanden, neutrale kleuren, een lijnenspel van meubels en kunst, minimalistische vormen, een mooie tegelvloer of parket.

Laat je inspireren door deze moderne eetkamers

moderne-eetkamer-basic

Bron: woontrendz

moderne-eetkamer-eames

Bron: homedit

De basis van een moderne eetkamer

Door voor een simpele maar sterke basis te gaan in het interieur van de eetkamer, zorg je er voor dat je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste trends in moderne eetkamers. Trends zijn op deze manier makkelijker doorvoerbaar dan wanneer je zeer specifieke meubels koopt. Combineer meubels met de nieuwste kleuren, materialen en decoratie van het moment en creëer een moderne stijl in de eetkamer.

moderne-eetkamer-steigerhout

Bron: followgram

Moderne vormen in de eetkamer

Minimalistische vormen kunnen terug komen in bijvoorbeeld de eettafel en eetstoelen, inbouwkasten en eventuele kunst die je graag in de eetkamer wilt tentoon stellen.

De leuze “Less is more” hoort bij de moderne woonstijl. Dit betekend ook dat onnodige spullen, rommeltjes en decoratie wordt opgeruimd. Het is niet nodig om teveel decoratie te gebruiken in een moderne eetkamer omdat de moderne woonstijl daar niet om vraagt.

moderne-eetkamer-zwart

Bron: parsonsees

Kleuren in een moderne eetkamer

De kleuren in een moderne eetkamer variëren van subtiele tinten, neutrale tinten en veel zwart en wit met een felle of neon tint als accent tint. Zo lang de basis maar neutraal is kun je eigenlijk alle kanten op in een moderne eetkamer.

moderne-eetkamer-wit-grijs

Bron: jacquelynclarck

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?