De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Romantisch dineren in een romantische eetkamer!

Veel vrouwen houden van een romantisch interieur met zachte, romantische kleuren, bloem patronen en frivole decoratie. De romantische interieurstijl is een luchtige, behaaglijke en poëtische stijl die geliefd is. Richt de eetkamer in een romantische stijl in zodat je heerlijk romantisch kunt dineren met je partner, gezin of familie. Wij geven je graag een aantal bruikbare tips om zelf een romantische eetkamer in te richten.

romantische-eetkamer-hout

Bron: shakemyblog

Kleuren in een romantische eetkamer

Zachte pastelkleuren zijn kenmerkend voor een romantische stijl. Kleuren zoals koraaltinten, mineraaltinten en kalkachtige materialen zoals eierschaal, schelp en zand zijn populair in een romantische inrichting. Om de eetkamer extra romantisch te maken combineer je deze kleuren met roze, paars, zacht geel of een groentint.

romantische-eetkamer-klassiek

Bron: melaniemolesworthstylist
[Tweet “De Romantische Eetkamer draait vooral om de juiste materialen en kleuren!”]

Materialen in een romantische eetkamer

Materialen zoals katoen, stoffen met bloem patronen, smeedijzer, namaakbont, kantwerk, linnen en tapijten zijn veel voorkomende sfeermakers in een romantische inrichting. Combineer deze materialen met elkaar om tot een optimale en romantische sfeer te komen.

romantische-eetkamer-wit

Bron: ikea

Meubels in een romantische eetkamer

De stijl van de meubels is belangrijk in de romantiek. Sierlijke tafels, stoelen of buffetkasten creëren al gauw een romantische sfeer. Detaillering is belangrijk een romantische interieur stijl omdat de kleine details juist de sfeer maken.

romantische-eetkamer-roze

Bron: etsy

Decoratie in een romantische eetkamer

Decoreer je eetkamer met verse bloemen in bijvoorbeeld een oude vaas of melkkan. Verse takken of stukken groen uit de tuin zijn vaak al voldoende om een romantische sfeer te creeeren. Ook kaarsen, kandelaren, kroonluchters, kussens en tafellakens zijn ultieme decoraties voor in een romantische sfeer.

romantische-eetkamer-bloemen

Bron: blogspot

Wij zijn erg benieuwd naar jouw romantische eetkamer en hoe je deze gecreëerd hebt. Welke elementen zijn het meest belangrijkst voor jou in een romantische eetkamer en wat mag volgens jou echt niet ontbreken? Vertel het ons en onze lezers in een comment!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?