De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Klein wonen: Babykamer ideëen

Wat nou als je klein woont en geen extra kamer hebt voor de kleine? Dan ga je op zoek naar innovatieve oplossingen. Creatieve oplossingen voor in een klein huis of appartement. Als je klein woont kan je wel wat inspiratie en advies gebruiken want met goede ideëen wordt veel ruimte bespaard. Deze babykamer werd geen traditionele babykamer maar werd een inbouwkast die getransformeerd werd tot een kleine babyhoek. Op deze manier kan je dus bijvoorbeeld in jouw slaapkamer een kast omtoveren tot een knusse babyhoek en heb je geen babykamer nodig. Kijk mee naar deze leuke babykamer ideëen!

 Klein wonen: Babykamer ideëen

Eigenlijk heeft een baby helemaal niet zoveel nodig. Een aantal must haves voor in een babykamer of babyhoek in de slaapkamer zijn:

  • Voldoende opbergruimte voor doeken, luiers, kleertjes etc.
  • Handige plek om de baby te verschonen op de goede hoogte.
  • Een wiegje (kleiner dan een ledikant en prima voor de eerste maanden).

Dit zijn de drie basis elementen, de rest is natuurlijk aankleding en luxe.

klein-wonen-babykamer-ideeen-01klein-wonen-babykamer-ideeen-02

Hier is gekozen om de huidige kledingkast om te bouwen tot een mooie nis waar de baby kan slapen. Het verschonen van de baby gebeurd overigens in een andere ruimte in dit appartement. Je kan er zelf voor kiezen om bijvoorbeeld een plank aan de muur te maken die je kan wegklappen waarop je de baby kan verschonen. Een andere optie is om op het bed te verschonen. Dit gebeurd in de praktijk heel vaak!

klein-wonen-babykamer-ideeen-03klein-wonen-babykamer-ideeen-04klein-wonen-babykamer-ideeen-05klein-wonen-babykamer-ideeen-06klein-wonen-babykamer-ideeen-07

Bron: domino

Een leuke maar vooral zeer handige manier om toch een speciale hoek voor de baby in te richten ondanks dat je weinig ruimte hebt. Klein wonen hoeft dus helemaal niet vervelend te zijn zoals je ziet! Je moet alleen er voor zorgen dat je met creatieve ideëen het huis inricht.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?