Deze wijnkoelkast van Action zit in ons winkelmandje

Door Romee | | Keuken

Ben je een fervent wijnliefhebber die op zoek is naar een efficiënte manier om je wijncollectie op de juiste temperatuur te bewaren? Dan is de Tomado wijnkoelkast van Action mogelijk wat je nodig hebt! Deze wijnkoelkast heeft niet alleen een mooi ontwerp met zijn strakke zwarte metalen design, maar is ook voorzien van interessante functies om de kwaliteit van je wijnen te waarborgen. We nemen een duik in alles wat je over deze wijnkoelkast moet weten.

Slimme deal?

Tomado Wijnkoelkast (66 liter)

Het overwegen waard

De Tomado wijnkoelkast, met een elegant zwart metalen design, biedt UV-bescherming om wijnkwaliteit te behouden. Dankzij compacte afmetingen en een ingebouwde led-lamp past en schittert het in elke ruimte. Energiezuinig en stil, met een handige touchbediening voor temperatuurregeling, biedt het ruimte voor 24 flessen. Ideaal voor de prijsbewuste wijnliefhebber.

Wat is er goed aan deze wijnkoelkast?

De deur van de koelkast is voorzien van UV-werend glas. Dit betekent dat je geliefde wijnen beschermd zijn tegen schadelijke UV-stralen die de smaak en kwaliteit kunnen aantasten. Bovendien zorgt de led-binnenverlichting ervoor dat je wijncollectie op een stijlvolle manier wordt verlicht, waardoor je wijnen altijd in de schijnwerpers staan.

Met een ruime capaciteit van 66 liter kun je tot 24 van je favoriete wijnflessen bewaren. Dankzij het touchbedieningspaneel kun je eenvoudig de temperatuur regelen tussen 5°C en 18°C. Het handige display laat je in één oogopslag zien op welke temperatuur je wijnen worden bewaard.

Lees ook: Hoe duurzaam is Action eigenlijk?

De Tomado wijnkoelkast is ontworpen met het oog op duurzaamheid en efficiëntie. Met een jaarlijks energieverbruik van slechts 140 kWh en een geluidsniveau van 40 dB kun je er zeker van zijn dat je wijnen in stilte en op een milieuvriendelijke manier worden bewaard.

O ja, misschien wel het belangrijkste voordeel: deze wijnkoelkast kost € 149,-. Een gemiddelde wijnkoelkast gaat momenteel (volgens Tweakers) voor zo'n €550. Een gigantisch verschil is dat. Mocht je het eens uit willen proberen met een prima instapmodel, ga je geen betere vinden dan dit model van Tomado. Maar er zijn ook wat nadelen:

Niet alles is perfect

Hoewel de Tomado wijnkoelkast de belofte van vino-virtuositeit in zich draagt, kent elk zonnetje zijn schaduwzijde. Exclusief online verkrijgbaar, maakt de wijnkoelkast zich schuldig aan digitale exclusiviteit, wat voor de traditionele shopper een onaangename verrassing kan zijn. En hoewel zijn strakke ontwerp de ruimte siert, is de deurscharnier bevestigd aan de rechterzijde, waardoor de flexibiliteit in sommige ruimtes beperkt is.

Combineren met deze wijnglazenhouders? Yes please!

Daarnaast, ondanks zijn ruime inhoud, kan het zijn dat voor de echte wijnverzamelaar de capaciteit van 24 flessen net een proeverij te kort schiet. Elk voordeel heeft zijn nadeel, zelfs in de wereld van wijnkoelkasten.